Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Talk of the Town (2) - 13/05/09















Τα περισσότερα από τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν τις πρώτες μέρες λύθηκαν, αφού οι διοργανωτές κατάφεραν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τη σκηνή, ώστε να λειτουργήσει ο κυλιόμενος διάδρομος - αν καταφέρουν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα και τις τουαλέτες του σταδίου, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί όλοι πάνε και τα κάνουν στα τυφλά, με αποτέλεσμα τα καπάκια να είναι χάλια και οι χέστρες τίγκα στην κουράδα, αφού κανείς δεν βλέπει πού είναι το καζανάκι.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης πρόβας, ο κυλιόμενος διάδρομος δεν λειτούργησε και ο Σάκης αναγκάστηκε να περπατήσει με τα πόδια τρία μέτρα προς τα δεξιά και τρία μέτρα προς τα αριστερά, με συνέπεια να γίνει ράκος από την κούραση.

Εξαιρετικό είναι το σκηνοθετικό εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού με τον Σάκη και τους χορευτές να φοράνε πέδιλα του σκι και να γέρνουν το σώμα τους μπροστά, σαν να κατεβαίνουν με φόρα από τα Ιμαλάια.

Δυστυχώς, κάποιο πρόβλημα δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να ρίξουν μερικές χιονοστιβάδες πάνω στους χορευτές, ενώ και η πολική αρκούδα είχε μουλαρώσει και δεν έβγαινε με τίποτα στη σκηνή.

Ευτυχώς, το κοπάδι των λύκων -που εμφανίζεται στο δεύτερο ρεφρέν του τραγουδιού- βγήκε κανονικά στην ώρα του και έκλεψε την παράσταση, κατασπαράζοντας τρία αραβικά άλογα και πέντε νεογέννητα πόνι. Η ατραξιόν της ελληνικής συμμετοχής είναι αυτό το παραλληλόγραμμο κουτί που βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής.

Στην πραγματικότητα, αυτό το κουτί είναι ένα φέρετρο και έχει πάνω λαμπάκια για να σπάει κάπως η «φερετρίλα».

Το πολυτελές φέρετρο είναι από μαόνι αλλά, δυστυχώς, δεν έχει χερούλια και οι δυο άντρες χορευτές δυσκολεύονται να το μετακινήσουν, με αποτέλεσμα να καθυστερούν και να υπάρχει ο κίνδυνος να φάνε κάνα κλοτσίδι -κατά λάθος- από τον Σάκη.

Στο φινάλε του τραγουδιού, ο Σάκης ανεβαίνει πάνω στο φέρετρο, το πάνω μέρος της κάσας ανοίγει -σηκώνοντας τον Σάκη ψηλά- και μέσα στην κάσα υπάρχει μια ελληνική σημαία. Συνήθως, η σημαία είναι πάνω στο φέρετρο και ο άνθρωπος είναι ξάπλα μέσα - πρώτη φορά συμβαίνει το αντίθετο.

Η ύπαρξη της ελληνικής σημαίας μέσα στο φέρετρο έχει κάνει Τούρκους τους Έλληνες πατριώτες, αλλά ο Φωκάς Ευαγγελινός δικαιολόγησε την επιλογή του, λέγοντας πως, με τη σημαία πάνω στο φέρετρο και τον Σάκη πάνω στο καπάκι, θέλει να μεταδώσει στο κοινό της Γιουροβίζιον το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Αν όλα πάνε καλά και ο Σάκης καταφέρει να περάσει στον τελικό, ο Φωκάς μας επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη: το κάτω μέρος της σκηνής θα ανοίξει και μπροστά από τον Σάκη θα υπάρχει μια πισίνα.

Ο Σάκης θα πηδήσει από το καπάκι της κάσας και, αφού κάνει μια φιγούρα με βαθμό δυσκολίας τρεις κι εξήντα, θα εξαφανιστεί μέσα στο νερό. Οι τηλεθεατές θα μείνουν άφωνοι αλλά εκεί που θα γίνει ο χαμός είναι όταν ο Σάκης βγει από το νερό με το σταυρό στο χέρι.

LIFO - 13/05/09