Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2008

Το απονενοημένο διάβημα

Είναι μόνο είκοσι ημέρες που έχει διακόψει την τηλεοπτική εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος και κοντεύει να πέσει η κυβέρνηση. Άντε να επιστρέψει ο σπουδαίος μας δημιουργός και να συνεχίσει την ανελέητη σάτιρά του σε γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο, για να πάρει η κυβέρνηση μιαν ανάσα. Ελπίζω να μην παραλείψει να αναφέρει και πάλι πως ο Κώστας Καραμανλής είναι μια «ηθική μυγοσκοτώστρα», ώστε να μπορέσει ο πρωθυπουργός να συνεχίσει τον σκληρό και ανένδοτο αγώνα του εναντίον της διαφθοράς.

Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να εκφράζονται ανησυχίες για το μέλλον του κ. Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός αντέχει εδώ και χρόνια να ακούει τα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων -χωρίς να έχει παρουσιάσει σοβαρές βλάβες-, οπότε είναι ολοφάνερο πως δεν κινδυνεύει πια από τίποτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο του Συνασπισμού που έχει blog – η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ζωντανά στο Διαδίκτυο. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δώσω συνέντευξη για την τηλεόραση.

Μια δημοσιογράφα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ενοχλήθηκε γιατί έγιναν μόνο 15 ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα - από τις 170 που είχαν τεθεί από διάφορους μπλόγκερ. Χαρακτηρίζει μάλιστα «κομμένες» κάποιες ερωτήσεις και βρίσκει περισσότερο ενδιαφέρουσες τις ερωτήσεις κάποιων «μπλόγκερ που κόπηκαν». Αυτή θα του έκανε 1500 καυτές ερωτήσεις - μετά μάλιστα μπορεί να πήγαιναν και για ένα ποτάκι, και ό,τι ήθελε προκύψει. Στην εφημερίδα που εργάζεται η συγκεκριμένη δημοσιογράφα δεν κόβεται ποτέ τίποτα. Ούτε μια ερώτηση. Ούτε μια απάντηση. Ούτε ολόκληρες συνεντεύξεις κόβονται. Αλίμονο. Όξω ρε!

Θορυβημένος είναι ο Μπιλ Κλίντον μετά τα πρώτα, άσχημα αποτελέσματα της συζύγου του στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Μπιλ υπολόγιζε πως η Χίλαρι θα εκλεγόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ και θα ήταν απασχολημένη με το να βομβαρδίζει το Ιράν, οπότε αυτός θα είχε όλη την άνεση να τσιλιμπουρδίζει. Τώρα διαγράφεται ο κίνδυνος να την έχει μπάστακα μέσα στο σπίτι και θα ‘χει και τα νεύρα της.