Τετάρτη, Απριλίου 11, 2007

Ξέραααα!

Βυθίστηκε κοντά στη Σαντορίνη το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond που προσέκρουσε σε ύφαλο – αν δεν προσέκρουε στον ύφαλο, θα καρφωνόταν στη Σαντορίνη που ήταν λίγα μέτρα πιο κει και θα προκαλούσαμε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στην οικουμένη. Το πλοίο που βυθιζόταν και οι προσπάθειες διάσωσης των επιβατών αποτέλεσαν μια συναρπαστική ατραξιόν για τους τουρίστες του νησιού που έπιναν κοκτέιλ σαμπάνιας στην Καλντέρα απολαμβάνοντας παράλληλα τη μαγευτική θέα και την κλασική μουσική.

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αλλά αργότερα μια γαλλίδα τουρίστρια είπε πως δεν μπορούσε να βρει τον άντρα της και τον γιο της. Αρχικά κανείς δεν της έδωσε σημασία γιατί σκέφθηκαν πως θα ήταν καμιά γεροντοκόρη, που βρήκε την ευκαιρία να το παίξει παντρεμένη και να κάνει υστερίες – σκέφτηκαν μάλιστα να τη φιστικώσουν ή να την πλακώσουν στις σφαλιάρες, μπας και συνέλθει λίγο.

Όταν τους έδειξε τη βέρα της και τα σημάδια από το ξύλο που της έριχνε ο σύζυγος της, την καθησύχασαν λέγοντάς της πως ο άντρας της μπορεί να είχε πάει στην Οία για να απολαύσει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα ή να τα έτσουζε στο Franco’s – μάλιστα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην είχε λεφτά να πληρώσει τον υπέρογκο λογαριασμό και να τον είχε χώσει ο Franco στην κουζίνα να σκουπίζει τα ποτήρια του Kir Royal που είναι και μπελαλίδικα. (Είναι και ψείρας με τα ποτήρια ο μπαγάσας ο Franco – σας το λέω εξ εμπειρίας.)

Ο καπετάνιος του Sea Diamond κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τα αίτια του ναυαγίου, γιατί την ώρα της πρόσκρουσης κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου. Ο ύπαρχος από τη μεριά του κατέθεσε πως δεν ξέρει τι έγινε γιατί κοιτούσε τον καπετάνιο που κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου, ενώ ο ανθυποπλοίαρχος είπε πως δεν έχει ιδέα για το τι συνέβη αφού κοιτούσε τον ύπαρχο που κοιτούσε τον καπετάνιο που κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου. Η Γιαδικιάρογλου είπε πως εκείνη την ώρα είχε δει ένα ωραίο τεκνό στην πλώρη και σκεφτόταν πως θα ήθελε να ναυαγήσει το πλοίο και να διασωθούν σε ένα ερημονήσι μόνο οι δυο τους.

Στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο καπτα-Γιάννης ο κουτσός δήλωσε πως, αν κυβερνούσε αυτός το πλοίο, θα είχε αποφύγει το ναυάγιο – ανέφερε μάλιστα ένα περιστατικό πριν από πέντε χρόνια όταν πήγε να βουλιάξει η βάρκα του η Μαριγώ στην Καλντέρα, και αυτός, αφού προσευχήθηκε στην Παναγιά την Καλντεριμιτζού, έπεσε στα κουπιά και κατάφερε να βγει σώος και αβλαβής στο Ημεροβίγλι, ξημερώματα τ’ Απρίλη.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του κ. Καραμολέγκου – έπεσε έξω η αρτοβιομηχανία του και τώρα είναι πρόεδρος των ψαράδων της Σαντορίνης – που ξεκαθάρισε πως, αν ήταν αυτός κυβερνήτης στον Τιτανικό, θα είχε αποφύγει το ναυάγιο λιώνοντας το παγόβουνο με τα σεσουάρ, ενώ προβλημάτισε τους δημοσιογράφους με τη δήλωσή του «στην Αμοργό, στην Κίμωλο, στη Νιό, στη Σαντορίνη μου στέλνεις κιτρολέμονο σου στέλνω μανταρίνι».

Οι τοπικές αρχές της Σαντορίνης ανησυχούν τώρα έντονα για ενδεχόμενη ρύπανση της Καλντέρας, μιας και το κρουαζιερόπλοιο έχει στις δεξαμενές του 410 τόνους ντίζελ. Ο δήμαρχος και ο νομάρχης προτρέπουν τους κατοίκους του νησιού να συνεχίσουν να αδειάζουν όλους τους βόθρους με τα σκατόνερα στην Καλντέρα, για να εξουδετερώσουν με τα βοθρολύματα το μαζούτ.