Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

Σήμερα μαγειρεύει ο Καραμανλής









Η Βουλή έκλεισε και οι πολιτικοί επέστρεψαν στην τηλεόραση. Βέβαια, η παρουσία τους απωθεί τους τηλεθεατές, αφού οι πολιτικοί έχουν τον ανθρωποδιώχτη πάνω τους.

Μιας και έχει απαξιωθεί η πολιτική ζωή του τόπου και οι πολίτες δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τους πολιτικούς, θα μπορούσαν τα κανάλια να αναζητήσουν νέους τρόπους για να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των πολιτών για την πολιτική.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι πολιτικοί να συμμετέχουν στο "Κάτι ψήνεται", στο ριάλιτι μαγειρικής που παρουσιάζει ο Alpha – σε αυτό που πέντε άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι μαγειρεύουν και υποδέχεται ο καθένας με τη σειρά του τους άλλους τέσσερις στο σπίτι του, για να τους ταΐσει.

Θα ήταν πολύ ωραίο λοιπόν να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι πολιτικοί. Να υποδέχεται, ας πούμε, ο Καραμανλής στο σπίτι του τον Παπανδρέου, την Παπαρήγα, τον Αλαβάνο και τον Καρατζαφέρη, να τους μαγειρεύει ένα παστίτσιο και μετά αυτοί να τον βαθμολογούν. Την επόμενη μέρα να τους τραπεζώνει ο Παπανδρέου, τη μεθεπόμενη η Παπαρήγα και πάει λέγοντας.

Σ’ αυτό το ριάλιτι μαγειρικής θα ήταν ωραίο να συμμετέχουν και άλλοι πολιτικοί. Φανταστείτε, ας πούμε, μια πεντάδα παικτών στην οποία να συμμετέχουν –μεταξύ άλλων- η Λιάνα Κανέλλη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Να μαγειρεύει η κυρία Κανέλλη για να ταΐσει τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο που φαίνονται να είναι και πολύ δύσκολοι στο φαγητό.

Αν μαγείρευαν οι πολιτικοί, το "Κάτι ψήνεται" θα έκανε 80% τηλεθέαση και θα ανανέωνε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για την πολιτική.