Πέμπτη, Δεκεμβρίου 25, 2008

Παρανόηση

Με αφορμή τις καταστροφές στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, πολλοί μιλούν και γράφουν για τον «Θάνατο του εμποράκου». Είναι ο τίτλος του γνωστού θεατρικού έργου του Άρθουρ Μίλερ. Ακούγοντας όλους αυτούς που αναφέρονται στον «Θάνατο του εμποράκου» -για να αποδώσουν όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στο αθηναϊκό εμπόριο-, έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ αυτό το θεατρικό έργο. Στο «Θάνατο του εμποράκου» ο εμποράκος είναι πλασιέ – δεν έχει εμπορικό κατάστημα στην Ερμού. (Η συνέχεια εδώ)

Επίσης, στον «Θάνατο του εμποράκου» ο εμποράκος απολύεται από τη δουλειά του και στη συνέχεια αυτοκτονεί με το αυτοκίνητο επειδή ελπίζει πως ο γιος του –τον οποίο λατρεύει- θα πάρει τα χρήματα της ασφάλειας και θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Ο εμποράκος δηλαδή θυσιάζει τη ζωή του για να πάει μπροστά ο γιος του.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με αυτό το οποίο κάνει ο ήρωας του θεατρικού έργου, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες εμπόρους του καιρού μας. Ας σταματήσουν λοιπόν επιτέλους οι δημοσιογράφοι να λένε και να γράφουν για τον «Θάνατο του εμποράκου».


Ευχαριστώ για όλες τις ευχές και ανταποδίδω. Δουλεύω και τα Χριστούγεννα, οπότε δεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα τα μέιλ. Χρόνια Πολλά.


Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.