Τρίτη, Μαΐου 08, 2007

Και τα τακούνια μου καρφί...

Έντονο προβληματισμό στους κοσμικούς κύκλους έχει προκαλέσει η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να απαγορεύσει την είσοδο στο Ηρώδειο σε όσες κυρίες φορούν παπούτσια που «πληγώνουν» το μνημείο. Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου παρήγγειλε ήδη χρυσοποίκιλτη άμαξα δυο τόννων και τέσσερα υπέροχα άλογα, ώστε να φτάνει μέχρι τη διακεκριμένη ζώνη χωρίς να πληγώνει το μνημείο με τα τακούνια της.

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη προτίμησε να εισέρχεται πιο σεμνά στο ρωμαϊκό ωδείο κι έτσι θα την απολαύσουμε πάνω σε χρυσή ασπίδα που θα μεταφέρεται στους ώμους τεσσάρων νεαρών μαύρων σκλάβων – θα την οδηγούν στον θρόνο της όπου και θα την εναποθέτουν ευλαβικά.΄

Το ΚΑΣ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε όσες κυρίες δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις: στις κυρίες που φορούν τακούνι μέχρι οκτώ πόντους θα γίνεται φάλαγγα και ηλεκτροσόκ, ενώ σε όσες φορούν από οκτώ και πάνω θα τους βγάζουν τα νύχια με τανάλια.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει πόιντ σίστεμ σε όλα τα αρχαία θέατρα της χώρας – οι κυρίες που θα συγκεντρώνουν πάνω από 20 πόντους τακούνι θα κουρεύονται γουλί, θα δένονται με χειροπέδες και θα διαπομπεύονται γυμνές στους δρόμους.

Παράλληλα, για να αποφευχθούν τα σούρτα φέρτα στην τουαλέτα και η περαιτέρω καταστροφή του μνημείου, οι θεατές θα είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στο θέατρο με πάπια την οποία θα επιδεικνύουν στην είσοδο. Οι διακεκριμένες θέσεις θα είναι εφοδιασμένες με καθετήρα, ενώ σε όλους ανεξαιρέτως τους θεατές θα γίνεται κλύσμα πριν εισέλθουν στο θέατρο.

Τι ωραία που ήταν πριν από κάποια χρόνια που παίζαμε μπάλα μπροστά στο Ηρώδειο και το πληγώναμε με τα βολέ μας. Ακόμα πιο ωραία όταν σβήναμε τα τσιγάρα μας πάνω στα μάρμαρα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Και ακόμα καλύτερα όταν γιουχάραμε άγρια τις παραστάσεις και τις ορχήστρες που ήταν για τα μπάζα – σήμερα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, χειροκροτούν και τις ταξιθέτριες.

Πόσο ωραίος ο Γιάννης Τσαρούχης, που έλεγε πως το Ηρώδειο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ρωμαϊκό πηγάδι.


Το Ηρώδειο που πληγώναμε...