Τετάρτη, Μαΐου 06, 2009

Μπίχλα









Την πρώτη θέση στην κατηγορία της πιο βρόμικης πόλης στην Ευρώπη την κατέχει το Λονδίνο και δεύτερη πιο βρόμικη πόλη είναι το Παρίσι.

Με δεδομένο ότι το Λονδίνο και το Παρίσι είναι οι δυο πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η βρόμα είναι ελκυστική για τους τουρίστες. Άρα, είναι καλό που η Αθήνα είναι βρόμικη πόλη, γιατί έτσι θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες.

Αφού οι τουρίστες προτιμούν τις βρόμικες πόλεις, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ώστε η Αθήνα να γίνει πενταβρόμικη – πρέπει να κάνουμε την Αθήνα βόθρο, για να έρχονται κάθε χρόνο ορδές τουριστών.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν να πετάτε σκουπίδια παντού, να αφήνετε τις σακούλες όπου να ‘ναι, να τις πετάτε από τα παράθυρα στο δρόμο και –γενικά- να βρομίζετε το σύμπαν, ώστε να γίνει η Αθήνα ακόμα πιο βρομερή και τρισάθλια, και να κατακλυστεί από εκατομμύρια τουρίστες. Καλό θα ήταν να πετάτε και τα κωλόχαρτα από το παράθυρο.

Για να κάνουμε την Αθήνα ακόμα πιο βρόμικη –και κατά συνέπεια πιο τουριστική- θα έπρεπε να φτιάξουμε και δυο χωματερές στο κέντρο της πόλης. Μια στο Σύνταγμα και μια στην Ομόνοια – θα μπορούσαμε μάλιστα να τις φωτίζουμε για να τις αναδεικνύουμε και να μην περνάνε απαρατήρητες από τους τουρίστες…

Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι πόλεις που είναι μέσα στην μπίχλα είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Είναι κάτι ευρωπαϊκές πόλεις που είναι πεντακάθαρες, γεμάτες πάρκα και λουλούδια και χωρίς ένα σκουπιδάκι. Αν είναι να πας διακοπές σε μια πόλη που είναι σαν χειρουργείο, καλύτερα να κάτσεις στο σπίτι σου.

Μια βρόμικη πόλη προστατεύει και την υγεία σου – γεμίζεις αντισώματα και παθαίνεις ανοσία στα μικρόβια. Άρα, η βρόμικη Αθήνα προστατεύει και την υγεία μας – θα πρέπει να φροντίσουμε να το μάθουν αυτό και οι τουρίστες.