Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

Talk of the Town (4) - 27/05/09














Φωτιά έβαλε στο πολιτικό σκηνικό το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», αφού τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου το χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει «βαρβάρους» τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός διπρόσωπος Ευάγγελος ντε Αντώναρος δήλωσε πως οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι οι σύγχρονοι Φαναριώτες, διαβάζουν καθημερινά Καβάφη και αποτελούν τους πνευματικούς ταγούς του έθνους.

Ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε πως σύντομα θα δει το φως της δημοσιότητας μια έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Νεοδημοκράτες έχουν ευγενική καταγωγή - σύμφωνα με την έρευνα, οι Νεοδημοκράτες δεν τρώνε με τα χέρια, χρησιμοποιούν χαρτί υγείας και αλλάζουν σώβρακο τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρκήσιος φον Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί βάρβαρους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά όλους όσοι δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ - διευκρίνισε μάλιστα πως όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα πάρουν σοσιαλιστικούς τίτλους ευγενείας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολύ ευχαριστημένος από το θόρυβο που προκάλεσε το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και σκοπεύει να διανθίσει τις ομιλίες του και με άλλα καυτά διλήμματα που απασχολούν τον σύγχρονο Έλληνα, όπως «διαμέρισμα ή μεζονέτα;», «ντεκαπάζ ή ανταύγειες;», «σερβιέτα ή ταμπόν;», «μέγεθος ή τεχνική;», «69 ή καρεκλάτο;».

Παράλληλα, μετά την επιτυχία του «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» της Ρόζας Λούξεμπουργκ, ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να πετάει πού και πού και μερικά τσιτάτα του Μαρξ και του Ένγκελς γιατί οι περισσότεροι Έλληνες δεν τα γνωρίζουν και εντυπωσιάζονται όταν τα ακούν - έτσι, στις επόμενες εθνικές εκλογές τα κεντρικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ θα είναι τα «Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα» και «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αριστερή στροφή του Γιώργου Παπανδρέου και υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε από τη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στο σοσιαλισμό, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σύντομα να γίνει κομμουνιστής, στη συνέχεια αναρχικός και στο τέλος να χρειαστεί να τρέχουν να τον ψάχνουν στα γκρουπούσκουλα των Εξαρχείων.

LIFO - 27/05/09