Τρίτη, Μαΐου 24, 2005

Αποκλειστικό : ο τόπος διεξαγωγής της Γιουροβίζιον

Free Image Hosting at www.ImageShack.usΌπως γνωρίζετε ο επόμενος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Το υπουργικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του διατράνωσε τη βούληση της κυβέρνησης, η επιλογή του χώρου να είναι συμβολική, ώστε να παγιώσει τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση του λαού ως κόμμα του μεσαίου χώρου, να προωθήσει την εθνική συμφιλίωση και βέβαια να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία. Έχει ήδη ξεκινήσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις κι έντονες διεργασίες με τη βάση, και μέχρι στιγμής επικρατέστερος τόπος διεξαγωγής είναι η Μακρόνησος, ενώ δεν αποκλείστηκαν και οι περιπτώσεις του Γοργοπόταμου και του Κιλελέρ . Άλλοι υποψήφιοι τόποι διεξαγωγής του διαγωνισμού, με λιγότερες όμως πιθανότητες, είναι η μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, η μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια και η χαμένη Ατλαντίδα.

Δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αποστολής που θριάμβευσε στο 50ο διαγωνισμό της Eurovision, παρέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής χάρισε στην Έλενα Παπαρίζου ένα ασημένιο πιατάκι του καφέ με το εθνόσημο της Κόστα Ρίκα και την υπογραφή του. Εκ μέρους της συζύγου του, της κ. Νατάσας Παζαΐτη – η οποία βρίσκεται στο ιατρικό συνέδριο της ΝΑΣΑ που γίνεται στον Κρόνο - προσέφερε στην Έλενα ένα ασημένιο βραχιόλι με σταυρό, επειδή την έχει κόψει για πολύ θεοσεβούμενη κοπέλα, διευκρινίζοντας πως αυτό το δώρο είναι για την ονομαστική εορτή της Έλενας. Της έδωσε ακόμα μια λαμπάδα για την Ανάσταση και λεφτά για να αγοράσει παπούτσια, γιατί ο νονός της Έλενας σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης και δεν μπορεί να της πάρει δώρα. Τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής μείνανε μπουκάλα και μάταια τον κοιτούσαν στα χέρια. Η χώρα είναι σε περίοδο λιτότητας και δεν είναι ώρες για λούσα . Ο κ. Καραμανλής, πάντα διακριτικός, είπε στο Χρήστο Δάντη πως είναι πολύ ωραία τα καινούργια μαλλιά που έβαλε, και πως μάλλον απ’ αυτά άντλησε την έμπνευση για το « My Number One». Στη Ναταλία Γερμανού εκμυστηρεύτηκε πως ήξερε τον συχωρεμένο τον πατέρα της, με αποτέλεσμα η Ναταλία να λιποθυμήσει, γιατί αφενός κανείς δεν της είχε πει πως ο πατέρας της πέθανε κι αφετέρου νόμιζε μέχρι σήμερα πως ήταν ορφανή. Στον Φωκά Ευαγγελινό, ο πρωθυπουργός είπε πως του κάνει εντύπωση το γεγονός, πως ενώ έχει αρκετά μεγάλη καράφλα, οι μόνες τρίχες που πέφτουν από το κεφάλι του είναι οι άσπρες.

Μετά το πέρας της δεξίωσης ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως η χώρα μας θα ζητήσει τη μόνιμη διεξαγωγή του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στην Ελλάδα. Ανακοίνωσε επίσης πως θα ζητήσει να τελείται μόνιμα στη χώρα μας το Φεστιβάλ των Καννών, το καρναβάλι του Ρίο και η Σοσιαλιστική Διεθνής . Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμα, πως ο Σταμάτης Σπανουδάκης τον διαβεβαίωσε, ότι η Μουσική είναι πατέντα των αρχαίων Ελλήνων και έχουμε τα αποκλειστικά δικαιώματα. Το υπουργικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να απαιτήσει η χώρα μας από όλα τα ωδεία του κόσμου να μας επιστρέψουν τις μουσικές νότες, που θα φυλαχτούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ακριβώς δίπλα στην αίθουσα που φυλάσσονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Όσοι αρνηθούν να συμμορφωθούν με το αδιαμφισβήτητα δίκαιο αίτημα της χώρας μας, θα κληθούν να πληρώσουν δικαιώματα στο ΤΕΒΕ και στο ΙΚΕΑ, ενώ όσοι επιθυμούν, αντί στεφανιών, παρακαλούνται να καταθέσουν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στο «Παιδικό Χωριό SOS» και στο Συνασπισμό.

(Ελικρινής απορία : Κυρίες και κύριοι είναι απόγευμα και οι επισκέψεις στο ιστολόγιό μου έχουν φτάσει ήδη τις 300. Μπορούν κάποιοι από εσάς να κάνουν τον κόπο να μου πουν πως με ανακαλύψατε; Απλή περιέργεια. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ.)