Τρίτη, Απριλίου 10, 2007

Το απόλυτο ρόδο

Από σήμερα διατίθεται στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Γιώργου Κακουλίδη «Το απόλυτο ρόδο» (Εκδόσεις Μαραθιά). Ο κ. Κακουλίδης είναι ποιητής και πεζογράφος – το νέο του βιβλίο περιλαμβάνει μόνο πεζά κείμενα του. Το βιβλίο «Το απόλυτο ρόδο» είναι εξαιρετικό και πολύ διαβαστερό - παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα που αναφέρεται στον Τάσο Φαληρέα:

«…Ένα από τα τελευταία περιστατικά με τον Φαληρέα, μου το διηγήθηκε ένας φίλος. Περπατούσαν στο Παγκράτι όταν πέσαν πάνω σ’ ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ ενός Γυμνασίου. Μπήκαν και άρχισαν να παίζουν, αλλά η εικόνα δυο αντρών γύρω στα εξήντα να παίζουν μπάσκετ δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τον φύλακα, που τους έβαλε τις φωνές να φύγουν. «Γιατί δεν μας αφήνετε να παίξουμε;» είπε ο Φαληρέας. «Θέλετε να πέσουμε στα ναρκωτικά;».

Αυτή η απάντηση είναι η ιδανική για όσους αρθρογραφούν εναντίον των μπλόγκερ (όλων μαζί). Γιατί δεν θέλουν να γράφουμε; Προτιμούν να πέσουμε στα ναρκωτικά;



Ο κ. Διονύσης Βίτσος, ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Περίπλους», δημιούργησε μπλογκ. Οι εκδόσεις «Περίπλους» έχουν κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο απολαυστικά βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Ο κ. Βίτσος είναι Ζακυνθινός και αυτό εξηγεί το καλό του γούστο. Στο προφίλ της σελίδας του αναφέρει: «Το blog φτιάχτηκε εξαιτίας της έμφυτης διάθεσης των επτανησίων για πάρλα, αλλά χωρίς πρόθεση υιοθέτησης της πεποίθησης των νεοελλήνων ότι κατέχουν το αλάθητο». Καλό ξεκίνημα!