Παρασκευή, Απριλίου 20, 2007

Old Boy



Μετά το μακελειό στο Virginia Tech, η Αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα ο δράστης να αντέγραψε σημεία της βραβευμένης νοτιοκορεάτικης ταινίας «Oldboy». Κάποιοι αξιωματικοί πιστεύουν πως ο Τσο Σέουνγκ Χούι είχε παρακολουθήσει πολλές φορές την ταινία, προετοιμαζόμενος για την πράξη του – οι πόζες του στις φωτογραφίες που έστειλε στο NBC συνηγορούν ότι αυτές οι υποψίες είναι βάσιμες. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο – η ζωή …αντιγράφει την Τέχνη. Εδώ όμως υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση…

Μια μέρα πριν από αυτήν την ανακοίνωση της Αστυνομίας - και πριν καν ανακοινωθεί η ύπαρξη των φωτογραφιών που έστειλε ο δράστης- δημοσιεύτηκε στη LiFO ένα άρθρο για το μακελειό στη Βιρτζίνια. Το άρθρο έχει τίτλο «Bowling for Virginia Tech» και υπογράφεται από τον …Old Boy. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η LiFO είναι μπροστά από τις εξελίξεις – σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Βέβαια, ελπίζω να μη μάθουν οι αστυνομικοί της Βιρτζίνια γι’ αυτή τη σύμπτωση γιατί διαφορετικά δεν θα το γλιτώσει ο Old Boy το Γκουαντάναμο! Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον Old Boy γιατί απέδειξε και πάλι πως είναι πολύ σκοτεινός τύπος – άμα νευριάσει, είναι ικανός να μας ξεπαστρέψει όλους.