Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2008

Το καλύτερο σίριαλ της χρονιάς



Συνεχίζεται η καταιγιστική διαφήμιση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από όλα τα ΜΜΕ. Οι υπόλοιποι εκδότες κατάλαβαν πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το «Πρώτο Θέμα» και βάλθηκαν να αυξήσουν τις πωλήσεις της εφημερίδας, ώστε να μην μπορούν οι εκδότες του να ανταποκριθούν στη ζήτηση και να οδηγηθούν σε οικονομικό μαρασμό - αυτά είναι βρόμικα οικονομικά κόλπα που δεν χωρούν στο μυαλό του ανυποψίαστου πολίτη.

Οι αναγνώστες επηρεάστηκαν βέβαια από τη διαφήμιση, αλλά παράλληλα επιβράβευσαν την εφημερίδα επειδή συνεχίζει χωρίς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος -όπως αποδεικνύεται- ήταν το μεγάλο της μειονέκτημα.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατηγόρησε τον Θέμο Αναστασιάδη για όλα τα δεινά της χώρας από τη Μικρασιατική Καταστροφή και μετά, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως συνεργάστηκε στενά μαζί του επί τρία χρόνια μόνο επειδή ήθελε να κάνει ρεπορτάζ και να αποκαλύψει πόσο βρομερός χαρακτήρας είναι.

Τώρα σκέφτεται να εκδώσει νέα εφημερίδα και όλοι οι δημοσιογράφοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί του, αλλά αυτός σκέφτεται να τη βγάλει παρέα με τον Αρτέμη Μάτσα για να είναι σίγουρος πως θα έχει δίπλα του κάποιον που είναι τόσο ακέραιος όσο και ο ίδιος - η νέα εφημερίδα θα λέγεται «ΑΡΜΑ».

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε πως έχει να κάνει πολλές καταγγελίες, αλλά θα τις πει προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί οι ανακριτές δεν είναι τόσο δίκαιοι όσο ο Δημοσιογράφος. Στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν, αλλά μόνο με τον όρο πως θα μπει μέσα εντελώς γυμνός, ώστε να μην έχουν μετά τίποτα ντράβαλα.

Τελικά, ο Μάκης πρέπει να είναι ματάκιας - αυτός είναι ο λόγος που τραβιέται όλη την ώρα με τις κάμερες. Αν το καλοσκεφτείς, είναι τυχερός: έκανε το... χόμπι του επάγγελμα. Με τον Θέμο πρέπει να έχει πάρει ανάποδες, γιατί είχε ροζ DVD και δεν του το έδειξε.

Εν τω μεταξύ, αυτή η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι πάρα πολύ ωραία γιατί έσκασε σε μια εποχή που είναι λίγο αδιάφορη. Δεν είχε και καλά σίριαλ φέτος, οπότε ήταν σωτήρια για την τηλεόραση. Έχει, δε, απ' όλα: σεξ, μυστήριο, αυτοκτονίες, εκβιασμούς, εκδότες, ανακριτές. Ένας παπάς λείπει από την υπόθεση, ώστε να έχουμε την απόλυτη ελληνική τραγικωμωδία, αλλά μέχρι να τελειώσει το σίριαλ όλο και θα εμφανιστεί κάνας μητροπολίτης με στρινγκ για να το απογειώσει.

Επίσης, αυτή η υπόθεση σου δίνει τη δυνατότητα να γράφεις και να λες ό,τι θέλεις. Επί ένα μήνα, οι δημοσιογράφοι λένε και γράφουν ό,τι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι - κι εγώ αυτό κάνω τώρα. Έχουν πάθει κολούμπρα οι δημοσιογράφοι με τον Μάκη και τον Θέμο. Παντού διαβάζεις και ακούς «δεν είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι - εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς».

Το ξέρουμε, ρε παιδιά, πως δεν είσαστε σαν κι αυτούς∙ αν ήσασταν σαν κι αυτούς, θα ήσασταν επιτυχημένοι, θα είχατε δική σας εφημερίδα και δεν θα χρειαζόταν να λιβανίζετε τους εκδότες σας όλη μέρα, μπας και σας πετάξουν κάνα ξεροκόμματο.

Δηλαδή, εγώ θα γράφω όλη μου τη ζωή για τον Τσαγκαρουσιάνο; Πάτε καλά; Στην πρώτη ευκαιρία, ή θα του φάω την εφημερίδα ή θα εκδώσω δική μου. Μετά θα φτιάξω κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και κατασκευαστικές εταιρείες -όπως ακριβώς έκαναν οι εκδότες σας- και θα συναλλάσσομαι απευθείας με την εξουσία. Θα τους εκβιάζω και θα μου κάνουν όλα τα χατίρια - θα την περνάω ζωή και κότα. Όχι Θέμος και Μάκης, Μπερλουσκόνι θα γίνω.

