Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2006

Έτσι αγαπάει η Σαλονίκη : Κώστα Θεέ πάρε την ΠΑΕ! (THE FULL STORY)

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η 71η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια έκανε ο Κώστας Καραμανλής, καθώς αποτελεί πια παράδοση η Διεθνής Έκθεση να εγκαινιάζεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ο οποίος φροντίζει να εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Της τελετής των εγκαινίων προηγήθη αγιασμός, ενώ παρέστη σύσσωμη η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα ο διοικητής της Σχολής Ενωμοταρχών, ο διοικητής της Αγροφυλακής, ο διοικητής της Χωροφυλακής, το Λύκειο των Ελληνίδων, η Μέριμνα Ποντίων Κυριών και Δεσποινίδων, οι απόγονοι των Μακεδονομάχων, οι κοτζαμπάσηδες, οι δημογέροντες, το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης, το 9ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμαριάς και διάφοροι άλλοι τζιτζιφιόγκοι που δεν θα τους αναφέρω όλους γιατί δεν χωράνε.

Την παράσταση στα εγκαίνια έκλεψαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που διοργάνωσαν συλλαλητήριο με κύριο αίτημα να αναλάβει την ομάδα ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος -γνωστότερος ως Θεόδωρος Δασκαλάκης -, ενώ δεν θα είχαν αντίρρηση να την αγοράσει έστω ο Μπιλ Γκέιτς.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζητούν ακόμα να περάσει η τεχνική ηγεσία της ομάδας στα έμπειρα χέρια της Γιάννας Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου και να επιστρέψει ο Σικαμπάλα, ή να αντικατασταθεί από τον σεΐχη Νασράλα που κέρδισε πρόσφατα τη χρυσή μπάλα.

Οι οργανωμένοι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στον πρωθυπουργό τον οποίο υποδέχτηκαν με τα συνθήματα «Αθήνα γαμημένη / ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει» και «Γαμιέται / ο Θρύλος / και η Ρηγίλλης», ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν έκκληση για βοήθεια και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το σύνθημα «Είναι παρθένα / του Παπανδρέου η χτένα».

Το συγκεντρωμένο πλήθος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους οπαδούς του συμπολίτη Άρη, και όλοι βούρκωσαν από συγκίνηση όταν ακούστηκε το σύνθημα «Γάμα τα σκουλήκια με τη μύτη / Ζαγορίτη Ζαγορίτη».

Ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον ιστορικό αρχηγό των οπαδών του ΠΑΟΚ -τον Μάκη τον Μανάβη – και του υποσχέθηκε πως θα πουλήσει την Ακρόπολη σε Σαουδάραβες κροίσους και θα του δώσει τα λεφτά για να πάρει τον Ροναλντίνιο.

Ο Μάκης ο Μανάβης μετέφερε την υπόσχεση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΟΚ - αλλά ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει χορτάσει από τις υποσχέσεις του αθηναϊκού κράτους, κι έτσι τα παόκια απείλησαν πως, αν δεν αναλάβει τον ΠΑΟΚ κάποιος μεγιστάνας με πετροδολάρια, θα ψηφίσουν μαζικά Καρατζαφέρη για να τιμωρήσουν τους εαυτούς τους.

Αμέσως μετά η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, καθώς οι συγκεντρωμένοι οπαδοί έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της Έκθεσης για να παίξουν μονότερμα. Τα όργανα της τάξης πέταξαν μερικά δακρυγόνα και καναδυό μπουγάτσες για ξεκάρφωμα, αλλά στη συνέχεια αρκέστηκαν να παρακολουθούν τα παόκια να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά, καθώς εσχάτως οι Έλληνες αστυνομικοί είναι οπαδοί της παθητικής αντίστασης που πρώτος εφάρμοσε ο Μαχάτμα Γκάντι, για να τη συνεχίσει πολύ επιτυχημένα το ΠαΣοΚ αλλά και η σημερινή κυβέρνηση.

Μια ομάδα διαδηλωτών κλείστηκε στη Θεολογική Σχολή κι άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους για το αν το Άγιο πνεύμα εκπορεύεται μόνο από τον Πατέρα ή και από τον Κούδα. Την ίδια ώρα οι οπαδοί της θύρας 4 κλείστηκαν στη Γεωργική Σχολή, αφού πρώτα πέταξαν έξω τους γεωργούς που σκάβανε βραδιάτικα με τις τσάπες για να φυτέψουνε μπρόκολα και σέσκουλα.

