Δευτέρα, Μαΐου 30, 2005

Beee NON!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.usΑγαπητοί Έλληνες, δεν αντέξαμε να σας χαρακτηρίζουν ως το «μαύρο πρόβατο» της ευρωζώνης κι εσείς να τσακώνεστε με τους Ιταλούς, για το ποιος από τους δυο σας είναι πιο μαύρος. Αυτός ήταν ο λόγος που ψηφίσαμε «όχι» στο δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα – από αλτρουισμό. Τώρα είμαστε τρία τα μαύρα πρόβατα και σε λίγες μέρες μπορεί να γίνουμε τέσσερα, αν οι Ολλανδοί ψηφίσουν «όχι» στο ευρωσύνταγμα. Επειδή και η Κύπρος, όσο να ‘ναι φέρνει λίγο προς το μαύρο πίσσα κατράμι, μετά το περσινό «όχι» στο σχέδιο Ανάν, θα είμαστε πια πέντε τα μαύρα πρόβατα της Ευρώπης. Αν αρχίσουμε να απαυτώνουμε τα άσπρα πρόβατα, σε μερικά χρόνια θα είμαστε η πλειοψηφία.

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε ως ρατσιστικό και εχθρικό προς τα ζώα το χαρακτηρισμό «μαύρο πρόβατο». Τι έχουν δηλαδή τα μαύρα πρόβατα; Μια χαρά πρόβατα είναι! Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πως το «ναι» σε κάνει συνειδητοποιημένο πολίτη και το «όχι» μαύρο πρόβατο.

Αγαπητοί Έλληνες, εμείς σε λίγες μέρες ίσως να γίνουμε ακόμα πιο μαύροι από εσάς, αφού θα κληθούμε να ψηφίσουμε για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και είναι πολύ πιθανό να πούμε πάλι όχι. Αλλά ας μην σας ταλαιπωρούμε με θέματα, που εσείς έχετε λύσει πριν εκατό χρόνια.

Ο φίλος σας γαλλικός λαός

Fier d’être noir