Πέμπτη, Απριλίου 12, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Η ναυτοσύνη του Ντέμη

Το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond προσέκρουσε σε ξέρα κοντά στη Σαντορίνη και τελικά βυθίστηκε, παίρνοντας μαζί του στο βυθό δυο Γάλλους τουρίστες. Ο πλοίαρχος και το πλήρωμα δεν είδαν τους χαρτογραφημένους υφάλους γιατί χάζευαν τη μαγευτική Σαντορίνη, που πραγματικά σε μαγνητίζει. Οι λεμβούχοι της Σαντορίνης, αφού βοήθησαν στη διάσωση των επιβατών, απέδειξαν με τις δηλώσεις τους στην τηλεόραση πως αδικούνται κουμαντάροντας τη βάρκα του καμπούρη Αντρέα και την τράτα μας την κουρελού τη χιλιομπαλωμένη – κανονικά θα έπρεπε να είναι κυβερνήτες σε υπερωκεάνια. Φως στα αίτια του ναυαγίου αναμένεται να ρίξουν οι πλούσιες ναυτικές γνώσεις της Μανταλένας και του Κώστα Πρέκα, που ήταν υποπλοίαρχος στο "Η Μεσόγειος φλέγεται".

» Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου, αλλά ο πλοίαρχος αρνήθηκε να δεχτεί βοήθεια από τις ελληνικές αρχές και τα έβγαλε πέρα μόνος του – με το δίκιο του ο άνθρωπος, γιατί θα το βουλιάζαμε κι αυτό. Η περίφημη ναυτοσύνη των Ελλήνων αποτελεί οριστικά παρελθόν· την έχει αντικαταστήσει πια η εαυτοσύνη των Ελλήνων.

» Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης πρότεινε να μείνουν οι ελληνικές ομάδες τρία χρόνια έξω από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση προκειμένου να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με τη διαιτησία και τη βία – γιατί δεν κλείνουμε και τα σύνορα, να γίνουμε Κούβα; Όπως ήταν λογικό, οι ευρωπαίοι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν μπροστά στον κίνδυνο να στερηθούν για τρία χρόνια τις μαγικές εμπνεύσεις του Καπετάνου και το αρχοντικό παιχνίδι του Ανατολάκη. Πάντως, αν εφαρμοσθεί αυτό το μέτρο, θα ωφεληθεί ο τουρισμός μας – θα έρχονται οι Βρετανοί και οι Γερμανοί τα σαββατοκύριακα στην Ελλάδα για να δουν λίγη μπάλα της προκοπής.

» Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε και φέτος η χώρα μας το Άγιο Φως. Η αλήθεια είναι πως πιο πολύ σε πείθει το Άγιο Φως για αρχηγός κράτους παρά ο Καραμανλής. Στα πλαίσια της ανωτερότητάς μας ως έθνους και για να διαφοροποιηθούμε από τους βαρβάρους, θα μπορούσαμε να ανακηρύξουμε πρωθυπουργό το Άγιο Φως. Και, αν αργότερα το βαρεθούμε ή μας μιμηθούν κι άλλοι, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το Άγιο Πνεύμα ή με το Κρυφό Σχολειό.

» Λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο κεντροδεξιός υποψήφιος Νικολά Σαρκοζί προηγείται καθαρά της σοσιαλίστριας αντιπάλου του Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Το 42% των εκλογέων δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει· δηλαδή οι ψηφοφόροι, όπως άλλωστε και οι υποψήφιοι, δεν γνωρίζουν αν είναι κεντροδεξιοί, σοσιαλιστές ή κάτι άλλο – όπως βλέπετε, είναι πανευρωπαϊκό το πρόβλημα.

» Μήνυμα ελπίδας σε όλους τους πιστούς φέρνει η Ανάσταση, τόνισε στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ο κ. Βαρθολομαίος είχε και την τιμή να συναντήσει τον Σαρμπέλ – τον ευλόγησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Γιουροβίζιον. Στο παρελθόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε ευλογήσει στο Φανάρι τον Σάκη Ρουβά και την Έλενα Παπαρίζου· την Άννα Βίσση δεν την είχε ευλογήσει – η κ. Βίσση είχε αρνηθεί σθεναρά να επισκεφτεί την Τουρκία, επειδή θυμήθηκε τα πρώτα της βήματα στην ΕΟΚΑ. Τώρα θα γίνει μόδα και θα τρέχουν στην Κωνσταντινούπολη όλες οι τραγουδιάρες να πάρουν την ευλογία του κ. Βαρθολομαίου – πριν κάνει η Χρύσπα έναρξη στο Ρομέο θα περνάει και μια βόλτα από το Φανάρι, για να την ευλογήσει ο Πατριάρχης και να πετάνε πολλά λουλούδια οι θαμώνες.

» Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής γιόρτασαν τη Λαμπρή με τα στρατευμένα μας νιάτα στην Κόνιτσα, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Του χρόνου, για αλλαγή, θα μπορούσαν οι πολιτικοί ηγέτες να καλέσουν τους φαντάρους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μαξίμου και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη· να φτιάξει η Ντόρα Μπακογιάννη μαγειρίτσα, η Μαριέττα Γιαννάκου και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά να σουβλίσουν τ’ αρνιά και η Μαρία Δαμανάκη να αναλάβει τα κοκορέτσια. Είναι ντροπή να πηγαίνεις συνέχεια στα ξένα σπίτια ακάλεστος και να μην τους καλείς μια φορά στο δικό σου.

» Μόνο τρεις νεκρούς είχαμε το Πάσχα από αυτοσχέδια βεγγαλικά. Δεν πειράζει – το σημαντικό είναι να κρατάμε την παράδοση ζωντανή.







Αγαπητοί υποστηρικτές του Αντώνη Τσιπρόπουλου, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO