Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

Talk of the Town (2) - 06/05/09









Την περασμένη Κυριακή, χιλιάδες παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων που διοργάνωσε την αθλητική εκδήλωση «Παιχνίδι στο κέντρο της πόλης».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να συνεχιστεί στο κέντρο της Αθήνας το πολύ ωραίο παιχνίδι που ξεκίνησε ορμητικά τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τώρα τελευταία δεν συνεχίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Η οδός Πανεπιστημίου μετατράπηκε σε αλάνα και τα παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τένις, ενώ δεν ήταν λίγοι οι λιλιπούτειοι αθλητές που δοκίμασαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στη ρίψη μολότοφ και στο κατέβασμα της τζαμαρίας.

Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι να κλείνουν όλοι οι δρόμοι της πόλης κάθε Κυριακή, για να παίζουν τα παιδιά κρυφτό και τραμπάλα· αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι μεγαλύτεροι να μην μπορούν να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο -τη μοναδική μέρα που μπορούν να το κάνουν με την άνεσή τους - και να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι ή να στοιβάζονται σαν τα ζώα στα λεωφορεία και στο μετρό, γαμοσταυρίζοντας και βλαστημώντας την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκαν.

Παράλληλα με τα παιχνίδια των παιδιών, διοργανώθηκε και ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο συμμετείχαν οι πόρνες, οι τοξικομανείς, οι μετανάστες και οι άστεγοι του κέντρου της Αθήνας.

Στον τελικό, οι τοξικομανείς νίκησαν τις πόρνες με 5-3 και κέρδισαν το Κύπελλο και ένα χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδων ευρώ, αλλά δεν πρόλαβαν να το χαρούν, αφού το έδωσαν αμέσως στους εμπόρους ναρκωτικών για να σβηστούν τα χρέη.

LIFO - 06/05/09