Κυριακή, Μαΐου 31, 2009

"Λόγια - Φτερά" - Χρήστος Χωμενίδης

Το πρώτο βιβλίο που θα διαβάσω στις φετινές μου διακοπές είναι το νέο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη "Λόγια - Φτερά". Θα ξεκινήσω να το διαβάζω και θα σταματήσω όταν διαβάσω και την τελευταία σελίδα του βιβλίου - αυτό μου συνέβη με όλα τα προηγούμενα βιβλία του. Δεν είμαι ούτε κριτικός βιβλίων, ούτε λογοτέχνης, αλλά είμαι αναγνώστης - οπότε, μπορώ να πω πως ο Χρήστος Χωμενίδης γεννήθηκε για να γράφει βιβλία. Κι εγώ γεννήθηκα για να διαβάζω τα βιβλία του.

Μια απολαυστική -αλλά και εκ βαθέων- συνέντευξη του Χρήστου Χωμενίδη στην κυρία Ρούλα Γεωργακοπούλου.

Η πρώτη κριτική για το νέο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη από τον κ. Μανώλη Πιμπλή.

Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

Egg Hell


Οι Egg Hell είναι ένα νέο ελληνικό συγκρότημα. Σήμερα ο Jef και ο Βαγγέλης ήταν στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3 και μίλησαν για τη μουσική, την Ελλάδα, τη Βραζιλία, τη Συρία, το σοσιαλισμό, τη βαρβαρότητα, τις ευρωεκλογές και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα - ο Jef μας έκανε και την τιμή να παίξει ένα νέο τραγούδι ζωντανά στο στούντιο. Μαζί τους ο αξεπέραστος M. Hulot. Τους ευχαριστώ πολύ.

Η εκπομπή εδώ.


Το myspace των Egg Hell εδώ.

Στις φάμπρικες της Γερμανίας

Μετά τη διαφυγή και δεύτερου πρώην στελέχους της Siemens στη Γερμανία, θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει ένα νέο κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό, όπως συνέβαινε επί των πρώτων κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή στα τέλη της δεκαετίας του '50. Ας σωπάσουν λοιπόν όσοι υποστηρίζουν πως ο Κώστας Καραμανλής υστερεί πολιτικά απέναντι στο θείο του. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να μιμηθεί ο Κώστας Καραμανλής τον αείμνηστο θείο του και να δηλώσει κι αυτός πως η μετανάστευση είναι "ευλογία Θεού" για τη χώρα μας, αφού τα πρώην στελέχη της Siemens θα εργαστούν στη Γερμανία και θα στέλνουν ευρώ στις οικογένειές τους στην Ελλάδα.

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

Στοργή

Παρακολουθώντας την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, κατάλαβα πως ο Αλέκος Αλαβάνος πρέπει να αγαπάει πολύ τον Αλέξη Τσίπρα. Έκανε μεγάλη θυσία που πήγε αυτός στη θέση του.

Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

Talk of the Town (1) - 27/05/09









Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε την περασμένη Παρασκευή το κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης από μουσουλμάνους οικονομικούς μετανάστες.

Ο πετροπόλεμος και τα δακρυγόνα αποζημίωσαν τους τουρίστες των ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος, που είχαν απογοητευτεί επειδή πίστευαν πως θα φύγουν από την Αθήνα χωρίς να μπορέσουν να απολαύσουν κάποια επεισόδια που να θυμίζουν το μαγικό Δεκέμβρη του 2008.

Οι μουσουλμάνοι εξαγριώθηκαν επειδή, σύμφωνα με καταγγελίες ομόθρησκού τους, ένας αστυνομικός έσκισε και ποδοπάτησε το Κοράνι.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας απέδωσε το συμβάν σε παρεξήγηση και υποστήριξε πως ο αστυνομικός δεν κατάλαβε ότι οι φωτοτυπημένες σελίδες ήταν από το Κοράνι επειδή πέρασε τα αραβικά για καλικαντζούρες.

Πάντως, δεν θα έπρεπε να βιαστούν οι μουσουλμάνοι να κατηγορήσουν τον αστυνομικό, αφού οι Έλληνες αστυνομικοί ξέρουν καλά πως, αν κάποιος Έλληνας κουβαλάει μαζί του τη Βίβλο, μάλλον κάποια παρανομία θα έχει κάνει.

Για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες παρεξηγήσεις, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε εντολή να μάθουν όλοι οι αστυνομικοί αραβικά, ενώ όσοι μαθητές επιθυμούν να σπουδάσουν σε αστυνομικές σχολές θα εξετάζονται και στο Κοράνι.

Παράλληλα, όλοι οι αστυνομικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν περιτομή και να πάνε έστω μια φορά για προσκύνημα στη Μέκκα.


LIFO - 27/05/09

Talk of the Town (2) - 27/05/09











Φως στη σεξουαλική ζωή των μαθητών Λυκείου του Νομού Θεσσαλονίκης ρίχνει μια έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 48% των μαθητών είναι δραστήριο σεξουαλικά και αυτό μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως το υπόλοιπο 52% έχει πήξει στη μαλακία.

Το 64% των σεξουαλικά ενεργών εφήβων δήλωσε ότι έχει καπνίσει και το 95,5% ότι έχει κάνει χρήση αλκοόλ, οπότε δικαιώνονται όσοι πιστεύουν πως το σεξ είναι εντελώς ξενέρωτο αν δεν γίνεις πρώτα ντίρλα και αν δεν καπνίσεις μετά μια τσιγαρούμπα.

LIFO - 27/05/09

Talk of the Town (3) - 27/05/09












Κορυφώνεται εν όψει των ευρωεκλογών η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Στις δημοσκοπήσεις προηγείται η Μύκονος, τα ξενοδοχεία της οποίας παρουσιάζουν πληρότητα 100% για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και ακολουθεί η Σαντορίνη με 98,5%.

Το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» -που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου- προβλημάτισε έντονα τους ψηφοφόρους, οι οποίοι τελικά προτίμησαν τον τρίτο δρόμο προς την παραλία.

Παράλληλα, τα παπαγαλάκια των τηλεοπτικών σποτ της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκτινάξει στα ύψη τη ζήτηση για εξωτικούς προορισμούς, και χιλιάδες ψηφοφόροι αναμένεται να ταξιδέψουν στη νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική για να μελετήσουν από κοντά τη συμπεριφορά παπαγάλων, όπως ο Δαχτυλιδολαίμης Παρλαπίπας και ο Φαιοκέφαλος Γλωσσοκοπάνας.

