Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2008

Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση του τηλεοπτικού κοινού τις δυο πρώτες ημέρες της έκθεσης της σορού του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Το event διαφημίστηκε πολύ καλά από τους διοργανωτές αλλά ο αριθμός των επισκεπτών δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τα εντυπωσιακά νούμερα που πέτυχε η έκθεση της σορού του Ανδρέα Παπανδρέου. Οι σοσιαλιστές αποδεικνύονται πιο φανατικοί από τους χριστιανούς, αν και δεν αποκλείεται η αξεπέραστη επιτυχία της έκθεσης της σορού του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να οφειλόταν στο γεγονός πως η κάσα του Ανδρέα ήταν κλειστή και δεν είχε μαμούνια. Η Εκκλησία της Ελλάδας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βγάλει τη σορό του Αρχιεπισκόπου έξω από τη Μητρόπολη και να την πηγαίνει πάνω κάτω στην Ερμού με καροτσάκι, για να προσελκύσει και το ενδιαφέρον των καταναλωτών. (Η συνέχεια εδώ)

Οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την έκθεση της σορού σε ανοικτό χώρο, ενώ παράλληλα το κρύο σκοτώνει και τα μικρόβια.

Η Ιερά Σύνοδος σκέφτεται να καθυστερήσει για μερικές εβδομάδες την ταφή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ώστε να μπορέσει να στείλει τη σορό του σε μια μεγάλη περιοδεία στην υπόλοιπη χώρα –ίσως και στην Κύπρο, αν βρεθεί ο κατάλληλος χορηγός.

Βέβαια, δεν λείπουν και κάποιες φωνές που ζητούν να μείνει άταφος ο Αρχιεπίσκοπος για να έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν και οι πολυάριθμοι τουρίστες που θα επισκεφτούν το καλοκαίρι τη χώρα μας για να θαυμάσουν τις ομορφιές της.

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο –μαζί με την ολυμπιακή φλόγα- να παραδώσει στους Κινέζους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και τη σορό του Αρχιεπισκόπου.

Η ολυμπιακή φλόγα και η σορός του Αρχιεπισκόπου θα ταξιδέψουν παρέα και στις πέντε ηπείρους, αποτελώντας ένα αχτύπητο δίδυμο που εκφράζει ιδανικά τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες του εθνικού πένθους, ένα άσμα για να ξαλεγράρετε λίγο. Δικό σας!