Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2008

Μπάτσοι παντού

Μέχρι τη δολοφονία του 15χρονου στις 6 Δεκεμβρίου, είχες να φοβάσαι μόνο τους μπάτσους. Από εκείνη τη μέρα, η Αθήνα έχει γεμίσει με κάθε λογής μπάτσους και δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Εκτός από τους παραδοσιακούς μπάτσους, έχουμε τους αναρχόμπατσους, τους συνδικαλόμπατσους και ένα σωρό άλλους μπάτσους. (Η συνέχεια εδώ)

Την περασμένη Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια της πορείας αναρχικών και αναρχόμπατσων στο κέντρο, μια αναρχομπατσίνα (άσκημη, πολύ άσκκκημη) φώναξε σε έναν παπά που ήταν στην είσοδο της Μητρόπολης (και δεν ενοχλούσε κανέναν) «Μπες μέσα, γαμώ τον Χριστό σου». Ο παπάς μπήκε μέσα στη Μητρόπολη.

Σήμερα οι συνδικαλόμπατσοι έχουν βγει στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, έχουν χωριστεί σε ομάδες και τρομοκρατούν τους εμπόρους που άνοιξαν τα μαγαζιά τους.

Αναρχόμπατσοι, συνδικαλόμπατσοι και λοιποί μπάτσοι εκτελούν τυφλά εντολές – όπως και οι κανονικοί μπάτσοι. Επίσης, είναι ντιπ αμόρφωτοι. Κατά τη διάρκεια του αναρχικού event στην εκπομπή του ΣΚΑΙ από τα Εξάρχεια –και λίγο πριν πέσουν οι διαφημίσεις- ένας νεαρός που νόμιζε ότι είναι αναρχικός διάβασε μια ανακοίνωση. Καλά το πήγαινε μέχρι πού άρχισε να διαβάζει με επαναστατικό πάθος τα ονόματα ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από μπάτσους (τους επίσημους μπάτσους). «…τον Κουμή, τον Κανελλόπουλο…». «Την Κανελλοπούλου» τον διόρθωσαν οι αστοί που παρευρίσκονταν και ο τύπος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. Θα έπρεπε να δείτε την έκφρασή του. (Σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να του είχαν γράψει ανάμεσα στον Πέτρουλα και τον Καλτεζά τα ονόματα του Γκοτζαμάνη και του Εμμανουηλίδη - θα τους διάβαζε για αγωνιστές κι αυτούς.)

Αν πεις σε όλους αυτούς τους μπάτσους ...εθελοντές πως συμπεριφέρονται σαν μπάτσοι, παρεξηγιούνται και είναι έτοιμοι να σου ανοίξουν το κεφάλι σαν καλοί φασίστες. Δεν τους περνάει καν από το μυαλό πως υιοθετούν τη συμπεριφορά αυτών που μισούν.

Ελπίζω όλοι αυτοί οι μπάτσοι να αλληλοεξοντωθούν γιατί –σε διαφορετική περίπτωση- θα πρέπει κι εμείς οι υπόλοιποι να ξυπνήσουμε τον μπάτσο που κρύβουμε μέσα μας.



Και το ανάλογο άσμα: Μπάτσοι παντού - Αέρα Πατέρα