Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

Τα λουλούδια στον μπάτσο από μένα

Αηδία έχει καταντήσει πια αυτή η ιστορία με τα λουλούδια στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Ανάμεσα στον πετροπόλεμο και στα μπουνίδια, οι μαθητές προσφέρουν λουλούδια στους μπάτσους και οι μπάτσοι προσφέρουν λουλούδια στους μαθητές - έχουν γίνει οι διαδηλώσεις λουλουδοπόλεμος. Σε λίγο, όπως το πάνε, μαθητές και μπάτσοι θα αρχίσουν να τραγουδάνε τραγούδια του Νέου Κύματος και να τρέχουν ανέμελα μέσα στα λιβάδια με τις παπαρούνες. Αυτοί οι μαθητές έχουν εξαφανίσει όλη τη χλωρίδα της χώρας. Πρώτα ξεμείναμε από δακρυγόνα, τώρα θα ξεμείνουμε κι από λουλούδια. (Η συνέχεια εδώ)

Χτες το βράδυ είχα πάει σε ένα σκυλάδικο και δεν υπήρχε λουλούδι ούτε για δείγμα στο μαγαζί – τα είχαν εξαφανίσει όλα οι μαθητές για να τα προσφέρουν στους μπάτσους. Δεν ξέραμε τι να πετάξουμε στην τραγουδιάρα, οπότε αρχίσαμε κι εμείς να της πετάμε μολότοφ. Έγινε το μαγαζί Εξάρχεια. Κούγκι!

Προτείνω στους μαθητές να προσφέρουν στους αστυνομικούς και άλλα πράγματα, τα οποία οι μπάτσοι μάλλον θα τα εκτιμήσουν περισσότερο: κάνα μπουκάλι ουίσκι, κάνα χαρτζιλικάκι, καμιά Ουκρανή.