Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Σε ευτυχισμένο τόπο ζούμε!

Η Τζόαν Μπαέζ διαμαρτυρήθηκε επειδή ο αμερικανικός στρατός τη χαρακτήρισε ανεπιθύμητη και δεν της επέτρεψε να τραγουδήσει σε συναυλία σε ιατρικό κέντρο όπου νοσηλεύονται στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Θα συμφωνήσω με τον αμερικανικό στρατό: σκέψου να ‘χεις μείνει σακάτης από οβίδα, να είσαι στο νοσοκομείο και να σε υποχρεώνουν από πάνω να ακούς και Τζόαν Μπαέζ – καλύτερα να είχες μείνει στον τόπο.

* Δυο κτίρια που εμποδίζουν τη θέα προς την Ακρόπολη από το Νέο Μουσείο προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια και αρκετοί λόφοι που μας εμποδίζουν να βλέπουμε την Ακρόπολη και να αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι και φυλετικά ανώτεροι από τους υπόλοιπους· πρέπει να γκρεμιστούν όλα - πρέπει να ισοπεδωθεί όλη η Αθήνα και να χτιστεί από την αρχή, με αμφιθεατρική θέα προς τον Παρθενώνα.

* Από το σπίτι μου, τη θέα προς τον Παρθενώνα μού την κόβει το Ερέχθειο. Μήπως θα μπορούσατε να το γκρεμίσετε κι αυτό; Ευχαριστώ.

* Πρώτη έρχεται η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θανάτους από πνιγμό· σύμφωνα με έκθεση της Εταιρείας Μελέτης Πνιγμών (υπέροχο όνομα;), την εικοσαετία 1980-1999 είχαμε 5.704 πνιγμούς. Ανάθεμά σε θάλασσα που κάνεις ώρες ώρες / να κλαίνε χήρες κι ορφανά και μάνες μαυροφόρες.

* Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε να ενεργοποιήσει έναν από τους όρους παραχώρησης του Ηρωδείου προς το Ελληνικό Φεστιβάλ, που προβλέπει πως οι κυρίες θα πρέπει να πηγαίνουν στο ρωμαϊκό ωδείο με παπούτσια που δεν «πληγώνουν» το μνημείο. Άντε τώρα να πεις στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη πως θα πρέπει να κάνει τις φιλανθρωπίες της με σαγιονάρες.

* Μια λύση είναι να πηγαίνουν οι κυρίες ως την είσοδο του Ηρωδείου με τις γόβες, να τις βγάζουν και να μπαίνουν μέσα ξυποληταρία - σαν να μπαίνουν σε τζαμί. Καλό θα ήταν να βγάζουν και τα ρούχα τους και να μπαίνουν τσίτσιδες - αν δε λέει η παράσταση, τουλάχιστον να κάνουμε χάζι στις κερκίδες.

* Ο Κώστας Καραμανλής -παπουτσωμένος- επισκέφτηκε το Σάββατο την Αρχαία Αγορά Δεν βρήκε τίποτα να φάει και έφυγε άπραγος. Ο Νικολά Σαρκοζί αναδείχτηκε νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας με ποσοστό 53,06%. Οι κυρίες που διαγκωνίζονταν για τον τίτλο της «Σεγκολέν της Ελλάδας» λούφαξαν στις γωνιές τους και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μας ανακοίνωσε πως ο «έλληνας Σαρκοζί» είναι ο Κώστας Καραμανλής. Τώρα αναζητείται εναγωνίως ο «έλληνας Ροβεσπιέρος», για να πάρει μερικά κεφάλια.

* Βέβαια ο «έλληνας Σαρκοζί» είναι ο ίδιος ο Σαρκοζί, μιας και έχει ρίζες από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό ήταν πάντα το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης: σχεδόν όλοι έχουν ρίζες στην πόλη, αλλά κανείς δεν άνθισε μένοντας εκεί. (Αυτή ήταν μια σπάνια λυρική στιγμή μου.) Οι Τούρκοι υποδέχθηκαν με ανησυχία τη νίκη του Σαρκοζί, επειδή έχει δηλώσει πως η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ βρέθηκε θέση για μας, που είμαστε και έθνος ανάδελφον, δεν θα βρεθεί για τους Τούρκους, που είναι ακόμα πιο δουλοπρεπείς;

* Ο Γιώργος Κιμούλης θα υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη τον Ανδρέα Παπανδρέου - σήκω Ανδρέα να τον δεις! Στο ρόλο της αγαπημένης τραγουδίστριας του Ανδρέα Ρίτας Σακελαρίου -αλλά και κορυφαίος του Χορού- ο Γιώργος Νταλάρας.

* Ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε τη λύπη του επειδή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο. Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε μάλιστα τις ενέργειες του αρχιεπισκόπου «αστόχαστες». Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του κ. Θεοδωράκη, νομίζω πως το παράκανε -όταν μιλάς για τον αρχηγό της Εκκλησίας, πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου.

* Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την ασφαλιστική κάλυψη όλων των προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παροχές χωρίς αντίκρισμα - ο κ. Αβραμόπουλος γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή η κυβέρνηση μας έχει γκαστρώσει ήδη όλους.

* Στις 5 Ιουνίου το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει την άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας. Επιτέλους θα μεγαλουργήσουμε.

* Σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση για «οργανωμένο σχέδιο λεηλασίας των ταμείων». Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμα τέτοιο σχέδιο - θα πρέπει πρώτα να γίνουν κυβέρνηση.

* Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την τύχη των Ινδιάνων που έπαιζαν μουσική στην Ερμού: έχουν κατασκηνώσει προσωρινά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εκεί γίνεται η Γιορτή του Βιβλίου, όπου το κρασί ρέει δωρεάν και το κέφι είναι εξασφαλισμένο.





Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το





LiFO