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του συνδέσμου του ΠΑΟΚ «Ρε φιλαράκι, μήπως έχεις μισό ευρώ;» ανέβηκαν στις πολεμίστρες του Λευκού Πύργου κι απειλούσαν να πέσουν, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κανονίσει να περνάει το μετρό και μέσα από το γήπεδο της Τούμπας.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές έκαιγαν αυτοκίνητα για να περνάει η ώρα, αλλά ο Βύρων Πολύδωρας είπε πως η κυβέρνηση σέβεται το πανεπιστημιακό άσυλο - το οποίο προφανώς ισχύει πια και έξω από τους χώρους του Πανεπιστημίου, αφού τα καμένα αυτοκίνητα δεν ήταν παρκαρισμένα ακριβώς μέσα στα αμφιθέατρα.

Σε κάθε περίπτωση, η Θεσσαλονίκη - αλλά και ολόκληρη η χώρα - έχουν πια μετατραπεί σ' ένα τεράστιο πανεπιστημιακό άσυλο, αφού ο καθένας σπάει ό,τι του γουστάρει όπου του γουστάρει και δεν τρέχει κάστανο με αστυνομίες και τα ρέστα : τώρα καταλαβαίνουμε τι εννοούσαν οι παλαιότεροι όταν μας έλεγαν «εγώ φίλε έχω βγάλει το μεγάλο πανεπιστήμιο του δρόμου».

Ο κ. Πολύδωρας απέδωσε τις ευθύνες για τα επεισόδια στα τηλεοπτικά κανάλια και μάλλον έχει δίκιο, αφού ένας κουκουλοφόρος είχε το ίδιο σουλούπι με τη Μάρα Ζαχαρέα. Πάντως, η αστυνομία συνέλαβε μόνο ένα άτομο – ζήτησε ο ίδιος να συλληφθεί, επειδή δεν είχε που να κοιμηθεί το βράδυ -, οπότε μπορεί όλος αυτός ο κακός χαμός να οφειλόταν σε αντικατοπτρισμό.

Την επομένη, χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν ειρηνικές πορείες κατά της ανεργίας και των απολύσεων - αλλά ας δείξουν επιτέλους κι αυτοί κάποια σοβαρότητα, αφού το φλέγον ζήτημα για τη Θεσσαλονίκη είναι αν θα γίνει πρόεδρος του ΠΑΟΚ ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ώστε να πληρωθούν οι Γραφές.

Ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, ξεκαθάρισε πως η Θεσσαλονίκη είναι ερωτική πόλη και βγάζει τα καλύτερα παιδιά. Τόνισε ακόμα με έμφαση πως η όμορφη νυφούλα του Θερμαϊκού είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων - αλλά καλύτερα να μην το μάθουν αυτό οι άλλοι Βαλκάνιοι, γιατί το πιθανότερο είναι να ξαναρχίσουν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι.

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμα πως δεν προτίθεται να κάνει πρόωρες εκλογές, αφού, ούτως ή άλλως, και κάθε τέσσερα χρόνια που γίνονται πάλι πρόωρες είναι, μιας και οι κυβερνώντες δεν προλαβαίνουν, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να αρπάξουν όσα πραγματικά θέλουν.

Για τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δήλωσε πως «σε αυτές δεν κρίνεται η κυβέρνηση» και σ' αυτό μάλλον έχει απόλυτο δίκιο, αφού οι μισοί Έλληνες ψηφίζουν αυτόν που φοράει την πιο ωραία γραβάτα, ή η φάτσα του τους θυμίζει κάτι, και οι άλλοι μισοί αυτόν που τους έχει υποσχεθεί καμιά λαμογιά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα πως οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος – σ' αυτή τη χώρα όλα μονόδρομος είναι, και βάρδα μην έρχεται καμιά φορά κάποιος από την αντίθετη κατεύθυνση, γιατί θα στουκάρουμε πολύ άσχημα. Για τον Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε πως του είναι συμπαθής - προφανώς η δήλωσή του είναι απόλυτα ειλικρινής, γιατί, αν είχε κάποιον άλλο για αντίπαλο, το πιθανότερο είναι πως δεν θα έβγαζε ούτε διετία στην κυβέρνηση.

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμα πως θέλει να είναι χρήσιμος, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει σε ποιους εννοούσε - αλλά όλοι καταλάβαμε πως εννοούσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοεκδότες και κυρίως τα ξένα συμφέροντα, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η χώρα μας ήταν ανέκαθεν υποτελής και ενίοτε εντελώς μπανανία.

