Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

Οίνος & Ύδωρ

Image Hosted by ImageShack.us

Συνεχίζεται η απεργία των δασκάλων αλλά δεν έχει φέρει ακόμα αποτελέσματα, αφού η κυβέρνηση περιμένει υπομονετικά την οικονομική εξόντωσή τους. Μόλις συμβεί αυτό, οι δάσκαλοι θα τρέξουν στα σχολεία και θα αρπάζουν τα κουλούρια από τα χέρια των μαθητών, ενώ στα διαλείμματα θα τους στριμώχνουν στη γωνία, και θα τους παίρνουν και το χαρτζιλίκι.

Η απεργία έφερε πείνα στους εκπαιδευτικούς, οπότε ας το έχουν υπόψη τους, και, την επόμενη φορά που θα έχουν αιτήματα, ας ξεκινήσουν κατευθείαν από απεργία πείνας, και να μη χάνουν χρόνο με συλλαλητήρια κι άλλες τέτοιες μπαναλαρίες.

Η απεργία δεν έχει προκαλέσει κακό στους μαθητές, αφού, ό,τι προσπάθεια και να κάνουν οι έρμοι οι δάσκαλοι, πάντα στουρνάρια μένουν τα παιδιά. Και τον Γεωργουσόπουλο να έχεις δάσκαλο, άμα πας στο σπίτι και πλακωθείς δυο τρεις ώρες στη Λαμπίρη, μετά νομίζεις πως πρωτεύουσα της Ιορδανίας είναι η Έφη Θώδη.

Το μόνο πρόβλημα για τις μανάδες είναι πως δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, αλλά αυτό το πρόβλημα βαραίνει κυρίως τους δασκάλους - γονείς, γιατί είναι αναγκασμένοι να τρώνε τα δικά τους όλη μέρα στη μάπα, ενώ παράλληλα πρέπει να τα σέρνουν μαζί τους και στις διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ρίξουν μερικές χριστοπαναγίες στην υπουργό Παιδείας – για να μην δώσουν το κακό παράδειγμα στα παιδιά τους – και να πηγαίνει τσάμπα ο ποδαρόδρομος.

Πάντως, και οι δάσκαλοι καθόλου φαντασία δεν έχουν – απεργούν λες και είναι νταλικέρηδες. Θα έπρεπε να πηγαίνουν κανονικά στα σχολεία και να διδάσκουν τα παιδιά για το πώς θα φτάσουμε στην αντιεξουσιαστική αταξική κοινωνία και όχι όλες αυτές τις παπαριές που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας. Να φεύγει το πρωί ο Γιωργάκης με το σχολικό για να πάει να μάθει την προπαίδεια και να σου γυρνάει το μεσημέρι στο σπίτι Μπακούνιν. Τότε να δεις για πότε βρίσκονται χρήματα για τους εκπαιδευτικούς!

Η κυβέρνηση ζητάει από τους δασκάλους να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους αλλά εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα : οι δάσκαλοι δεν έχουν κρασί – γι’ αυτό κάνουν απεργία. Αφού δεν έχουν κρασί πού να βάλουν νερό; Στο νερό; Ας τους δώσει η κυβέρνηση λίγο κρασί, λίγο θάλασσα κι ένα κάρο υποσχέσεις για το 2010, ώστε να έχουν κι αυτοί κρασί για να βάλουν νερό. Χικ!