Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009

Ο υπουργός των χοίρων









Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στη χώρα μας είναι ένας 19χρονος Έλληνας που ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ευτυχώς που η γρίπη ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες –και μάλιστα πακέτο με έναν Έλληνα- γιατί, αν μας την είχε κουβαλήσει κάνας μετανάστης από το Μπαγκλαντές, κάποιοι θα ζητούσαν να απελαθούν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα…

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη νέα γρίπη – είμαι σίγουρος πως ο ιός δεν θα αντέξει τη μόλυνση της Αθήνας. Κακώς, έβαλαν τον 19χρονο ασθενή στο νοσοκομείο – πρέπει να τον πάνε στην Ομόνοια, να τον αφήσουν δυο ώρες μέσα στα καυσαέρια και θα γίνει περδίκι.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο κύριος Αβραμόπουλος συνταξίδευε με τον 19χρονο ασθενή. Ο κύριος Αβραμόπουλος και ο 19χρονος ήταν στο ίδιο αεροπλάνο αλλά δεν καθόντουσαν κοντά. Ο 19χρονος ήταν στην πρώτη θέση, ενώ ο κύριος Αβραμόπουλος –κατά την προσφιλή του συνήθεια- ταξίδευε στην οικονομική θέση, γιατί θέλει να είναι πάντα κοντά στο λαό και να αφουγκράζεται τα προβλήματα των απλών ανθρώπων.

Αρχικά, ο ιός της γρίπης ήταν στην οικονομική θέση αλλά μόλις είδε τον κύριο Αβραμόπουλο το έβαλε στα πόδια και πήγε στην business class – ούτε τα μικρόβια δεν τον αντέχουν τον Αβραμόπουλο.

Αν προσέξετε, όπου πάει ο Αβραμόπουλος δεν υπάρχει ούτε κουνούπι, ούτε μύγα, ούτε κατσαρίδα. Οι αγρότες δεν χρειάζεται να ραντίζουν τις ελιές τους – αρκεί να βγάλουν μια βόλτα στα λιοστάσια τον Αβραμόπουλο και θα εξαφανιστεί τόσο ο δάκος όσο και η μουχρίτσα.

Πάντως, ο κύριος Αβραμόπουλος υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει προσβληθεί από τη γρίπη, αλλά εσείς καλού κακού –αν τον συναντήσετε- μην του δώσετε το χέρι και αλλάξτε αμέσως πεζοδρόμιο.

Γενικά, τον κύριο Αβραμόπουλο θα ήταν καλό να τον αποφεύγετε – ανεξάρτητα από το αν σέρνονται αρρώστιες ή όχι.

Κρίμα που δεν κόλλησε τη γρίπη ο κ. Αβραμόπουλος. Αν κολλούσε ο Αβραμόπουλος, θα πήγαινε στο υπουργικό συμβούλιο, θα κολλούσε όλους τους υπουργούς και τον Καραμανλή, και θα έμπαινε όλη η κυβέρνηση σε καραντίνα. Θα έμπαινε όλη η κυβέρνηση σε καραντίνα στο Σισμανόγλειο και εμείς θα τους κοιτούσαμε από τα τζάμια.