Πέμπτη, Μαΐου 24, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Ανδρέα πάρε τ' όπλο σου!

Έπειτα από 80 χρόνια επανενώθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας του εξωτερικού. Όπως εμείς είχαμε ΚΚΕ Εσωτερικού και ΚΚΕ Εξωτερικού, οι Ρώσοι είχαν Ορθόδοξη Εκκλησία Εσωτερικού και Ορθόδοξη Εκκλησία Εξωτερικού. Κάποιοι ρώσοι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας Εξωτερικού εναντιώθηκαν στην επανένωση, με την αιτιολογία πως πολλοί ιερείς στη Ρωσία συνεργάστηκαν με τους κομμουνιστές. Πράγματι, αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Των κομμουνιστών.

Κατά τη διάρκεια του προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε αποστάσεις από τα φθαρμένα στελέχη του κόμματος. Για την ακρίβεια, πήρε αποστάσεις από όλα τα φθαρμένα στελέχη πλην του ιδίου.

Ο Κίμων Κουλούρης, αν και δεν προσκλήθηκε επισήμως να παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου, έδωσε τελικά το «παρών». Ο κ. Κουλούρης δήλωσε «δεν χρειάζομαι πρόσκληση, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι το σπίτι μου». Το σπίτι των πνευμάτων.

Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου προσέφερε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη συλλογή όπλων του Ανδρέα Παπανδρέου. Προφανώς φοβήθηκε ότι, στην κατάσταση που βρίσκεται πια το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να σηκωθεί καμιά ώρα ο Αντρέας, να πάρει τα όπλα του και να τους τουφεκίσει όλους.

Σύμφωνα με μελέτη της Πρωτοβουλίας Ανοιχτού Δικτύου, όλο και περισσότερες κυβερνήσεις «φιλτράρουν» το διαδίκτυο εμποδίζοντας τους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες που κρίνεται πως έχουν «ακατάλληλο» περιεχόμενο. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα κρούσματα λογοκρισίας στο διαδίκτυο, αλλά, ακόμα κι αν η κυβέρνηση θελήσει να «φιλτράρει» τις πληροφορίες, θα έχουμε τις εφημερίδες και την τηλεόραση να μας παρέχουν πραγματικά ελεύθερη κι ανεξάρτητη ενημέρωση.

Με το μάθημα της Γλώσσας ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η επιλογή του μαθήματος είναι συμβολική: στην Ελλάδα μόνο με τη γλώσσα πας μπροστά.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου χαρακτήρισε το 2006 «χρονιά-ορόσημο», μιας και καταγράφηκε αύξηση της βιβλιοπαραγωγής κατά 9,1%. Νομίζω πως το 2006 ήταν μια άθλια χρονιά για το βιβλίο στη χώρα μας - για να καταλάβετε πόσο άθλια ήταν, ως και δικό μου βιβλίο εκδόθηκε.

Στο Αιγάλεω, 63χρονος έπεσε νεκρός μετά από φιλονικία με τον αδερφό του. Ο δράστης πυροβόλησε τον αδερφό του επειδή είχαν οικονομικές διαφορές. Πάλι καλά - φαντάζεστε πόσο τραγικό θα ήταν να είχε μπει καμιά γυναίκα ανάμεσά τους;

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος κατέθεσε πρόταση προς τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, για να ξεκινήσει ευρεία συζήτηση για το θέμα των μετρήσεων τηλεθέασης και παράλληλα να συζητηθεί η εξαίρεση των δελτίων ειδήσεων από τις τηλεμετρήσεις. Είμαι αντίθετος στην εξαίρεση των δελτίων ειδήσεων από τις τηλεμετρήσεις - προτείνω να εξαιρεθούν από το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Το Ιράν θα κατασκευάσει ειδικά «ισλαμικά ποδήλατα» για γυναίκες - τα ποδήλατα θα έχουν ένα κουβούκλιο που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της ποδηλάτισσας. Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ασχοληθούν με τα σπορ. Πάει, χάλασε και το Ιράν.

Πάντως οι Ιρανές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μοτοσικλέτα. Πάνε με 300 χιλιόμετρα την ώρα και δεν τις βλέπει αντρικό μάτι.

Αυτοί που λένε πως η Ελλάδα θα ήταν η τέλεια χώρα αν κατοικείτο από ξένους δεν εννοούν και τους οπαδούς της Λίβερπουλ, έτσι δεν είναι;

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο προσωπικό του site στηρίζει τον πολιτισμό των blog και παραθέτει τη διεύθυνση του site που φιλοξενεί την καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών υπέρ του Αντώνη Τσιπρόπουλου. Ο κ. Τσιπρόπουλος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο μετά από μήνυση του κ. Δημοσθένη Λιακόπουλου, που τον κατηγορεί επειδή στον δικτυακό του τόπο υπήρχε σύνδεσμος (link) προς ένα blog του οποίου το περιεχόμενο θεωρεί προσβλητικό για τον ίδιο. Η δίκη του κ. Τσιπρόπουλου έχει οριστεί για τις 21 Ιουνίου και η διεύθυνση του site για την καμπάνια συλλογής υπογραφών είναι http://www.develop4democracy.org/petition/. Ο κ. Παπανδρέου -τουλάχιστον στα θέματα του διαδικτύου- είναι πολλά χρόνια μπροστά από τους υπόλοιπους πολιτικούς της χώρας.




Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το





LiFO