LIFO - 27/05/09

Talk of the Town (4) - 27/05/09














Φωτιά έβαλε στο πολιτικό σκηνικό το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», αφού τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου το χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει «βαρβάρους» τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός διπρόσωπος Ευάγγελος ντε Αντώναρος δήλωσε πως οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι οι σύγχρονοι Φαναριώτες, διαβάζουν καθημερινά Καβάφη και αποτελούν τους πνευματικούς ταγούς του έθνους.

Ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε πως σύντομα θα δει το φως της δημοσιότητας μια έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Νεοδημοκράτες έχουν ευγενική καταγωγή - σύμφωνα με την έρευνα, οι Νεοδημοκράτες δεν τρώνε με τα χέρια, χρησιμοποιούν χαρτί υγείας και αλλάζουν σώβρακο τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρκήσιος φον Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί βάρβαρους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά όλους όσοι δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ - διευκρίνισε μάλιστα πως όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα πάρουν σοσιαλιστικούς τίτλους ευγενείας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολύ ευχαριστημένος από το θόρυβο που προκάλεσε το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και σκοπεύει να διανθίσει τις ομιλίες του και με άλλα καυτά διλήμματα που απασχολούν τον σύγχρονο Έλληνα, όπως «διαμέρισμα ή μεζονέτα;», «ντεκαπάζ ή ανταύγειες;», «σερβιέτα ή ταμπόν;», «μέγεθος ή τεχνική;», «69 ή καρεκλάτο;».

Παράλληλα, μετά την επιτυχία του «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» της Ρόζας Λούξεμπουργκ, ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να πετάει πού και πού και μερικά τσιτάτα του Μαρξ και του Ένγκελς γιατί οι περισσότεροι Έλληνες δεν τα γνωρίζουν και εντυπωσιάζονται όταν τα ακούν - έτσι, στις επόμενες εθνικές εκλογές τα κεντρικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ θα είναι τα «Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα» και «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αριστερή στροφή του Γιώργου Παπανδρέου και υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε από τη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στο σοσιαλισμό, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σύντομα να γίνει κομμουνιστής, στη συνέχεια αναρχικός και στο τέλος να χρειαστεί να τρέχουν να τον ψάχνουν στα γκρουπούσκουλα των Εξαρχείων.

LIFO - 27/05/09

Talk of the Town (5) - 27/05/09











Όλα είναι έτοιμα για το debate των πολιτικών αρχηγών που θα μεταδοθεί σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες, που τώρα τελευταία βαράνε μύγες.

Η διεξαγωγή debate ήταν και μια έντονη επιθυμία των ξενοδόχων της περιφέρειας, αφού πιστεύουν πως την επόμενη μέρα όλοι θα ψάχνουν δωμάτιο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και την ημέρα των εκλογών στις παραλίες της χώρας θα γίνεται το αδιαχώρητο.

Σύμφωνα με τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων, αυτή είναι η τελευταία φορά που το debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο - από την επόμενη φορά, οι πολιτικοί αρχηγοί θα διαγωνίζονται στο τραγούδι, το χορό και την πασαρέλα, ώστε το debate να γίνει ένα ανταγωνιστικό τηλεοπτικό προϊόν.


LIFO - 27/05/09

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2009

Στη βράση κολλάει το σίδερο

Χτες ο κ. Παπούλιας υπέγραψε τη Χάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για ένα περιβάλλον ελεύθερο από τον καπνό, και δήλωσε ότι τα δυο κακά της ελληνικής κοινωνίας είναι το κάπνισμα και τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Πραγματικά, αυτά τα δυο είναι τα κακά της ελληνικής κοινωνίας - αν διορθώσουμε αυτά τα δυο πραγματάκια, η χώρα θα γίνει παράδεισος. Μιας και σύμφωνα με τον κ. Παπούλια τα δυο κακά της ελληνικής κοινωνίας είναι το κάπνισμα και τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, καλό θα ήταν την 1η Ιουλίου, εκτός από το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, να απαγορευτεί και η οδήγηση.

Όταν καπνίζει ο λουλάς



Αποκλείεται να φέρει αποτελέσματα η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Οι Έλληνες έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας και αισθάνονται παντού σαν στο σπίτι τους.

Sudden Death - Blend



Μπορείτε να ακούσετε κάποια τραγούδια από το καινούργιο CD του Blend εδώ. Τραγουδάει και ο "μάντεψε ποιος" Taki Tsan!

Τρίτη, Μαΐου 26, 2009

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;




Με τη ζέστη που κάνει, δεν έχει σημασία αν θα επιλέξεις το σοσιαλισμό ή τη βαρβαρότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι παγωμένο.

Πάνω σου!



Αν η Νέα Δημοκρατία επιμείνει στα σποτ με τα παπαγαλάκια, προβλέπω ραγδαία άνοδο των ποσοστών του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών.

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Μαχόμενη Δημοσιογραφία

Ελπίζω οι δημοσιογράφοι να αποκτήσουν επιτέλους το συνδικαλιστικό όργανο που τους αξίζει - έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο γνώρισα πολλούς δημοσιογράφους - πολλούς καλούς δημοσιογράφους και καλούς ανθρώπους. Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, στις 26 και 27 Μαΐου, κατεβαίνει και η "Μαχόμενη Δημοσιογραφία", στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχουν οι καλοί μου συνάδελφοι Ευαγγελία Δρακωνάκη, Θύμιος Καλαμούκης και Κυριάκος Αργυρόπουλος.

Το site της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας" εδώ.

Μενού


-Θεόδωρε, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;
-Φέρε ό,τι να 'ναι. Έχω τέτοια πείνα που θα 'τρωγα κι εσένα!

Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

Exposed by Observers


Οι Exposed by Observers είναι ένα νέο μουσικό συγκρότημα, τα σπάνε και είναι η χαρά της ζωής. Σήμερα ο Παναγιώτης, ο Στράτος και ο Μάριος ήταν στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3 και μίλησαν για το πρώτο τους EP "Secondhand Youth" που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τη Sonic Playground, αλλά και για το πόσο όμορφο είναι να είσαι νέος και να κάνεις αυτό που αγαπάς. Τους ευχαριστώ πολύ.

Η εκπομπή εδώ.

Το myspace των Exposed by Observers εδώ.


Η φωτογραφία είναι του M. Hulot.

Μπιρ-Αλλάχ!