Για το ζήτημα που υπάρχει σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ο πρωθυπουργός είπε πως το θεωρεί αστείο, αφού ο κ. Ρουσόπουλος ήταν ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους Έλληνες δημοσιογράφους, και τα χρήματα προέρχονται από την εργασία του. Δεν ξέρω πόσο αστείο είναι το θέμα, αλλά προφανώς δεν είναι πολύ έξυπνο να απαντάς με αυτόν τον τρόπο σε δημοσιογράφους, γιατί τώρα σίγουρα θα έχουν σκυλιάσει όλοι από το κακό τους που δεν έχουν πολυτελή κατοικία με πισίνα, όπως ο πρώην συνάδελφός τους.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την συνέντευξη ενθυμούμενος την πρώτη φορά που είχε πάει στη Διεθνή Έκθεση. Είχε πάει τσάρκα στη Θεσσαλονίκη / και τριγυρνούσε στην ακροθαλασσιά / όταν ξαφνικά στο πλάι να τον προσπερνάει / είδε μια ωραία Σαλονικιά. Μέσα σε δυο μήνες βάλανε στεφάνι /στον Άγιο Δημήτρη ντύθηκε γαμπρός / κι από Αθηναίος, μέσα σε δυο μήνες / έγινε, ρε μάγκες μου, Σαλονικιός!

Αμέσως μετά, ο κ. Καραμανλής πήρε τους δημοσιογράφους και τους πήγε τσάρκα στην Ακρόπολη, στη Βάρνα κι από κει στα «Κούτσουρα» του Δαλαμάγκα για φαγητό. Καλή η Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχει «Μπαϊρακτάρη» βρε παιδί μου - ξέρετε, αυτό το εστιατόριο που συχνάζουν κάτι «καραγκιόζηδες» που υποτίθεται πως έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους «νταβατζήδες».




Αγαπητοί αναγνώστες, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη LiFO που κυκλοφορεί. Θα είμαι σύντομος, γιατί πρέπει σιγά-σιγά να συνηθίσω πως δεν θα γράφω πια τα περιεχόμενα της LiFO, μιας και σε λίγες μέρες το site της εφημερίδας θα είναι έτοιμο και θα μπορείτε να την διαβάζετε εκεί. Αυτό είναι πολύ καλό νέο κι εγώ έχω έναν επιπλέον λόγο να χαίρομαι : κόντευαν να μου τελειώσουν οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί για τον απαράβλητο M. Hulot. O ανυπέρβλητος M. Hulot, αυτήν την εβδομάδα, παρουσιάζει το πρώτο cd μια σπουδαίας νέας τραγουδίστριας η οποία θα αφήσει εποχή και θα κάνει το τελευταίο cd του Bob Dylan να ξεχαστεί αμέσως. Ακόμα και ο απαρέγκλιτος M. Hulot δεν καταφέρνει να μείνει πιστός στο δημοσιογραφικό καθήκον και να κάνει αμερόληπτη κριτική – αναγκάζεται τελικά να υποκύψει στο μεγαλείο αυτής της σπουδαίας ντίβας.

Κατά τ’ άλλα, διαβάζω με ενθουσιασμό στη LiFO πως ανοίγει απόψε το αγαπημένο εστιατόριο της παρέας μου – δεν γράφω ποιο είναι γιατί θα πλακώσετε κι εσείς και μετά δεν θα βρίσκουμε τραπέζι εμείς. Βέβαια, εμείς δεν χρειαζόμαστε τραπέζι γιατί χορεύουμε συνέχεια, προς τέρψιν των υπόλοιπων θαμώνων που μας αποθεώνουν ιπποτικά.

Αυτά τα ολίγα για το πιο ωραίο τεύχος της LiFO μέχρι το επόμενο. Πρέπει να προβάρω τα βήματα - τα έχω ξεχάσει λίγο.


Αγαπητοί αναγνώστες, σας παραπέμπω στο blog του Niko Ago- ελπίζω να γνωρίζετε αλαβανικά. Ο Niko είναι από την Αλβανία και ζει και εργάζεται στην εξωτική χώρα μας. Μου είχε υποσχεθεί πως θα γράφει και στα ελληνικά – στα mail γράφει πολύ ωραία- για να μπορώ να τον διαβάζω κι εγώ, αλλά δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στους Αλβανούς αναγνώστες και παρακαλώ τον άλλον κύριο από την Αλβανία που έχει blog και μου είχε γράψει, να κάνει τον κόπο να στείλει ένα ακόμα mail, γιατί δεν μπορώ να βρω την διεύθυνσή του. Το blog του Niko εδώ.