Τετάρτη, Μαΐου 11, 2005

Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Κυρίες και κύριοι είμαστε κοντά σας με την άδεια της ΕΣΗΕΑ και λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Πολυτεχνείο.

Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Βερελής παραμένουν όμηροι των αντιεξουσιαστών που τους έχουν πάρει τα κινητά τηλέφωνα και τηλεφωνούν σε άλλους αντιεξουσιαστές του εξωτερικού, χρεώνοντας με υπέρογκα ποσά τους λογαριασμούς των δυο πρώην υπουργών. Οι νεαροί καταληψίες βγάζουν διαδοχικά φωτογραφίες με τους δυο πολιτικούς χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ μερικοί τους βάζουν και κερατάκια. Ο κ. Βενιζέλος έχει σύνδεση Vodafone ενώ ο κ. Βερελής Team. Η Vodafone έστειλε στο Πολυτεχνείο τον Σάκη Ρουβά για να κάνει διαπραγματεύσεις με τους αναρχικούς. Αυτό έκανε έξαλλη την TIM που έστειλε αμέσως αεροπλάνο για να φέρει την Έλενα Παπαρίζου που βρισκόταν στις Νήσους Φερόε για την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον. Η άφιξη της καλλίπυγου αοιδού προκάλεσε ενθουσιασμό στους αντιεξουσιαστές που ήθελαν να την εξουσιάσουν και κλάματα στον Sakis που έφυγε σε κακή ψυχολογική κατάσταση από το χώρο, με προορισμό τη Μύκονο ή το Άγιον Όρος. Η Cosmote με μια αστραπιαία κίνηση προσπάθησε να κάνει συμβόλαιο με τους καταληψίες, αλλά οι υπογραφές δεν έπεσαν τελικά, γιατί αυτοί φρικάρισαν μόλις άκουσαν πως θα πάει εκεί για συναυλία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και άντ’ αυτού ζήτησαν τους Sex Pistols και την Κλειώ Δενάρδου..

Ο κ. Βενιζέλος που βρίσκεται μέσα στο αμφιθέατρο προσπάθησε να κάνει αντιπερισπασμό για να το σκάσει. Ζήτησε από τα παιδιά της κατάληψης να βγάλουν μια κόλλα χαρτί για να γράψουν διαγώνισμα αλλά έφαγε φατούρο και μετά τα παιδιά έπαιξαν μαζί του μπιζζζζζ και μακριά γαϊδούρα. Τώρα ο κ. Βενιζέλος είναι κακόκεφος και ελλείψει κινητού καίει βιβλία και στέλνει σήματα καπνού με τα οποία ζητά επειγόντως 8 πίτσες από την Pizza Hut. Η κυβέρνηση απάντησε πως τα μόνα τρόφιμα που θα μπουν στο χώρο θα είναι σουβλάκια από τον Μπαϊρακτάρη που είναι Μέγας Χορηγός του event, αλλά ο κ. Παπανδρέου - που είναι ανήσυχος και γυρνάει συνεχώς τις κλεψύδρες του - είναι ανένδοτος και απαγορεύει στον κ. Βενιζέλο να αγγίξει τα σουβλάκια, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να βρίσκεται ένα βήμα από την αποχώρησή του από το ΠαΣοΚ. Η Μαρία Δαμανάκη θέλει να πάει στο Πολυτεχνείο για να συμπαρασταθεί στους δυο συντρόφους της αλλά δεν έχει τι να βάλει, αφού στην γκαρνταρόμπα της υπάρχουν μόνο Armani και φοβάται το κράξιμο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την κ. Δαμανάκη να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Κλαυθμώνος και να παρακαλάει τους Κινέζους να ανοίξουν τα μαγαζιά τους μέσα στη μαύρη νύχτα, για να προμηθευτεί casual ρούχα ώστε να μοιάζει φτωχιά. Ο Κώστας Λαλιώτης βρίσκεται έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου, φορώντας ένα αμπέχωνο, που το είχε φυλάξει για να το φοράει στις Απόκριες. Στο δεξί του χέρι κρατάει τη δάδα με την οποία διέσχισε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Η Μιλένα Αποστολάκη σε δήλωσή της αναφέρει πως η ψυχή της βρίσκεται στο Πολυτεχνείο, αλλά το σώμα της παραμένει στο Κολωνάκι επειδή είναι μάνα κι αγαπάει το παιδί της.


Στο χώρο του Πολυτεχνείου βρίσκεται και ο γνωστός ακτιβιστής Γρηγόρης Βαλλιανάτος που καταγγέλλει πως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι αναρχικοί κι αστυνομικοί οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους και ζητάει ειδική μεταχείριση. Πριν από λίγο έφτασε εδώ και ο έγκριτος δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που μας ξεκαθάρισε πως δεν του αρέσει η δημοσιότητα και ο Λάκης Λαζόπουλος. Δήλωσε επίσης πως ήταν στο σπίτι του και κοιμόταν όταν του τηλεφώνησε ο Νίκος Χατζηνικολάου για να του ζητήσει να πάει στο Πολυτεχνείο ώστε να βγει ζωντανά στον αέρα. Αίσθηση επίσης προκάλεσε νωρίτερα η παρουσία του νεαρού ποδοσφαιριστή του Ολυμπακού Νέρι Καστίγιο που συνοδευόταν από τη μητέρα του και κρατούσε ένα μπαλόνι με το ανατρεπτικό σύνθημα "Λιμάνι Λιμάνι για πάντα στο Τηγάνι". Ένας μπάτσος-γουρούνι-δολοφόνος αλλά και ρουφιάνος τηλεφώνησε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς πως ο πιτσιρικάς ξενυχτάει κι ο Σερβοέλληνας προπονητής του Ολυμπιακού έστειλε τον Αρκάν -που μέχρι σήμερα θεωρείτο νεκρός- και τον στρατηγό Μλάντιτς οι οποίοι πήραν τον Καστίγιο και τη μαμά του και τους πήγαν στο γήπεδο του Ρέντη για νυχτερινά καψόνια.

Κυρίες και κύριοι μόλις έφτασαν τα σουβλάκια από το Μπαϊρακτάρη. Η μυρωδιά του τζατζικιού πλανάται στην ατμόσφαιρα. Ο κ. Βενιζέλος είναι στα κάγκελα του Πολυτεχνείου. Το πλήθος κρατάει την ανάσα του…

Ως γνωστόν «η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα». Και κάθε φάρσα που σέβεται τον εαυτό της έχει τραγική κατάληξη (για γέλια μέχρι δακρύων) .