Τα χτεσινά επεισόδια, κατά τη διάρκεια πορείας μουσουλμάνων μεταναστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη βεβήλωση του Κορανίου από αστυνομικό, είναι μάλλον ανησυχητικά. Πάντως, υπάρχει τρόπος να ηρεμήσουν οι μουσουλμάνοι: Μιας και τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικοί μας το έχουν ρίξει στη Ρόζα Λούξεμπουργκ και στη μαρξιστική ανάλυση, δεν έχουν παρά να ενημερώσουν τους φίλτατους μουσουλμάνους πως "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού". Ας τους το πει κάποιος. Με τρόπο.

Κι εγώ!

"Θα ήθελα σ' αυτές τις εκλογές κάποιοι να πουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στα παραδοσιακά ΜΜΕ και κυρίως στην τηλεόραση.

Να πουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους παρουσιαστές και εκπομπάρχες της τηλεοπτικής αλητείας.

Να αρνηθούν κάθε πρόσκληση στα τηλεοπτικά στούντιο κρατικών και ιδιωτικών καναλιών..."

Η συνέχεια εδώ!

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

Fairytale

Το debate είναι πολύ χρήσιμο. Όσοι νιώθουν ενοχές επειδή σκέφτονται να μην ψηφίσουν, μετά το debate δεν θα έχουν καμία ενοχή.

Η μόνη περίπτωση να αποκτήσει ενδιαφέρον το debate είναι -αντί για τους δημοσιογράφους- να πάνε οι καναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες. Βέβαια, αυτοί δεν έχουν τίποτα να ρωτήσουν - είναι λυμένες οι απορίες τους.

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2009

Βέτο

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει θέσει βέτο για τον Αλέξη Παπαχελά και είναι πιθανό ο ΣΚΑΙ να εκπροσωπηθεί στο debate από την Σία Κοσιώνη. Βέτο όμως υπάρχει και από την πλευρά των τηλεοπτικών καναλιών, αφού το Mega ζητά να εξαιρεθεί από το debate ο Γιώργος Παπανδρέου και να τον αντικαταστήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Talk of the Town - 20/05/09











Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Μόσχα ο 54ος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον. Νικητής αναδείχθηκε ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας Αλεξάντερ Ρίμπακ με το τραγούδι «Ferry Boat». Το τραγούδι είναι σύνθεση του τραγουδιστή και αναφέρεται στον έρωτά του για το αγαπημένο του φέρι-μποτ, που προτίμησε να παντρευτεί κάποιον άλλον.

Μεγάλο ατού για τον τραγουδιστή της Νορβηγίας αποτέλεσε το γεγονός ότι μοιάζει με τον Χάρι Πότερ. Το κοινό της Γιουροβίζιον ήταν άδικο, αφού εκτίμησε και επιβράβευσε την ομοιότητα του Αλεξάντερ Ρίμπακ με τον Χάρι Πότερ, ενώ παράλληλα αγνόησε επιδεικτικά την ομοιότητα του Σάκη Ρουβά με τον Χάρρυ Κλυνν.

Ο Σάκης κατέλαβε την τιμητική 7η θέση, αν και στον τελικό έσκισε το μπλουζάκι του και φάνηκε λίγο περισσότερο το αποτριχωμένο στέρνο του. Η ΕΡΤ είχε ζητήσει από τον Σάκη να εμφανιστεί στον τελικό, φορώντας ένα πουκάμισο με τα κουμπιά ανοικτά μέχρι τη ζώνη αλλά ο Φωκάς Ευαγγελινός αντέδρασε έντονα, επειδή φοβήθηκε πως ο Σάκης θα ήταν φτυστός ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Ιδιαίτερη αίσθηση στη φετινή Γιουροβίζιον προκάλεσε η παρουσία του σερ Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, ο οποίος συνόδευσε στο πιάνο την τραγουδίστρια που εκπροσωπούσε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί επιθυμούν διακαώς μια διάκριση στη Γιουροβίζιον και, αν ο Τζον Λένον και ο Τζορτζ Χάρισον δεν τα είχαν κακαρώσει, θα έστελναν στη Μόσχα τους Μπιτλς.

Ο πατέρας της τραγουδίστριας από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τυφλός και η μητέρα της τυφλή και κουφή αλλά η ίδια δεν είχε κάποιο ορατό πρόβλημα, οπότε δεν κατόρθωσε να συγκινήσει το ευρωπαϊκό κοινό και να φτάσει στην κορυφή.

Η μόνη χώρα που έδωσε 12 βαθμούς στο τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η Ελλάδα· πολλοί βιάστηκαν να πουν πως αυτό οφειλόταν στην παρουσία του σερ Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες συγκινήθηκαν με το οικογενειακό δράμα της Βρετανίδας τραγουδίστριας, επειδή είναι ψυχοπονιάρηδες.

Η ελληνική αποστολή θορυβήθηκε από τη διάσταση που έδωσε ο Τύπος στα προβλήματα των γονιών της Βρετανίδας τραγουδίστριας και, προς στιγμήν, υπήρξε η σκέψη να ανεβεί ο Σάκης στη σκηνή με μαύρα γυαλιά και ακορντεόν και να έχει μπροστά του ένα δίσκο.

Και η παρουσία του σερ Άντριου Λόιντ Γουέμπερ στη σκηνή της Γιουροβίζιον προβλημάτισε την ελληνική αποστολή και υπήρξαν φωνές που ζήτησαν να κληθεί εσπευσμένα στη Μόσχα ο Μίκης Θεοδωράκης, για να πλαισιώσει τον Σάκη και να διευθύνει το πλεϊ-μπάκ.

Η Γαλλία έστειλε στη Μόσχα τη διάσημη τραγουδίστρια Πατρίτσια Κάας, σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο θεσμός της Γιουροβίζιον στη χώρα.

Το τραγούδι της Πατρίτσια Κάας είχε τον τίτλο «Κι αν έπρεπε να το κάνω», οπότε το ευρωπαϊκό κοινό συμμερίστηκε τις αμφιβολίες της και της έδειξε ξεκάθαρα πως δεν έπρεπε να το κάνει.

Πάντως, οι Γάλλοι είναι αποφασισμένοι να νικήσουν στη Γιουροβίζιον και ετοιμάζονται να στείλουν του χρόνου στη Νορβηγία την Κάρλα Μπρούνι. Η Κάρλα θα κάνει ντουέτο με τον Σαρλ Αζναβούρ.

Το Ισραήλ επέλεξε να στείλει στη Μόσχα μια Εβραία και μια Παλαιστίνια, για να περάσει το μήνυμα της συμφιλίωσης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Άραβες και να κερδίσει το έντονα πολιτικοποιημένο κοινό της Γιουροβίζιον που δεν πέφτει για ύπνο το βράδυ, αν δεν μάθει πρώτα τις τελευταίες εξελίξεις από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυο γυναίκες φορούσαν μαύρα φουστάνια, σε ένδειξη πένθους, και αγγίζονταν και χαϊδεύονταν για να παραπλανήσουν τις ντινγκιντάγκισσες της Ευρώπης και να αποσπάσουν τις ψήφους τους.

Το αναμενόμενο γλωσσόφιλο δεν ήρθε ποτέ -αν και οι δυο γυναίκες έμοιαζαν τόσο απελπισμένες για σεξ, που θα το έκαναν και με ουρακοτάγκο-, οπότε το κοινό τις αγνόησε, μιας και κανείς δεν ξεχνάει πως και πριν από 11 χρόνια οι Ισραηλινοί ξεπάστρευαν τους Παλαιστίνιους αλλά αυτό δεν είχε εμποδίσει το Ισραήλ να στείλει στη Γιουροβίζιον την Ντάνα Ιντερνάσιοναλ.

Το Ισραήλ αναζητεί ήδη πρόσωπα για την επόμενη συμμετοχή του στη Γιουροβίζιον και η πρώτη σκέψη είναι να στείλει δυο Εβραίες και δυο Παλαιστίνιες τρανσέξουαλ, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η πιο εντυπωσιακή επιλογή θα ήταν έξι ορθόδοξοι Εβραίοι με κοτσιδάκια.


Η συμμετοχή της γνωστής στριπτιζέζ Ντίτα φον Τιζ στο τραγούδι της Γερμανίας είχε γεμίσει προσδοκίες κάποιους τηλεθεατές, αφού υπήρχε η ελπίδα πως η πανέμορφη και χυμώδης Ντίτα θα τα πετούσε όλα.

Η γυναίκα έκανε φιλότιμες προσπάθειες να τραβήξει την προσοχή του κοινού, αλλά γρήγορα κατάλαβε πως η μόνη περίπτωση να την προσέξει το κοινό της Γιουροβίζιον θα ήταν αν άρχιζε να πετάει χειροβομβίδες.

Προς το τέλος του τραγουδιού, ο Γερμανός τραγουδιστής πλησίασε τη Ντίτα φον Τιζ και την κοίταξε με λατρεία αλλά τα τέλεια βγαλμένα φρύδια του και το γεγονός πως στο παρελθόν ήταν κομμωτής, σχεδιαστής ρούχων και μακιγιέρ δεν άφηνε καμία αμφιβολία πως δεν την κοιτούσε επειδή τη γούσταρε αλλά επειδή θα ήθελε να της μοιάσει. Άντε, και του χρόνου!

LIFO - 20/05/09

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009

Αυτή η νύχτα μένει!

Ο υπουργός των χοίρων









Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στη χώρα μας είναι ένας 19χρονος Έλληνας που ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ευτυχώς που η γρίπη ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες –και μάλιστα πακέτο με έναν Έλληνα- γιατί, αν μας την είχε κουβαλήσει κάνας μετανάστης από το Μπαγκλαντές, κάποιοι θα ζητούσαν να απελαθούν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα…

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη νέα γρίπη – είμαι σίγουρος πως ο ιός δεν θα αντέξει τη μόλυνση της Αθήνας. Κακώς, έβαλαν τον 19χρονο ασθενή στο νοσοκομείο – πρέπει να τον πάνε στην Ομόνοια, να τον αφήσουν δυο ώρες μέσα στα καυσαέρια και θα γίνει περδίκι.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο κύριος Αβραμόπουλος συνταξίδευε με τον 19χρονο ασθενή. Ο κύριος Αβραμόπουλος και ο 19χρονος ήταν στο ίδιο αεροπλάνο αλλά δεν καθόντουσαν κοντά. Ο 19χρονος ήταν στην πρώτη θέση, ενώ ο κύριος Αβραμόπουλος –κατά την προσφιλή του συνήθεια- ταξίδευε στην οικονομική θέση, γιατί θέλει να είναι πάντα κοντά στο λαό και να αφουγκράζεται τα προβλήματα των απλών ανθρώπων.

Αρχικά, ο ιός της γρίπης ήταν στην οικονομική θέση αλλά μόλις είδε τον κύριο Αβραμόπουλο το έβαλε στα πόδια και πήγε στην business class – ούτε τα μικρόβια δεν τον αντέχουν τον Αβραμόπουλο.

Αν προσέξετε, όπου πάει ο Αβραμόπουλος δεν υπάρχει ούτε κουνούπι, ούτε μύγα, ούτε κατσαρίδα. Οι αγρότες δεν χρειάζεται να ραντίζουν τις ελιές τους – αρκεί να βγάλουν μια βόλτα στα λιοστάσια τον Αβραμόπουλο και θα εξαφανιστεί τόσο ο δάκος όσο και η μουχρίτσα.

Πάντως, ο κύριος Αβραμόπουλος υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει προσβληθεί από τη γρίπη, αλλά εσείς καλού κακού –αν τον συναντήσετε- μην του δώσετε το χέρι και αλλάξτε αμέσως πεζοδρόμιο.

Γενικά, τον κύριο Αβραμόπουλο θα ήταν καλό να τον αποφεύγετε – ανεξάρτητα από το αν σέρνονται αρρώστιες ή όχι.

Κρίμα που δεν κόλλησε τη γρίπη ο κ. Αβραμόπουλος. Αν κολλούσε ο Αβραμόπουλος, θα πήγαινε στο υπουργικό συμβούλιο, θα κολλούσε όλους τους υπουργούς και τον Καραμανλή, και θα έμπαινε όλη η κυβέρνηση σε καραντίνα. Θα έμπαινε όλη η κυβέρνηση σε καραντίνα στο Σισμανόγλειο και εμείς θα τους κοιτούσαμε από τα τζάμια.

Σ' όσους δεν δίνει ο Θεός παιδιά, δίνει ο διάολος ανίψια



Αν η πολιτική καριέρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή τελείωνε όταν έφυγε για τη Γαλλία, δεν υπήρχε περίπτωση να τον θεωρούσε σήμερα κάποιος σπουδαίο πολιτικό και μεγάλο Έλληνα.

Άρα δεν πρέπει να βιαστούμε να κρίνουμε τον ανιψιό του, τον Κώστα Καραμανλή.

Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να αυτοεξοριστεί για έντεκα χρόνια στο Παρίσι, στην Ελλάδα να γίνει δικτατορία, να πάρουν οι Τούρκοι και την υπόλοιπη Κύπρο, και να επιστρέψει ο Κώστας Καραμανλής από το Παρίσι, για να μας σώσει και να αποδείξει πως είναι τεράστιος πολιτικός άνδρας.

Τρίτη, Μαΐου 19, 2009

Η θέση των αναπήρων στην Αθήνα

Ονομάζομαι Ανάπηρος Ταλαιπωρημένος και κάθε ημέρα προσπαθώ να προσδιορίσω τον εαυτό μου για να δω πού πάω και τι κάνω στη ζωή μου. Η οικογένειά μου με θεωρεί έξυπνο και ταλαντούχο. Οι άγνωστοι με θεωρούν άχρηστο και καημένο. Και εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι είμαι τελικά μέσα στην κοινωνία.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Ξέρω πως όλοι έχουν ένα σκοπό! Η Ελλάδα έτσι και αλλιώς προσπαθεί να αναδείξει τις καλύτερες δυνατότητες του καθενός μας μέσα από τις κοινωνικές παροχές και την εκπλήρωση των αναγκών. Εμένα μου έχει δώσει ό,τι έχω ζητήσει ώστε να βιώνω άνετα και να εξυπηρετώ το σύνολο. Άλλωστε είπαμε, αγάπη για οτιδήποτε είναι ελληνικό. Με έλεγχο των επιδόσεων το κράτος πρόνοιας στο οποίο ζούμε, αξιολογεί ένα προς ένα στα μέλη του, τα χαρακτηριστικά που διαφαίνονται ξεκάθαρα!

Πέρασα και εγώ από αυτήν τη διαδικασία και η ζωή μου άλλαξε έτσι ξαφνικά. Κατάλαβα τι είμαι για το ελληνικό κράτος και πού με κατατάσσει. Μέχρι χτες φοβόμουν. Μπορούσα να εξαπατήσω τον περίγυρό μου και να πατήσω επί πτωμάτων ή ήμουν ένα τίποτα μέσα σε αυτήν, των ίσων ευκαιριών, κοινωνία; Μεγάλος προβληματισμός, μεγάλη αγωνία για το ποιος είμαι.

Το κράτος με λόγια απλά και λιτά μου έδειξε με μια εικόνα ακριβώς πού ανήκω. Αναδεικνύοντας και εφαρμόζοντας το απόφθεγμα "Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" των αρχαίων ΜΕΓΑΛΩΝ Ελλήνων, αφού και η εποχή μας έχει μεγάλους Έλληνες, μου έδωσε να καταλάβω πως είμαι ένα σκουπίδι. Μια ράμπα κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί την εύκολη τοποθέτηση του φυσικού μου χώρου, ενός σκουπιδοτενεκέ!
Επιτέλους, μπορώ να λέω περήφανα πως είμαι ένα ΣΚΟΥΠΙΔΙ, όχι όμως ένα τυχαίο, βρώμικο, πατημένο, λερωμένο σκουπίδι. ΕΙΜΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ανακυκλώσιμο που μπαίνω στα καλύτερα σαλόνια, σε μπλε κάδο!

Δεν επιβαρύνω το περιβάλλον και εξοικονομώ ενέργεια για το κράτος μου που τόσο με φροντίζει και με προσέχει! Είμαι χαρούμενος γιατί συνειδητοποίησα πολύ εύκολα τη σημασία που έχω για το κράτος μου. Είμαι ένα άχρηστο, με υπόσταση, τίποτα! Πλέον ξέρεις πού θα με βρεις!!! Μπροστά από μια ράμπα, υπενθυμίζοντας την ισότητα.

Άντε, σε αφήνω τώρα. Πάω να συναντήσω την κάστα μου για να χαθούμε και να εξαφανιστούμε ξανά μέσα στην ανυπαρξία που μας έχει τεθεί!

Υ.Γ. Μόλις μετακινήσεις το σπίτι μου κράτος -το μπλε κάδο- μπορείς να το αντικαταστήσεις γρήγορα γρήγορα με ένα αυτοκίνητο ή με μια ταμπέλα βρε αδελφέ! Ή μπορείς να καταστρέψεις τη ράμπα και να κάνεις ομοιόμορφο πεζοδρόμιο για να μη χαλάς και την αισθητική μας! Ιδέες έχω πολλές. Αν θες, κάλεσέ με!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - stelioskib@hotmail.com


Το κείμενο είναι του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος είναι τετραπληγικός και σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή. Ευχαριστώ τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον συμφοιτητή του κ. Λάμπρο Κουσουλό.

Δεν μπορώ μανούλα μ', δεν μπορώ, σύρε να φέρεις το γιατρό!




Οι Έλληνες ψήφισαν τον Μεγαλέξανδρο και οι Ελληνίδες τον Γεώργιο Παπανικολάου. Οι άντρες ψήφισαν τον στρατηγό και οι γυναίκες τον γιατρό.

Παρατηρούμε πως οι γυναίκες είναι πιο πρακτικές – όπως και το κάνουμε, ένας γιατρός είναι πιο χρήσιμος από έναν στρατηγό. Από το γιατρό όλοι θα περάσουμε –αργά ή γρήγορα-, ενώ ο στρατηγός δεν σου χρησιμεύει σε τίποτα. Αν σε πιάσει κάνας σφάχτης, δεν φωνάζεις «ένα στρατηγό, ένα στρατηγό!» - «ένα γιατρό, ένα γιατρό!» φωνάζεις.

Και ο Μεγαλέξανδρος από πυρετό πέθανε – άμα είχε τον Παπανικολάου από δίπλα, θα του έδινε ο γιατρός μια ασπιρίνη, θα τον πλάκωνε στην αντιβίωση και θα τον έκανε καλά, ώστε να μπορεί να συνεχίσει τις σφαγές των βαρβάρων μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Οι Ελληνίδες ψήφισαν τον Γεώργιο Παπανικολάου και επειδή έχουν μια επιθυμία να γίνει ο γιόκας τους γιατρός. Σου λέει, αν γίνει ο γιος μου γιατρός, αφενός θα βγάζει ένα σκασμό λεφτά από τα φακελάκια και αφετέρου θα κοιτάξει να γιατρέψει τη μάνα του, σε μια δύσκολη ώρα.

Τρελοκομείο






Οπωσδήποτε, είναι κάπως παράδοξο το γεγονός ότι οι Έλληνες ψήφισαν ως μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών τον Μεγαλέξανδρο. Από τη μια ψήφισαν ως μεγαλύτερο Έλληνα έναν στρατηγό και από την άλλη αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν ακόμα και τη στρατιωτική τους θητεία.

Ζει και βασιλεύει, και τον κόσμο κυριεύει!

Εντυπωσιάστηκα με το ήθος και την ψυχραιμία που επέδειξαν οι Έλληνες στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του πιο μεγάλου Έλληνα όλων των εποχών. Βέβαια, στην ουσία ψήφισαν για τον πιο μεγάλο νεκρό Έλληνα. Άρα, είμαστε πολύ Ευρωπαίοι εμείς οι Έλληνες, όταν ψηφίζουμε νεκρούς – το πρόβλημα είναι όταν ψηφίζουμε ζωντανούς. Προτείνω λοιπόν στις εκλογές να βάζουν τα κόμματα στα ψηφοδέλτια πεθαμένους. Εννοώ κανονικούς πεθαμένους γιατί και τώρα πεθαμένους βάζουν. Αν αρχίσουν τα κόμματα να βάζουν στα ψηφοδέλτια μόνο πεθαμένους, οι περισσότεροι πολιτικοί θα αυτοκτονήσουν για να καταφέρουν να μπουν στη λίστα.

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Φέρι Μπόουτ

Επειδή υπάρχουν αρκετοί φίλοι αναγνώστες που απορούν γιατί δεν έγραψα στο μπλογκ για τη Γιουροβίζιον, θέλω να τους πω ότι εργαζόμουν. Έγραψα πάντως για το θεσμό - μεθαύριο Τετάρτη στη LIFO. Μέχρι τότε, μπορώ να σας πω ότι μου άρεσε το τραγούδι του Νορβηγού, το "Ferry Boat". Μου έχει κολλήσει και το τραγουδάω συνέχεια. I' m in love with a φέρι μπόουτ!

Μωγιό, σε ευχαριστώ και στο αφιερώνω. Του χρόνου να το δούμε μαζί. Ξενέρωσα φέτος.

Η νίκη είναι δική μας


Μπορεί ο Σάκης να μην νίκησε στη Γιουροβίζιον, αλλά απόψε στους "Μεγάλους Έλληνες" δεν την χάνουμε με τίποτα τη νίκη. Ό,τι και να γίνει, Έλληνας θα νικήσει. Έλα ρε Καποδίστρια!

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΣΚΑΙ - 22:00

Chicken a la Carte

Σάββατο, Μαΐου 16, 2009

Word of Mouth & SugahSpank!


Οι Word of Mouth είναι beatboxers και είναι απίστευτοι! Παίζουν μουσική με το στόμα τους και δεν χρειάζονται όργανα. Οι Word of Mouth θα μας εκπροσωπήσουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Beatbox που θα γίνει στις 30 Μαΐου στο Βερολίνο - μαζί τους θα είναι η SugahSpank!. Επίσης, στις 7 Ιουλίου οι Word of Mouth θα παίξουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, μαζί με τις Σανάδες. Σήμερα ο Bitman, ο El Pap Chico και η SugahSpank! ήταν στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3, όπου έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν. Μαζί τους ήταν η Kolk και ο M. Hulot που είναι διευθυντής και αρχισυντάκτης της εκπομπής. Τους ευχαριστώ πολύ. Πέρασα καταπληκτικά.

Η εκπομπή εδώ.

Το myspace των Word of Mouth εδώ! Δείτε οπωσδήποτε τα βίντεο που υπάρχουν στη σελίδα τους. Θα πάθετε πλάκα!


Το myspace της SugahSpank! εδώ! Μπορείτε να δείτε και ένα βίντεο στο οποίο οι Word of Mouth παίζουν και η SugahSpank τραγουδάει!


Η φωτογραφία είναι του M. Hulot.

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας

Κάψτε τα όλα!

Το σημερινό θέμα της έκθεσης στις Πανελλαδικές είχε να κάνει με το κάψιμο των βιβλίων στο τέλος της σχολικής χρονιά. Ο Σάκης, πάντως, τα έκαιγε τα βιβλία. Από την αρχή της χρονιάς.

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Φλερτ






Χτες η κυρία Μπακογιάννη χαρακτήρισε «ακραίο» τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Του κ. Καρατζαφέρη δεν του άρεσε που η κυρία Μπακογιάννη τον χαρακτήρισε ακραίο και δήλωσε πως «Και ο Βουκεφάλας ήταν ατίθασος και έκανε του κεφαλιού του, μέχρι που βρέθηκε ο Αλέξανδρος και τον δάμασε. Με υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα όλα τα καθαρόαιμα και τα ημίαιμα, δαμάζονται».

Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Καρατζαφέρης παρομοίασε την κυρία Μπακογιάννη με τον Βουκεφάλα – δηλαδή, ουσιαστικά, την είπε «φοράδα» ή «αλόγα». Και βέβαια, ο κ. Καρατζαφέρης αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως Μεγαλέξανδρο.

Μπορεί ο κ. Καρατζαφέρης να παρομοίασε την κυρία Μπακογιάννη με τον Βουκεφάλα, αλλά τελικά αυτό είναι μάλλον κολακεία για την κυρία Μπακογιάννη εκ μέρους του κ. Καρατζαφέρη– δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από μερικές μέρες ο κ. Καρατζαφέρης είχε χαρακτηρίσει την κυρία Μπακογιάννη «μαύρη φάλαινα».

Από φάλαινα την έκανε άλογο - οπωσδήποτε αυτό είναι μια βελτίωση: Από τη θάλασσα την έβγαλε στην ξηρά.

Να δεις τι σου 'χω για μετά!

Βρίσκω υπέροχο το γεγονός ότι 24 μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα αυτών που θα περιλαμβάνονται στα ευρωψηφοδέλτιά τους. Θα ήταν πολύ ωραίο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσουν τα ονόματα αυτών που θα είναι στα ευρωψηφοδέλτια μετά από τις Ευρωεκλογές. Ας δούνε πρώτα πόσες ψήφους θα πάρουν και μετά να ανακοινώσουν τα ονόματα των ευρωβουλευτών. Έτσι θα έχει και μεγαλύτερη αγωνία. Εκλογές έκπληξη!

"Μαχαιροβγάλτης" - Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη


Ο Γιάννης Οικονομίδης είναι ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες - είναι σπουδαίος. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη "Μαχαιροβγάλτης" ολοκληρώθηκαν και τώρα η ταινία βρίσκεται στη διαδικασία του μοντάζ, με στόχο να είναι έτοιμη τον Νοέμβριο.

Ένα καταπληκτικό μπλογκ με ημερολόγιο και βίντεο από τα γυρίσματα του "Μαχαιροβγάλτη" εδώ!

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Talk of the Town (1) - 13/05/09

















Πανέτοιμη εμφανίζεται η ελληνική αποστολή για τον ημιτελικό και τον τελικό της Γιουροβίζιον, που θα διεξαχθούν στο στάδιο Ολιμπίνσκι της Μόσχας. Ο Σάκης Ρουβάς έχει κλέψει τις εντυπώσεις και όλοι ψάχνουν να τις βρουν.

Όλοι εδώ στη Μόσχα έχουν εντυπωσιαστεί με την απλότητα του Σάκη, ο οποίος παίζει συνέχεια καρπαζιές με τους δημοσιογράφους και πλακώνεται -για πλάκα- στις σφαλιάρες με όποιον περνάει από μπροστά του.

Είδα με τα ίδια μου τα μάτια τον Σάκη να παίρνει από τα χέρια μιας γριούλας τις σακούλες με τα ψώνια από τη λαϊκή και να τις μεταφέρει στο σπίτι της - μάλιστα, της έβαλε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο και της επισκεύασε το θερμοσίφωνα.

Η ευγένεια του Έλληνα σταρ μαθεύτηκε αμέσως εδώ στη Μόσχα και δεν είναι λίγοι αυτοί που, μόλις τον βλέπουν, αφήνουν σκόπιμα να τους πέσει κάτι, για να σκύψει αμέσως ο Σάκης και να το σηκώσει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο Σάκης από τα γόνατά του - παράλληλα επανήλθε το πρόβλημα μηνίσκου που αντιμετωπίζει ο Σάκης από ένα παλιότερο τραυματισμό του στο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν· ο Σάκης είχε πατήσει ένα γαρύφαλλο και στη συνέχεια έκανε ένα τριπλό άξελ και ένα διπλό τόλουπ πριν προσγειωθεί πάνω στη Μαριάννα Λάτση, που καθόταν ανύποπτη στο πρώτο τραπέζι και μασούλαγε φιστίκια.

LIFO - 13/05/09

Talk of the Town (2) - 13/05/09















Τα περισσότερα από τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν τις πρώτες μέρες λύθηκαν, αφού οι διοργανωτές κατάφεραν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τη σκηνή, ώστε να λειτουργήσει ο κυλιόμενος διάδρομος - αν καταφέρουν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα και τις τουαλέτες του σταδίου, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί όλοι πάνε και τα κάνουν στα τυφλά, με αποτέλεσμα τα καπάκια να είναι χάλια και οι χέστρες τίγκα στην κουράδα, αφού κανείς δεν βλέπει πού είναι το καζανάκι.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης πρόβας, ο κυλιόμενος διάδρομος δεν λειτούργησε και ο Σάκης αναγκάστηκε να περπατήσει με τα πόδια τρία μέτρα προς τα δεξιά και τρία μέτρα προς τα αριστερά, με συνέπεια να γίνει ράκος από την κούραση.

Εξαιρετικό είναι το σκηνοθετικό εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού με τον Σάκη και τους χορευτές να φοράνε πέδιλα του σκι και να γέρνουν το σώμα τους μπροστά, σαν να κατεβαίνουν με φόρα από τα Ιμαλάια.

Δυστυχώς, κάποιο πρόβλημα δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να ρίξουν μερικές χιονοστιβάδες πάνω στους χορευτές, ενώ και η πολική αρκούδα είχε μουλαρώσει και δεν έβγαινε με τίποτα στη σκηνή.

Ευτυχώς, το κοπάδι των λύκων -που εμφανίζεται στο δεύτερο ρεφρέν του τραγουδιού- βγήκε κανονικά στην ώρα του και έκλεψε την παράσταση, κατασπαράζοντας τρία αραβικά άλογα και πέντε νεογέννητα πόνι. Η ατραξιόν της ελληνικής συμμετοχής είναι αυτό το παραλληλόγραμμο κουτί που βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής.

Στην πραγματικότητα, αυτό το κουτί είναι ένα φέρετρο και έχει πάνω λαμπάκια για να σπάει κάπως η «φερετρίλα».

Το πολυτελές φέρετρο είναι από μαόνι αλλά, δυστυχώς, δεν έχει χερούλια και οι δυο άντρες χορευτές δυσκολεύονται να το μετακινήσουν, με αποτέλεσμα να καθυστερούν και να υπάρχει ο κίνδυνος να φάνε κάνα κλοτσίδι -κατά λάθος- από τον Σάκη.

Στο φινάλε του τραγουδιού, ο Σάκης ανεβαίνει πάνω στο φέρετρο, το πάνω μέρος της κάσας ανοίγει -σηκώνοντας τον Σάκη ψηλά- και μέσα στην κάσα υπάρχει μια ελληνική σημαία. Συνήθως, η σημαία είναι πάνω στο φέρετρο και ο άνθρωπος είναι ξάπλα μέσα - πρώτη φορά συμβαίνει το αντίθετο.

Η ύπαρξη της ελληνικής σημαίας μέσα στο φέρετρο έχει κάνει Τούρκους τους Έλληνες πατριώτες, αλλά ο Φωκάς Ευαγγελινός δικαιολόγησε την επιλογή του, λέγοντας πως, με τη σημαία πάνω στο φέρετρο και τον Σάκη πάνω στο καπάκι, θέλει να μεταδώσει στο κοινό της Γιουροβίζιον το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Αν όλα πάνε καλά και ο Σάκης καταφέρει να περάσει στον τελικό, ο Φωκάς μας επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη: το κάτω μέρος της σκηνής θα ανοίξει και μπροστά από τον Σάκη θα υπάρχει μια πισίνα.

Ο Σάκης θα πηδήσει από το καπάκι της κάσας και, αφού κάνει μια φιγούρα με βαθμό δυσκολίας τρεις κι εξήντα, θα εξαφανιστεί μέσα στο νερό. Οι τηλεθεατές θα μείνουν άφωνοι αλλά εκεί που θα γίνει ο χαμός είναι όταν ο Σάκης βγει από το νερό με το σταυρό στο χέρι.

LIFO - 13/05/09

Talk of the Town (3) - 13/05/09

















Στις ελεύθερες ώρες τους, ο Σάκης και οι χορευτές επισκέπτονται τα αξιοθέατα της Μόσχας.

Η ελληνική αποστολή επισκέφτηκε το μαυσωλείο του Λένιν και ο Σάκης εντυπωσιάστηκε από τη μούμια του ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης - πρότεινε μάλιστα στον Φωκά Ευαγγελινό να τη χρησιμοποιήσουν στη χορογραφία του τραγουδιού μας· η ιδέα του Σάκη ήταν να κρεμάσουν τη μούμια του Λένιν από σχοινιά, σαν μαριονέτα, και να την κουνάνε στο ρυθμό του τραγουδιού, ώστε να φαίνεται πως ο Λένιν χορεύει.