Αν δεν τα καταφέρω, θα είμαι αποτυχημένος σαν κι εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάρω κι εγώ μια θέση στο δελτίο του Mega και θα λέω ό,τι μου έχουν πει να πω - η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ειρήσθω εν παρόδω, στο δελτίο του Mega τους έχει βγει ένας φθόνος για τον Θέμο και τον Μάκη άλλο πράγμα! Καθημερινά, έξι δημοσιογράφοι που αν τους βάλεις να γράψουν ένα κείμενο όλοι μαζί δεν μπορούν να γράψουν ούτε μισή παράγραφο από ένα χαβαλεδιάρικο κείμενο του Θέμου συμπεριφέρονται λες και είναι τα κορυφαία στελέχη του BBC. Οι αδιάφθοροι! Οι δημοσιογράφοι-εκδικητές!

Μα καλά, αφού λένε και οι έξι ακριβώς τα ίδια πράγματα, γιατί δεν βγαίνει να τα λέει ένας να μην ταλαιπωρούνται και οι άλλοι πέντε τσάμπα; Κατά βάθος, θα ήθελαν τρελά να ήταν στη θέση του Θέμου, αλλά έχουν κάνει την ανάγκη φιλοτιμία.

Εκεί που χάνεται η μπάλα, όμως, είναι στις εφημερίδες: δημοσιογράφοι -κυρίως «αριστεροί»- που καταδέχονται να γράφουν σε εφημερίδες που δεν τις διαβάζει κανείς, αλλά πουλάνε φύλλα επειδή πάνε πακέτο με τις «Εμμανουέλλες», τον Μπρους Λι και τον Τσάκι Τσαν, γράφουν κάτι ατελείωτα κατεβατά για το πόσο κακό κάνουν ο Θέμος και ο Μάκης στο δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Θυμίζουν κάτι γεροντοκόρες που λυσσάνε με όσες γυναίκες έχουν τις τύχες τις καλές. Οι δικοί τους εκδότες είναι μεγάλοι ευεργέτες της χώρας - ο Θέμος και ο Μάκης φταίνε για όλα.

Εκείνος δε με τον οποίον έχουν πάθει παράκρουση οι δημοσιογράφοι είναι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ούτε ο σατανάς να ήτανε. Τελικά, αυτό που έφερε στο φως η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι πως οι δημοσιογράφοι μισούν όποιον συνάδελφό τους τα κατάφερε καλύτερα από τους ίδιους - είναι γνήσιοι Έλληνες και μπράβο τους.

Όλοι μοιάζουν να έχουν ξεχάσει πως η υπόθεση αυτή ξεκίνησε με μια απόπειρα αυτοκτονίας. Η υγεία του κ. Ζαχόπουλου βελτιώνεται συνεχώς και σύμφωνα με τους γιατρούς σε δυο μήνες θα μπορέσει να μιλήσει - τώρα του μαθαίνουν ξανά το αλφάβητο.

Ο ανακριτής θα ζητήσει αναπαράσταση των ερωτικών σκηνών του DVD για να λάμψει η αλήθεια, αλλά πρώτα θα πρέπει ο κ. Ζαχόπουλος να ξαναγίνει 180 κιλά, ώστε να είναι πιστή η αναπαράσταση και να πετύχει το 69.

Μετά, ο ανακριτής θα ζητήσει αναπαράσταση της απόπειρας αυτοκτονίας και ο κ. Ζαχόπουλος θα φουντάρει ξανά από τον τέταρτο όροφο στον ακάλυπτο για να δούμε τι πήγε στραβά την πρώτη φορά και δεν τα κακάρωσε.

Ο Κώστας Καραμανλής παρουσιάστηκε στη Βουλή και τόνισε πως «αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει». Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται αφού μοιράζει χρήματα δεξιά κι αριστερά από μόνη της ώστε να μη χρειάζεται να την εκβιάζουν, ενώ παράλληλα είναι πια βέβαιο πως ο κ. Ζαχόπουλος δεν πήδησε επειδή κάποιοι τον εκβίαζαν, αλλά επειδή είχε περιέργεια να δει αν μπορεί να πετάξει.

Ο κ. Καραμανλής φοβάται μήπως έρθουν στο φως όσα στοιχεία κόπηκαν από το DVD και αφορούν κάποιες ιδιαιτερότητες του ιδίου και της συζύγου του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Ζαχόπουλος υποστηρίζει στο DVD πως ο Κώστας Καραμανλής τρώει τα νύχια του -εκτός απ' αυτό του μικρού δάχτυλου του δεξιού χεριού που το έχει μακρύνει για να καθαρίζει τη μύτη του και τ' αυτιά του-, ενώ η κυρία Νατάσσα Καραμανλή ρεύεται και κλάνει.

Αν αυτά τα στοιχεία αποκαλυφθούν, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να φύγει στο Παρίσι, μιμούμενος τον αείμνηστο θείο του - ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε με το όνομα «Τριανταφυλλίδης», ο Κώστας Καραμανλής θα προτιμήσει το «Τριανταφυλλόπουλος». Το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι πως η σύζυγός του αρνείται να φύγει από την Ελλάδα γιατί της είναι αδύνατον να εγκαταλείψει τη μεγαλειώδη ιατρική της καριέρα.


LIFO - 24/01/08