Πέμπτη, Απριλίου 19, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Κρουαζιέρα στον Βοτανικό

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας που προέκυψαν από μελέτη κατά την τελευταία διετία, οι άντρες στη χώρα μας έχουν διεισδύσει στο διαδίκτυο περισσότερο από τις γυναίκες. Βέβαια, οι άντρες διεισδύουν στο διαδίκτυο για να βρουν γυναίκες– φυσικά, με σκοπό να διεισδύσουν και σε αυτές. Οι Ελληνίδες δεν έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι πως οι άντρες τις αναζητούν πια στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να πλένονται, να στολίζονται, να βάφονται και να διεισδύουν στα μπαρ, όπου κοιτιούνται μεταξύ τους με απορία. Πού έχουν πάει όλοι οι άντρες;

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η θητεία των αμερικανικών μονάδων που υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν σύμφωνα με το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Αντί για ένα χρόνο, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα υπηρετούν 15 μήνες σε αυτές τις περιοχές. Ευνοημένοι από το νέο μέτρο θα είναι οι στρατιώτες που θα σκοτώνονται νωρίς, αφού θα επιστρέφουν αμέσως στις ΗΠΑ με δόξα και τιμή.

Σύμφωνα με έρευνες της GPO και της Alco, η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση των ομολόγων. Υπάρχει δηλαδή και μια μειοψηφία που πιστεύει πως φταίνε τα ομόλογα ή η κακιά η ώρα.

Πεσμένη παρουσιάζεται τελευταία η δημοτικότητα του Σάββα Τσιτουρίδη. Πού ‘ναι οι παλιές καλές μέρες που τα πλήθη παραληρούσαν και έσκιζαν τα ρούχα τους σε κάθε του δημόσια εμφάνιση; Φέτος στην Ανάσταση ούτε το φιλί της αγάπης δεν του έδωσαν. Δικαιολογημένα, αφού θυμήθηκαν πως ο Τσιτουρίδης είναι από το Kill – Kiss.

Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλονται στη Σαντορίνη ώστε να περιοριστεί η θαλάσσια ρύπανση από το μαζούτ και τα χημικά που βρίσκονται στις δεξαμενές του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond. Θα έπρεπε να αφήσουν το πετρέλαιο να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλες τις παραλίες του νησιού· αφού κατάφεραν μέσα σε είκοσι χρόνια να κάνουν τη Σαντορίνη σαν τον Πειραιά, ήρθε η ώρα το νησί να αποκτήσει και τη θάλασσα του Πειραιά.

Πάντως είναι αστείο να έχουμε καταστρέψει τη χώρα χτίζοντας και ξεπουλώντας τα πάντα και ταυτόχρονα να εκφράζουμε οικολογικές ανησυχίες. Η μεγαλειώδης αντίφαση του Έλληνα.

Βρέθηκε τελικά το μαύρο κουτί του Sea Diamond – δεν είναι ούτε μαύρο ούτε κουτί. Οι τηλεοράσεις ούρλιαζαν μέχρι να βρεθεί· μόλις το βρήκαν, χάθηκε το ενδιαφέρον για το μαύρο κουτί και τα στοιχεία που έχει καταγράψει. Το μαύρο κουτί της δικής μας ζωής είναι η τηλεόραση. Και καταγράφει τα όνειρά μας. Τις διαφημίσεις δηλαδή.

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Οι εργασίες ξεκίνησαν Παρασκευή και 13, για να πάει γούρι. Προφανώς η ημερομηνία επιλέχτηκε συμβολικά, για να τιμηθούν τα αγνά και άδολα παιδιά της Θύρας 13. Εν τω μεταξύ, οι οπαδοί των άλλων ομάδων έχουν ξεκινήσει πρόβες για να συνηθίσουν το νέο σύνθημα «Γαμιέται ο ΠΑΟ και ο Βοτανικός»· η Λεωφόρος όσο πηδήχτηκε πηδήχτηκε – τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί.

Ο όμιλος Louis του κύπριου εφοπλιστή Κωστάκη Λοΐζου εξυπηρετούσε και τις κρουαζιέρες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το φθινόπωρο του 2006 έγινε τριήμερη ιερή κρουαζιέρα «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Οι προσκυνητές κληρικοί, καθηγητές και μαθητές ακολούθησαν ακριβώς την ίδια διαδρομή που είχε ακολουθήσει και το κρουαζιερόπλοιο του Αποστόλου Παύλου. Τα 214.000 ευρώ που στοίχισε η κρουαζιέρα δεν τα πλήρωσε ούτε η Εκκλησία ούτε ο Απόστολος Παύλος – τα πληρώσαμε εμείς, που δεν πήγαμε και στην κρουαζιέρα. Πάντως πρέπει να τα πέρασαν χάλια οι μαθητές – με τον Αρχιεπίσκοπο και τη μισή Εκκλησία της Ελλάδος πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, ούτε ένα μπουγέλο δεν θα μπορούσαν να ρίξουν.

Αυτοί που γράφουν τις ειδήσεις στο in.gr έχουν πάει σχολείο; Η ορθογραφία τους είναι ελεεινή, ενώ, σε ό,τι αφορά το συντακτικό, υποκείμενα, ρήματα κι αντικείμενα είναι σε διαρκή πόλεμο μεταξύ τους – εντάξει, εγώ είμαι χειρότερος αλλά είπα να το επισημάνω.





Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO