Σάββατο, Μαΐου 28, 2005

Έτσι γαμάει ο Πειραιάς!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Στο στάδιο Καραϊσκάκη γιόρτασε φέτος τα γενέθλιά του ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ευπατρίδης του ελληνικού ποδοσφαίρου συνδύασε τη γιορτή του με την απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό κι έτσι γλίτωσε τα τραπεζώματα. Ο κ. Κόκκαλης απέφυγε φέτος να καλέσει κόσμο και να γιορτάσει στο σπίτι, γιατί πέρσι τα παιδιά της Θύρας 7 θεώρησαν χαριτωμένο να δείξουν στους καλεσμένους τα τατουάζ με τον Τζιοβάνι που είχαν χτυπήσει στα κωλομέρια και να πηδήσουν ξεβράκωτα στην πισίνα, προκαλώντας την αποχώρηση της Γιάννας Αγγελοπούλου, της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ και της Στέλλας Μπεζεντάκου. Επίσης την ώρα που ο κ. Κόκκαλης έσβηνε τα κεράκια της τούρτας, τα παιδιά της θύρας 47 άρχισαν να μετράνε τα πουλιά τους και να διαγωνίζονται στο ποιος θα κατουρήσει πιο μακριά, με αποτέλεσμα τα παιδιά της θύρας 77 να ζηλέψουν και ν’ αρχίσουν να ρεύονται και να κλάνουν ομαδικά, προκαλώντας δυσφορία και λιποθυμίες ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους.

Επί συνόλου 80 πρωταθλημάτων ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 87, ενώ έχει κερδίσει και 75 κύπελλα σε 60 διοργανώσεις. Τη φετινή φιέστα απονομής του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό επιμελήθηκαν από κοινού ο θριαμβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Αττίλιο. Στην αρχή ανακρούστηκε ο ύμνος του Ολυμπιακού και ακολούθησαν ο Ύμνος στη Χαρά του Μπετόβεν, ο ύμνος του ΕΛΑΣ και το «Μαρία με τα κίτρινα». Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση των αρμάτων. Πρώτα μπήκε το άρμα του Πολυτεχνείου και το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, για να ακολουθήσουν τα άρματα των διαιτητών που αδίκησαν τον Ολυμπιακό και που όπως καταλαβαίνετε ήταν άδεια. Μετά παρέλασαν τα άρματα με τους διαιτητές που ευνόησαν τον Ολυμπιακό και κρέμονταν σαν τα σταφύλια . Οι διαιτητές φορούσαν μαύρες κουκούλες που έρχονταν σε ταιριαστή αντίθεση με τις ερυθρόλευκες φανέλες τους κι αποθεώθηκαν από το πλήθος, που τους επευφημούσε με το σύνθημα «κοράκια κοράκια φέρτε μας σουβλάκια». Αμέσως μετά στα μάτριξ του σταδίου Καραϊσκάκη είδαμε το μαγνητοσκοπημένο ευχετήριο μήνυμα των οπαδών του ΠΑΟΚ που συνοψίζεται στα συνθήματα «Αθήνα γαμημένη, ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει» και «Γαμιέται ο θρύλος κι ο Πειραιάς». Πολύ χειροκροτήθηκε και το εναλλακτικό μήνυμα των οπαδών του Άρη "Γαμιέται ο ΠΑΟΚ κι ο Πειραιάς".

Τότε εμφανίστηκε ο εορτάζων, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, που επειδή είχε τρελά κέφια, φορούσε το φόρεμα που φορούσε η Έλενα Παπαρίζου, όταν κέρδισε τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αλλά χωρίς το βρακί. Το πλήθος τον υποδέχτηκε με το σύνθημα "είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός" (σ.σ. ευχαριστώ thas!). Ο κ. Κόκκαλης είπε πως αφιερώνει το πρωτάθλημα αυτό στον πατέρα του, τον γιατρό κι αγωνιστή Πέτρο Κόκκαλη, που επιβεβαιώνει την παροιμία πως «από ρόδο βγαίνει αγκάθι» και στη γιαγιά της Έλενας Παπαρίζου, που ήταν Ολυμπιακός Στοκχόλμης. Στο σημείο αυτό κάλεσε τους οπαδούς να ανάψουν τους μπάφους που υπήρχαν πάνω στα καθίσματά τους και να φτιάξουν ατμόσφαιρα. Τα τρίφυλλα άναψαν δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα και ξεκίνησε η παρουσίαση των παικτών.

Πρώτος βγήκε ο Τζιοβάνι και ο κ. Κόκκαλης είπε πως ο Τζιοβάνι είναι μεγάλο όνομα. Αυτό είναι αλήθεια γιατί ολόκληρο το όνομά του είναι Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, που όπως και να το κάνεις είναι ένα μεγάλο όνομα. Ο Τζιοβάνι είπε πως είναι στενοχωρημένος που φεύγει από τον Ολυμπιακό και δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτά τα 6 χρόνια, γιατί είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που πληρωνόταν για να περπατάει και να στέκεται. Την αποχώρηση του Τζιοβάνι χαιρέτησαν ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Λούλα, ο Πάουλο Κοέλιο κι ο αρραβωνιαστικός της Αθηνάς Ρουσέλ, Ντόντα Αλβάρο. Μετά ο Τζιό τραγούδησε το «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» και την πούλεψε για την πατρίδα του, όπου θα δουλέψει σαν πυρηνικός φυσικός εναλλάξ με πιστολάκι σε κομμωτήριο.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αρχίσει να την ακούν κανονικά και το γήπεδο είχε ντουμανιάσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και όλοι να γελάνε σαν ζαβοί. Αποθέωσαν τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Αλέξανδρο Λυκουρέζο με τα συνθήματα «πουτάνας γιοι παναθηναϊκοί» και «έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη»,ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν με λεπτομέρειες τι ακριβώς έκανε ο κ. Κόκκαλης στην κ. Λάσκαρη τη δεκαετία του '60, πριν δηλαδή την νυμφευθεί ο κ. Λυκουρέζος. Την αποθέωση γνώρισε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έγινε δεκτός με το σύνθημα «Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς». Ο Αντώνης Νικοπολίδης απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών, αλλά ο 3χρονος γιος του δεν απέφυγε τις αποδοκιμασίες, επειδή γεννήθηκε όταν ο Αντώνης ήταν στον Παναθηναϊκό και τον λαό του Θρύλου δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Από το πολύ ντουμάνι είχαν αρχίσει να την ακούν και οι παίκτες κι αυτό φάνηκε όταν πήρε το μικρόφωνο ο Γιαννάκης Οκκάς. Ο Κύπριος παίκτης του Ολυμπιακού αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον πατέρα του που είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής. Ο Γιαννάκης είπε πως όταν εμπήκαν οι Τούρκοι εις την Αμμόχωστον η μάμα του που ήτο ανύπανδρην επήγεν εις την Κερύνειαν για να εύρει τον παππούν του που είχεν γκόμεναν την γιαγιάν της Αννούλας Βίσση, αλλά έσπασεν ο υαλοθώρακας του αυτοκινήτου από μιαν τουρκικήν οβίδαν και εγέμισεν το αυτοκίνητον από χαλούμια και σεφταλιές. Από μιαν συστάδαν θάμνων επετάχθηκεν ο πατέρας του που ήταν φαντάρος κι έδωσεν στην μάμα του ένα σακουλάκιν με το σπέρμαν του λέγοντάς της να το καταψύξει εις την κατάψυξιν και αν δεν επιστρέψει από την μάχην του αεροδρομίου, να κάμει τεχνητήν γονιμοποίησιν για να φέρει στον κόσμον τον κεντρικόν επιθετικόν του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού συγκινημένος άρχισε να τραγουδά το «Έτσι γαμάει ο Πειραιάς» εναλλάξ με το «Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα», ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης έπλεξε το εγκώμιο του Γιαννάκη Οκκά και του Κώστα Σημίτη. Πολύ συγκινητική ήταν επίσης η στιγμή που ο κόσμος του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε τον αρχηγό της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβις, ο οποίος την Δευτέρα πρόκειται να εκδοθεί στην Ολλανδία για να δικαστεί από το Διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, επειδή το γκολ που πέτυχε το ’98 εναντίον της Γιουβέντους έγινε η αιτία να σκοτωθούν 8 Κοσσοβάρες τραβεστί, που βγήκαν στο δρόμο να πανηγυρίσουν, με αποτέλεσμα να πατήσουν μια νάρκη και να τις μαζεύουν απ’ τα καμπαναριά.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, συνοδευόμενος από 20 παρδαλά αγόρια της εκκλησίας με επικεφαλής τον Σεραφείμ Κουλουσούσα, ευλόγησε το φετινό νταμπλ αλλά και τα πέντε επόμενα. Ο λόγος του προβλημάτισε τους οπαδούς, αφού ο κ. Καλλίνικος είπε πως το γήπεδο του Ολυμπιακού δεν είναι δυνατόν να ονομάζεται «Καραϊσκάκη», από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως ο Καραϊσκάκης ήταν ένας ιδιόρρυθμος άντρας με πολύ εκκεντρικό ντύσιμο, που συνήθιζε να φοράει λευκές πλισέ φούστες τις οποίες συνόδευε με ομόχρωμο κολάν, ενώ πολλές φορές δεν φορούσε τίποτα κάτω από τη φούστα και επιδείκνυε τα αχαμνά του στους Τούρκους. (Να σας ενημερώσω εδώ, για να μαθαίνουν και οι μεγαλύτεροι, πως στον Καραϊσκάκη αποδίδεται η φράση «τώρα κλάστε μου τ’ αρχίδια». Την είπε στους Τούρκους σηκώνοντας τη φουστανέλα του. Ως πραγματικός πιστός, ήταν εξαιρετικά βλάσφημος και είναι κρίμα που η ωραία αυτή πραγματική ιστορία δεν θα διδαχτεί ποτέ στα ελληνικά σχολεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι να συνεχίσουν να πιστεύουν πως οι αγωνιστές του ’21 ήταν κάδρα. Ευχαριστώ.)

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παρουσίασε μέσα σε αποθέωση τα δυο νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού, τον Πελέ και τον Μαραντόνα, που θα φοράνε και οι δυο τη φανέλα με το νούμερο 10 και θα ενισχύσουν από τη νέα χρονιά την ομάδα του Ολυμπιακού. Επίσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παρουσίασε τη Νατάσα Παζαΐτη που θα είναι από εδώ και πέρα επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού προσθέτοντας έξτρα δύναμη στην ερυθρόλευκη μηχανή. Ο κ. Κόκκαλης χαιρέτισε επίσης την άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ και ζήτησε η άρση της μονιμότητας να επεκταθεί στον στρατό αλλά και στα σώματα ασφαλείας. Ο Σάββας Θεοδωρίδης αποκάλυψε δακρυσμένος πως η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι κόρη του και πως είναι πολύ χαρούμενος, γιατί τώρα θα κάνει τσάμπα λίφτινγκ κι εγχείρηση αλλαγής φύλου στον γαμπρό του, τον Ανδρέα Φουστάνο, ώστε να μπορέσει να βάλει το κόκκινο φουστάνι εκείνο που τον κάνει να μοιάζει πυρκαγιά. Πενήντα χιλιάδες γλάροι με βαμμένα κόκκινα φτερά αφέθηκαν ελεύθεροι στον ουρανό του Πειραιά, δημιουργώντας τριάντα αεροπορικά ατυχήματα που έκαναν πολύ εφέ, αλλά και μικρές ανθρώπινες τραγωδίες, αφού κουτσούλισαν τον τόπο όλο, και η τελετή έκλεισε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν το γύρο του θριάμβου και να τηρούν την παράδοση, πετώντας στους οπαδούς κινέζικα προφυλακτικά που γίνονται σωσίβια.


Το κείμενο αυτό γράφτηκε με τη συνοδεία των κάτωθι ασμάτων :
Είναι κρύα τα σεντόνια - Άντζελα Δημητρίου
Υπάρχει άλλη - Μάρω Λύτρα
Chiculata - Γιώργος Ξανθιώτης
Που να φανταστώ - Ειρήνη Μερκούρη
Είσαι φοβερή - Γιώργος Μαζωνάκης
La ritournelle - Sebastien Tellier

(Είδα που το κάνουν διάφοροι ...ιστολόγοι και είπα να το κάνω κι εγώ. Βέβαια εγώ, όπως βλέπετε, ακούω καλύτερη μουσική. Το τελευταίο κομμάτι, το ...ξένο, αν δεν το έχετε, κατεβάστε το τώρα!)