Τετάρτη, Μαΐου 02, 2007

Τουρκία

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 24 Ιουνίου ή την 1η Ιουλίου. Ο κ. Ερντογάν οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση μετά από την επιτυχημένη προσπάθεια του Στρατού και των δικαστών να αποτρέψουν την εκλογή του ισλαμιστή Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Προεδρία.

Άδικα ταλαιπωρείται τόσα χρόνια η γειτονική χώρα με εκλογές, Συνταγματικά Δικαστήρια και πραξικοπήματα. Ο μόνος τρόπος για μια οριστική λύση του τουρκικού προβλήματος είναι ένας εμφύλιος πόλεμος. Να σκοτωθούν αναμεταξύ τους για καμιά δεκαριά χρόνια, για να δουν αν τελικά οι γυναίκες θα φοράνε μαντίλες ή θα κυκλοφορούν ασκεπείς.

Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει ο εμφύλιος, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αν δεν διεξαγόταν την επόμενη εβδομάδα ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, θα τους πρότεινα να αρχίσουν να αλληλοεξοντώνονται από σήμερα κιόλας· σκέφτομαι όμως με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και βλέπω πως έτσι θα χάσουμε τις τουρκικές ψήφους – τζάμπα το στείλαμε το τσιφτετέλι;