Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

Talk of the Town (1) - 27/05/09









Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε την περασμένη Παρασκευή το κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης από μουσουλμάνους οικονομικούς μετανάστες.

Ο πετροπόλεμος και τα δακρυγόνα αποζημίωσαν τους τουρίστες των ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος, που είχαν απογοητευτεί επειδή πίστευαν πως θα φύγουν από την Αθήνα χωρίς να μπορέσουν να απολαύσουν κάποια επεισόδια που να θυμίζουν το μαγικό Δεκέμβρη του 2008.

Οι μουσουλμάνοι εξαγριώθηκαν επειδή, σύμφωνα με καταγγελίες ομόθρησκού τους, ένας αστυνομικός έσκισε και ποδοπάτησε το Κοράνι.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας απέδωσε το συμβάν σε παρεξήγηση και υποστήριξε πως ο αστυνομικός δεν κατάλαβε ότι οι φωτοτυπημένες σελίδες ήταν από το Κοράνι επειδή πέρασε τα αραβικά για καλικαντζούρες.

Πάντως, δεν θα έπρεπε να βιαστούν οι μουσουλμάνοι να κατηγορήσουν τον αστυνομικό, αφού οι Έλληνες αστυνομικοί ξέρουν καλά πως, αν κάποιος Έλληνας κουβαλάει μαζί του τη Βίβλο, μάλλον κάποια παρανομία θα έχει κάνει.

Για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες παρεξηγήσεις, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε εντολή να μάθουν όλοι οι αστυνομικοί αραβικά, ενώ όσοι μαθητές επιθυμούν να σπουδάσουν σε αστυνομικές σχολές θα εξετάζονται και στο Κοράνι.

Παράλληλα, όλοι οι αστυνομικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν περιτομή και να πάνε έστω μια φορά για προσκύνημα στη Μέκκα.


LIFO - 27/05/09