Τρίτη, Μαΐου 10, 2005

Είμαι μάνα κι έχω δίκιο! Σε όλα!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ανατροπή

Ο Γιάννης Πρετεντέρης κάλεσε στην εκπομπή του «Ανατροπή» την βουλευτή του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη. Ο τίτλος της εκπομπής μάλλον προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Θέμελη, που αποτελούσε μέρος της απαράμιλλης τριλογίας «Αναζήτηση», «Ανατροπή», «Αναλαμπή» (γνωστής και ως " Η Λευκή Βίβλος των εκσυγχρονιστών") . Ο συγγραφέας ετοιμάζει τώρα μια τετραλογία που θα αποτελείται από τα βιβλία «Ανακούρκουδα», «Αναμπουμπούλα», «Αναστενάρης» και «Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους», οπότε ενδέχεται να αλλάξει κι ο τίτλος της εκπομπής του κ. Πρετεντέρη. Κυκλοφορούν και κάποιες κακοήθεις φήμες που θέλουν την εκπομπή να έλκει τον τίτλο της από τα παιδικά χρόνια του κ. Πρετεντέρη, και πιο συγκεκριμένα από τις βουτιές που έκανε όταν έπαιζε μπάλα, φωνάζοντας παράλληλα «ανατροπή». Στην εκπομπή έχουν φιλοξενηθεί κορυφαίες προσωπικότητες της Τέχνης όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αλλά και εξαιρετικοί συμπολίτες μας όπως ο Αλέξης Κούγιας.


Τι τραβάνε κι αυτοί οι πλούσιοι!


Η κ. Αποστολάκη έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας, εξαιτίας του διαζυγίου της με τον επιχειρηματία κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη και των δημοσιευμάτων που υποστηρίζουν πως ζούσε πλουσιοπάροχα, φορτώνοντας τις κάρτες του συζύγου της. Ο κ. Πρετεντέρης, αφού ξεκαθάρισε αρχής εξαρχής πως δεν θα πέσει στο επίπεδο των άλλων δημοσιογράφων, ρώτησε την κ. Αποστολάκη πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι της και που βρίσκεται. Η κ. Αποστολάκη ήξερε απέξω πως το σπίτι της είναι 135 τ.μ. κι έτσι δεν χρειάστηκε να πάνε να το μετρήσουν. Επίσης είπε πως βρίσκεται στο Κολωνάκι αν κι αυτή ήθελε να μείνει στο Παγκράτι όπου γεννήθηκε. Μάθαμε λοιπόν πως ο κ. Συγγελίδης μετά το χωρισμό τους, της έθεσε όρο πως θα μείνει στη Φιλοθέη, στο Ψυχικό ή στο Κολωνάκι. Έκανε λοιπόν την καρδιά της πέτρα η Μιλένα κι εξορίστηκε στο Κολωνάκι, γιατί που να τρέχεις από τη Φιλοθέη στη «Βιβλιοθήκη» για να πιεις καφέ με τον Παπουτσή; Αν απορείτε γιατί της έθεσε τέτοιο όρο ο κ. Συγγελίδης, η απάντηση είναι απλή : απέκτησαν παιδί και δεν θέλει το παιδί του να μένει στο Παγκράτι. Θα έχουν άδικο τώρα να τα πάρουν στο κρανίο οι Παγκρατιώτες και να μην ξαναγοράσουν Citroen για να ρίξουν έξω την αντιπροσωπεία του κ. Συγγελίδη; Πάντως αν δεν είχαν παιδί, δεν το γλίτωνε το Ζεφύρι η Μιλένα.


Αμάρτησα για το παιδί μου

Πολύ το αγαπάει το παιδί της η κ. Αποστολάκη και το έλεγε συνέχεια ξεχνώντας έστω και για λίγο πως είναι μια εκσυγχρονίστρια. Φορούσε μάλιστα σιέλ σακάκι που υποδήλωνε το φύλο του παιδιού της, που το αγαπάει πάρα πολύ γιατί είναι μάνα. Αν το παιδί ήταν κορίτσι θα φορούσε ροζ σακάκι κι αν ήταν γκέι θα εμφανιζόταν με σημαία που θα είχε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το ντύσιμό της συμπληρωνόταν από ένα λευκό μπλουζάκι που υποδήλωνε την αγνότητα της ψυχής της. Από κάτω δεν ξέρω τι φορούσε (μπορεί να ήταν και ξεβράκωτη) γιατί ήταν το γραφείο μπροστά και δεν φαινόταν Χριστός. Ο κ. Πρετεντέρης φορούσε λευκό πουκάμισο με κόκκινη γραβάτα (για το ξεκάρφωμα) και μπεζ σακάκι με κάθετες ρίγες που παρέπεμπαν ευθέως στις αμείλικτες ερωτήσεις που επρόκειτο να κάνει. Η κ. Αποστολάκη όμως που είναι μάνα κι αγαπάει το παιδί της δεν κώλωνε, μόνο που ξεχνιόταν ώρες-ώρες και του μιλούσε στον ενικό με τέτοιο τρόπο που σκεφτόσουν πως αν δεν τους έπαιρναν οι κάμερες, θα είχαν πλακωθεί στα ανέκδοτα και στα «τι μαλακίες είναι αυτές που λέμε ρε Γιάννη;». Τέλος πάντων μάθαμε πως οι πελάτες των σούπερ μάρκετ του Κολωνακίου στηρίζουν την κ. Αποστολάκη στο Γολγοθά της και την πλησιάζουν για να την εμψυχώσουν επειδή είναι μάνα κι αγαπάει το παιδί της. Κρίμα που δεν ψηφίζουν ακόμα οι Φιλιππινέζες, ώστε να σκίσει η Μιλένα που είναι μάνα κι αγαπάει το παιδί της, στις επόμενες εκλογές. Η συζήτηση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα κι έτσι μάθαμε πως η κ. Αποστολάκη είναι ορφανή από πατέρα, είναι φτωχιά και θηλάζει τo παιδί της το οποίο αγαπάει πάρα πολύ. Ο κ. Πρετεντέρης όλο έλεγε και ξανάλεγε πόσο χαίρεται που δεν γράφει στις χαμηλού επιπέδου φυλλάδες, που γράφουν κουτσομπολιά για την κ. Αποστολάκη, που είναι μάνα κι αγαπάει το παιδί της, αλλά ήξερε απέξω κι ανακατωτά όλα τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την ιδιωτική της ζωή.


Το ΠαΣοΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό


Κορυφαία στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν τη ρώτησε αν η πλούσια ζωή που ζούσε, συμβιβάζεται με την ιδιότητά της ως βουλευτίνας ενός σοσιαλιστικού κόμματος. Ο κ. Πρετεντέρης νομίζει ακόμα πως το ΠαΣοΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά η κ. Αποστολάκη σεβάστηκε το γεγονός πως τη φιλοξενούσε και τον άφησε στην καρακοσμάρα του, λέγοντάς του πως όλα γίνονται με λίγη προσπάθεια και πως αυτή είναι μάνα κι αγαπάει πολύ το παιδί της. Εξήρε μάλιστα τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος παρόλο που η Μιλένα ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου της στάθηκε και δεν της ζήτησε να πάει να το ρίξει για να τρέχει μαζί του δεξιά κι αριστερά και να λένε όλα εκείνα τα αξέχαστα για τη συμμετοχική δημοκρατία. Αυτό δείχνει τη δημοκρατική ευαισθησία του κ. Παπανδρέου που εμφορείται από τα σοσιαλιστικά ιδεώδη με πίστη στο σουηδικό μοντέλο, στη συμμετοχή, στην αποκέντρωση, στην διαφάνεια και στην αλληλεγγύη που θα οδηγήσουν ξανά τον πολίτη στην πρώτη γραμμή μέσα από μια ριζική ανατροπή νοοτροπιών και αντιλήψεων, χωρίς βέβαια να χάνεται η πίστη στις αρχές της Οικολογίας και μένοντας μακριά από μικροκομματικές επιθυμίες θα περάσει μέσα από διευρυμένες κοινωνικές συμμαχίες για να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία. Προς το τέλος της εκπομπής η κ. Αποστολάκη κοίταξε τον κ. Πρετεντέρη στα μάτια και του είπε πως είναι μάνα κι αγαπάει το παιδί της. Αυτός νομίζω πως τα είχε πάρει στο κρανίο και ήταν έτοιμος να της χώσει καμιά ξανάστροφη, αλλά κράτησε την ψυχραιμία του κι αρκέστηκε να μας δώσει ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, ενώ η Μιλένα προσπαθούσε να θυμηθεί πόσες φορές της είχε πει ο επικοινωνιολόγος της να αναφέρει πως είναι μάνα κι αγαπάει το παιδί της, το οποίο σίγουρα θα έχει λόξυγκα μέχρι το 2078.