Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Η Σεγκολέν της Κερατέας



Τρεις υπάλληλοι εκδοτικού οίκου που διένεμε χριστιανικά βιβλία δολοφονήθηκαν με πολύ άγριο τρόπο στην Τουρκία. Εδώ που τα λέμε δεν είχαν κι άδικο οι δολοφόνοι – όλα τα ‘χε η Τουρκία, οι χριστιανοί της έλειπαν.

Σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, η κατανάλωση αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Με δεδομένη τη σημασία που έχει στις παραδόσεις του λαού μας το αλάτι («μαζί φάγαμε ψωμί κι αλάτι») και την αναφορά «υμείς εστε το άλας της γης» που υπάρχει στην Καινή Διαθήκη, είναι απορίας άξιον πως δεν έχει επέμβει ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος να καταγγείλει τους αμερικανούς ερευνητές ότι υπονομεύουν τα ιερά και τα όσια του τόπου μας.

Η Μαζαρίν Πενζό, η εκτός γάμου κόρη του Φρανσουά Μιτεράν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα δήλωσε πως, αν εκλεγεί ο Νικολά Σαρκοζί, θα μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Επειδή είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί ο Σαρκοζί και να γίνει συμπατριώτισσά μας η Μαζαρίν, θα της συνιστούσα να είναι προσεκτική στις σχέσεις της με το ισχυρό φύλο στη χώρα μας· με δεδομένη την αγάπη του πατέρα της για την Ελλάδα, και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως ο συχωρεμένος ήταν μεγάλος μπήχτης, μπορεί η Μαζαρίν να βρεθεί μπλεγμένη σε τίποτα αιμομιξίες και να γίνει η ζωή της σαν σενάριο του Νίκου Φώσκολου.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τα κομματικά επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησαν την προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων, ώστε να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αντιγράψουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στη Νέα Δημοκρατία, αν νικήσει ο Σαρκοζί, δεν αποκλείεται να εγκαταλείψουν τα περί μεσαίου χώρου και να κατέβουν στις επόμενες εκλογές ως καθαρή Δεξιά· αυτό θα είναι καλό για το ΠΑΣΟΚ, που θα μπορεί πλέον να αυτοπροσδιορίζεται ως Κεντροδεξιά χωρίς να ντρέπεται.

Στο ΠΑΣΟΚ εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός πως η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έκλεινε τις προεκλογικές της εκδηλώσεις με τη Μασσαλιώτιδα, τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας. Τώρα σκέφτονται να την αντιγράψουν – στο τέλος των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ θα ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας.

Πάντως, ευτυχώς που δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο ο Φρανσουά Μπαϊρού – με δεδομένο πως ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που υπερηφανευόταν πως ξέρει να αρμέγει αγελάδες, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου θα ξημεροβραδιαζόντουσαν μέσα στους στάβλους να καθαρίζουν κοπριές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ποζάρει στις τηλεοράσεις ως η Σεγκολέν Ρουαγιάλ της Ελλάδας – η κομμώτριά της πρέπει να έχει στενάξει αυτήν την εποχή. Η Μαρία Δαμανάκη καλού κακού μακραίνει μαλλί και η Άντζελα Γκερέκου το ισιώνει. Πάντως η Σεγκολέν της Ελλάδας είναι η Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν. Εκμέκ!

Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε στην Πρόεδρο της Βουλής η Ελένη Κούρκουλα. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί έτσι πληροφορηθήκαμε πως τόσον καιρό ήταν βουλευτής.

Στην επιστολή της η κ. Κούρκουλα ευχαριστεί τον Κώστα Σημίτη – να ‘ναι καλά που μας τον θύμισε κι αυτόν.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος εντυπωσίασε το βράδυ των γαλλικών εκλογών με τις γνώσεις του για το πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας – κρίμα που δεν εκλέγεται στο Παρίσι αλλά στο Κορωπί και την Κερατέα.

Βρετανοί επιστήμονες κατασκεύασαν σαπούνι εμποτισμένο με καφεΐνη για να βοηθήσουν όσους δυσκολεύονται με το πρωινό ξύπνημα – μάλλον αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκάσεις τους Βρετανούς να πλυθούν.

Άλλοι επιστήμονες – έχουν λαλήσει οι επιστήμονες αυτήν την εποχή – ανακάλυψαν την ουσία που κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν. Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε καλλιέργειες που θα ωριμάζουν όταν το επιθυμούμε εμείς· έτσι, θα έχουμε τριαντάφυλλα στη σαλάτα μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Όπως προέκυψε από έρευνα της Κάπα Research για την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, οι Έλληνες αναζητούν έναν νέο, ισχυρό ηγέτη. Πράγματι, στα καφενεία και στις παρέες δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης – η αγωνία του λαού είναι ολοφάνερη.

Πάντως, ισχυρός ηγέτης υπάρχει στη χώρα: ο θρησκευτικός μας ποιμένας. Μπεεεεε!





Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO