Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2008

Σκέψεις...σκόρπιες....

Ίσως τελικά το DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου να μην είναι ροζ και να μην αντίκειται στις χριστιανικές αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί ο Ζαχόπουλος και η συμβασιούχα να συνευρέθηκαν με μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή.

Μετά από τις δυο απόπειρες αυτοκτονιών, νομίζω πως θα πρέπει να κλείσει αμέσως η υπόθεση Ζαχόπουλου γιατί όπως πάει το πράγμα –με μια χώρα γεμάτη κουμπάρους, κουνιάδους και μπατζανάκηδες- στο τέλος θα αυτοκτονήσει όλη η Ελλάδα. Οι άντρες τουλάχιστον γιατί οι γυναίκες δεν αυτοκτονούν – είναι αναίσθητες.

Η απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου γλίτωσε πολλούς άλλους άντρες από την αυτοκτονία και την κατάθλιψη, αφού το ροζ DVD τους έκανε να καταλάβουν πως ακόμα κι ένας άσχημος άντρας μπορεί να έχει τα τυχερά του. Βέβαια, υπήρχαν και άντρες που έλεγαν πως ποτέ δεν θα πήγαιναν με την ερωμένη του γιατί δεν ήταν του γούστου τους. Από την άλλη, όλες οι γυναίκες έλεγαν πως δεν θα πήγαιναν με τον Ζαχόπουλο. Ε, μάλλον γι’ αυτό τα βρήκαν αυτοί οι δυο: δεν τους ήθελε κανείς άλλος, οπότε βολεύτηκαν μεταξύ τους.

Και τι τον πείραζε κι αυτόν τον ευλογημένο που θα τον έβλεπε όλη η Ελλάδα να κουτουπώνει τη συμβασιούχα; Είναι σίγουρο πως στους φίλους του θα είχε περηφανευτεί πολλές φορές ότι της πέταγε τα μάτια έξω. Ο Έλληνας γι’ αυτό γαμάει: για να το πει στους φίλους του. Τι θα πείραζε να τον δούμε κι εμείς; Μια παρέα είμαστε. Ορθόδοξη.

Ίσως αισθανόταν άσχημα επειδή ήταν χοντρός και θα βλέπαμε τις πατσές του. Θα πρέπει να πάψουμε να νιώθουμε ενοχή για το σώμα μας. Κάθε πρωί στα υπουργεία θα πρέπει να ξεβρακώνονται όλοι και πριν ξεκινήσουν τη δουλειά να ζευγαρώνουν μεταξύ τους. Με κλήρο.

Από την άλλη, δεν είναι κακό να μην είναι κάποιος εμφανίσιμος. Μπορεί να έχει πλούσιο εσωτερικό κόσμο.

Δεν γυρίζονται τσόντες πια στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να βγάζουμε πολλά χρήματα από τη βιομηχανία της τσόντας. Αν, όμως, μας πιάνει υστερία με ένα DVD, τι προκοπή να δούμε; Αν ο Ζαχόπουλος ήταν Αμερικανός, θα πουλούσε ο ίδιος το DVD στα κανάλια και θα γινόταν σούπερ σταρ.

Η υπόθεση Ζαχόπουλου μου γέννησε την εξής απορία: όλες αυτές που μονιμοποιήθηκαν στα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες πηδιόντουσαν ή πηδιούνται με τους γενικούς γραμματείς και τους διευθυντές; Αν ναι, θα ήταν ωραίο να το γράφουν σε κάποιο σημείο του γκισέ, ώστε να ξέρουμε σε ποιες απευθυνόμαστε και να μην τις περνάμε για τίποτα τυχαίες.

Αυτό που με στενοχωρεί σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι πως ο Ζαχόπουλος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός για τον Έλληνα. Τον Έλληνα άσ’ τον νηστικό, αλλά μην του πειράξεις τον πολιτισμό. Ναι, ήταν μεγάλο χτύπημα για τον πολιτισμό της χώρας αυτή η υπόθεση. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να είναι συνωμοσία ξένων κέντρων. Περιμένω να πάρει θέση ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως αυτό το σκάνδαλο «έσκασε» μέσα στα Χριστούγεννα ώστε να ακούμε και να διαβάζουμε συνέχεια για ερωτικές πράξεις και να αμφισβητηθεί η άμωμος σύλληψη από την οποία προήλθε ο Χριστούλης.