Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2008

Θεά!

Τελικά, αυτός ο Βασίλης Χιώτης που τον εκβίαζαν με ανώνυμα μέιλ, πρέπει να απέκτησε νόημα η ζωή του με αυτήν την ιστορία. Δεν κατάλαβα καλά όμως: αυτός είναι δημοσιογράφος του «Βήματος», εισαγγελέας ή μπάτσος; Ανήγγειλε από το δελτίο του Mega εφόδους και σε άλλα σπίτια, είπε στον Καψαμπέλη πως υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του εξαιτίας μήνυσης που κατέθεσε υπουργός την Παρασκευή –ο Καψαμπέλης το αγνοούσε-, τον ρώτησε «πώς ήταν ακόμα αχνιστός ο καφές στο γραφείο σας;» (ο Σέρλοκ Χολμς) και προθυμοποιήθηκε να ειδοποιήσει τις Αρχές να πάνε ξανά στο σπίτι του Καψαμπέλη για να πάρουν τον σκληρό του δίσκο γιατί την πρώτη φορά δεν μπόρεσαν να τον βρουν. (Η συνέχεια του κειμένου εδώ)

«Δεκατέσσερις μήνες σας ερευνώ» είπε ο Χιώτης στον Καψαμπέλη και ανήγγειλε νέες αποκαλύψεις από το «Βήμα» σήμερα – βέβαια, επειδή μάλλον είναι και λίγο αργός, μετά ξέχασε πως είχε πει ότι θα τα δημοσιεύσει και είπε με μοχθηρό ύφος «έχω έγγραφα που δεν τα δημοσιοποιώ, για να μην παρεμποδίσω την έρευνα».

Ποια έρευνα; Αφού αυτός την έκανε την έρευνα – απ΄ αυτά που έλεγε ήταν ολοφάνερο πως οι μπάτσοι ακολουθούν τις οδηγίες του. Αυτός μάλλον κυκλοφοράει με περιπολικό.

Μετά, στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, είπε χαμογελώντας με νόημα πως το «Press-Gr» έχει κατέβει και όταν του είπε ο Χατζηνικολάου πως το μπλογκ είναι ακόμα στη θέση του, ο Χιώτης μας ενημέρωσε πως θα κατέβει και να μην ανησυχούμε – ουφ, ηρεμήσαμε.

Βέβαια, κανείς δεν βρέθηκε να του πει πως, ακόμα κι αν κατέβει ένα μπλογκ, σε δυο λεπτά φτιάχνεις άλλο, αλλά δεν πειράζει – άσ’ τον στον κόσμο του.

Είναι πολύ ωραίο, πάντως, ένας δημοσιογράφος να ανακοινώνει από την τηλεόραση πως θα σταματήσει η λειτουργία ενός μπλογκ. Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνεται αυτό.

Βλέποντας αυτόν τον δημοσιογράφο –του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα μέχρι χτες- καταλαβαίνω γιατί τα έντυπα του ΔΟΛ πάνε κατά διαόλου. Στο ένα παράθυρο ο Πρετεντέρης, στο άλλο ο Χιώτης. Μα ποιος τις διαλέγει αυτές τις μούρες; Είναι σαν ο Λαμπράκης να έχει διαλέξει όσους απέτυχαν στις εξετάσεις για να μπουν στη Χωροφυλακή.

Κι από δίπλα η Όλγα Τρέμη που δεν έχει δει το ροζ DVD και δεν θέλω να το ξεχνάει κανείς αυτό. Αν αυτοί έφτιαχναν μπλογκ, δεν θα είχαν πάνω από πέντε αναγνώστες. Ούτε το κορίτσι τους δεν θα τους διάβαζε. Ούτε το αγόρι τους.

Μα απορώ, ρε πούστη, τι στον πούτσο γράφτηκε στο Press-Gr για τον Χιώτη και ήταν τόσο κακιασμένος; Ο τύπος ήταν σαν να έβλεπες την Τασσώ Καββαδία αυτοπροσώπως. Εντάξει, η Τασσώ ήταν πιο αντρούτσω.

Το μεγάλο σφάλμα του Καψαμπέλη είναι που έχει πάρει σβάρνα τις τηλεοράσεις. Δεν ξέρω σε τι θα του φανεί χρήσιμο αυτό, αλλά –κατά την ταπεινή μου γνώμη- η θέση του μπλόγκερ είναι στο Διαδίκτυο και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα. Μπορεί να κάνω λάθος.

Και –αν και μου φαίνεται περίεργο αυτό που γράφω- ο μόνος δημοσιογράφος με λίγη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα στην ελληνική τηλεόραση είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου –τουλάχιστον όταν δεν έχει δίπλα του τον Τράγκα. Όλοι οι άλλοι είναι σαν συμμορίες.

Επίσης, ήταν ο μόνος που έμοιαζε να έχει έστω μια ιδέα για το τι συμβαίνει στο Διαδίκτυο. Συγγνώμη, διώξανε από το Mega και τον Alpha τον Χατζηνικολάου για να πάρουν όλους αυτούς τους ανάπηρους;

Άκουγε η Τρέμη «Google», «κωδικός» και «administrator» και είχε αυτήν την έκφραση που έχουν κάτι φαφούτες γριές στην Πίνδο, που δεν ακούνε και σε κοιτάνε λοξά σαν να είσαι εξωγήινος.

Και επειδή θα σκάσω: Ρε Αλέκα, ρε Αλέκα! Μιλάνε οι άλλοι για τα μπλογκ και πετάγεται ο Χαλβατζής να πει για την παιδική πορνογραφία και τους κινδύνους του Διαδικτύου; Λες και είναι ο αναλφάβητος από τα Γκράβαρα!

Πού ζείτε ρε παιδιά; Σας βλέπει ο κόσμος και γελάει. Έτσι θα φέρετε τους νέους κοντά σας; Στείλτε έναν νέο άνθρωπο να σκαμπάζει και δέκα πράγματα από το τι συμβαίνει σήμερα. Ή μην πηγαίνετε καθόλου στην τηλεόραση – αυτό θα ήταν και το καλύτερο.


Το ANTI WEBLOG θέτει μερικά ερωτήματα που αφορούν τον βίο και την πολιτεία του κ. Χιώτη. Είναι πολύ ενδιαφέρον κείμενο και καλό θα ήταν να το διαβάσετε.