Ο Φωκάς ενθουσιάστηκε με την ιδέα του Σάκη αλλά, δυστυχώς, οι Ρώσοι δεν δέχτηκαν να μας νοικιάσουν τη μούμια του Λένιν, αν και η διοίκηση της ΕΡΤ προσφέρθηκε να καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι Ρώσοι προσφέρθηκαν να μας νοικιάσουν κάποια άλλη μούμια και τα μέλη της ελληνικής αποστολής έψαξαν στις αποθήκες -μπας και βρουν καμιά καλή μούμια από κάνα πρώην ανώτατο στέλεχος της Σοβιετικής Ένωσης-, αλλά δεν βρήκαν καμιά γνωστή φάτσα, ενώ και οι περισσότερες μούμιες ήταν σε άθλια κατάσταση.


LIFO - 13/05/09

Talk of the Town (4) - 13/05/09













Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην ελληνική αποστολή μετά από μια συνέντευξη του Σάκη σε Ρώσο δημοσιογράφο. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχει κάνει έρωτα με Ρωσίδα, Ουκρανή ή Μογγόλα, ο Σάκης απάντησε αρνητικά.

Οι Ρώσοι εξέλαβαν την απάντηση ως προσβολή και παραλίγο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, οπότε ο Σάκης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συμπληρωματική δήλωση, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Σάκης δήλωσε πως δεν έχει κάνει ποτέ έρωτα στη ζωή του και πως έγινε πατέρας με τεχνητή γονιμοποίηση επειδή έχει αποφασίσει να παραμείνει παρθένος μέχρι να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο.


LIFO - 13/05/09

Δαγκωτό!











Στις εκλογές πρέπει όλοι να ψηφίσουμε ΛΑΟΣ. Με αυτόν τρόπο θα στείλουμε στις Βρυξέλλες και τα 22 στελέχη του ΛΑΟΣ -που συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο- και θα τα ξεφορτωθούμε για 4 χρόνια. Θα είναι μια ανάσα για τη χώρα.

Παράλληλα, και οι 22 ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ θα πάρουν τα αυτιά των υπόλοιπων Ευρωπαίων βουλευτών -με τις στριγκλιές τους και τις τσιρίδες τους- και θα τους αναγκάζουν να ικανοποιούν όλα τα ελληνικά αιτήματα. ΛΑΟΣ δαγκωτό!

Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

Κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες!



Νομίζω πως οι Ευρωεκλογές είναι μια χρυσή ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τους μετανάστες.

Υπάρχουν πολλοί μετανάστες στη χώρα μας και πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό τους. Νομίζω λοιπόν πως θα έπρεπε όλα τα κόμματα να βάλουν στα ευρωψηφοδέλτιά τους μόνο μετανάστες. Έτσι, θα φύγουν μερικοί ξένοι μετανάστες από εδώ και θα πάνε στις Βρυξέλλες. Δεν θα έχουν πρόβλημα οι άνθρωποι – θα παίρνουν καλά χρήματα και θα ζουν πολυτελέστατα.

Είναι λάθος που στη χώρα μας οι μετανάστες δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Έτσι θα τους βάζαμε στα ευρωψηφοδέλτια και θα τους προωθούσαμε στις Βρυξέλλες.

Σιγά- σιγά, θα στέλναμε όλους τους μετανάστες στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα έχει 22 έδρες στην Ευρωβουλή, οπότε, αν κάθε τέσσερα χρόνια στέλνουμε 22 μετανάστες -μαζί με τις οικογένειές τους- στις Βρυξέλλες, σε τέσσερις χιλιάδες χρόνια δεν θα υπάρχουν μετανάστες στη χώρα μας.

Σήμερα μαγειρεύει ο Καραμανλής









Η Βουλή έκλεισε και οι πολιτικοί επέστρεψαν στην τηλεόραση. Βέβαια, η παρουσία τους απωθεί τους τηλεθεατές, αφού οι πολιτικοί έχουν τον ανθρωποδιώχτη πάνω τους.

Μιας και έχει απαξιωθεί η πολιτική ζωή του τόπου και οι πολίτες δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τους πολιτικούς, θα μπορούσαν τα κανάλια να αναζητήσουν νέους τρόπους για να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των πολιτών για την πολιτική.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι πολιτικοί να συμμετέχουν στο "Κάτι ψήνεται", στο ριάλιτι μαγειρικής που παρουσιάζει ο Alpha – σε αυτό που πέντε άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι μαγειρεύουν και υποδέχεται ο καθένας με τη σειρά του τους άλλους τέσσερις στο σπίτι του, για να τους ταΐσει.

Θα ήταν πολύ ωραίο λοιπόν να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι πολιτικοί. Να υποδέχεται, ας πούμε, ο Καραμανλής στο σπίτι του τον Παπανδρέου, την Παπαρήγα, τον Αλαβάνο και τον Καρατζαφέρη, να τους μαγειρεύει ένα παστίτσιο και μετά αυτοί να τον βαθμολογούν. Την επόμενη μέρα να τους τραπεζώνει ο Παπανδρέου, τη μεθεπόμενη η Παπαρήγα και πάει λέγοντας.

Σ’ αυτό το ριάλιτι μαγειρικής θα ήταν ωραίο να συμμετέχουν και άλλοι πολιτικοί. Φανταστείτε, ας πούμε, μια πεντάδα παικτών στην οποία να συμμετέχουν –μεταξύ άλλων- η Λιάνα Κανέλλη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Να μαγειρεύει η κυρία Κανέλλη για να ταΐσει τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο που φαίνονται να είναι και πολύ δύσκολοι στο φαγητό.

Αν μαγείρευαν οι πολιτικοί, το "Κάτι ψήνεται" θα έκανε 80% τηλεθέαση και θα ανανέωνε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για την πολιτική.

Η εξήγηση









Είναι λογικό να υπάρχει απροθυμία εκ μέρους των Ελλήνων πολιτικών να συμπεριληφθούν στα ευρωψηφοδέλτια και να πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μπορεί ο μισθός του ευρωβουλευτή να είναι μεγαλύτερος απ' αυτόν του βουλευτή αλλά στις Βρυξέλλες είναι πιο δύσκολο να κάνεις κομπίνες και συμφωνίες με εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, οπότε χάνεις πολλά χρήματα από τις προμήθειες και τις δωροδοκίες.