Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Μέρα Μαγιού μού μίσεψες

Στην Κίνα οι γιατροί αφαίρεσαν από το κεφάλι μιας 77χχρονης μια σφαίρα που είχε δεχτεί –χωρίς να το έχει αντιληφθεί- στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξαιτίας της σφαίρας, η γυναίκα βασανιζόταν επί 64 χρόνια από επίμονους πονοκεφάλους, που είχαν σαν συνέπεια να λέει ακατάληπτες φράσεις και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Τόσα χρόνια οι άλλοι την περνούσαν για τρελή, ενώ ήταν απλώς πυροβολημένη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» απαντά στο σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου περί «κουρασμένων στελεχών»: «Έχω τα μισά χρόνια από τον Γιώργο στην πολιτική». Και τα διπλάσια κιλά.

Κυκλοφόρησε ο νέος «Ελεύθερος Τύπος». Καλορίζικος. Πολύ όμορφη εφημερίδα με πρωτότυπο σχεδιασμό. Τα κείμενα δεν διαβάζονται με τίποτα – επιτέλους κάποιος πήρε χαμπάρι πως οι πολίτες δεν διαβάζουν εφημερίδες και έβγαλε μια εφημερίδα/αξεσουάρ.

Ο νέος «Ελεύθερος Τύπος» ταιριάζει πολύ με τις νέες καλοκαιρινές κολεξιόν και θα μπορείτε να τον κρατάτε άνετα, αφού το γυαλιστερό του εξώφυλλο δεν θα λερώνει τα ρούχα σας, ενώ παράλληλα θα βγαίνει πολύ όμορφος στις φωτογραφίες.

Το Σάββατο ο «Ελεύθερος Τύπος» προσέφερε στους αγοραστές του ένα σακουλάκι με σπόρους λουλουδιών. Τις επόμενες μέρες θα προσφέρει δυο τσουβάλια καστανόχωμα, χρωματιστές ζαρντινιέρες και οικολογικό λίπασμα – στο τέλος των προσφορών θα έρθει στο σπίτι σας ένας αρθρογράφος της εφημερίδας με μια τσάπα και μια τσουγκράνα, για να περιποιηθεί τα άνθη σας.

Η αστυνομία του αεροδρομίου της Ταϊλάνδης συνέλαβε μια 30χρονη έγκυο που μετέφερε στο στομάχι της 50 πακέτα με 600 γραμμάρια ηρωίνης. Αμάρτησα με το παιδί μου.

Ο 82χρονος Πολ Νιούμαν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στον κινηματογράφο. Αν το καθυστερούσε λίγο ακόμα, θα το ανακοίνωναν άλλοι.

Μια 90χρονη Βρετανίδα ταξίδεψε με ταξί από τη χώρα της ως τη Νάουσα, για να πραγματοποιήσει το όνειρό της να επισκεφτεί την περιοχή που ο Αριστοτέλης δίδαξε στον έφηβο Μέγα Αλέξανδρο την κλασική ελληνική φιλοσοφία. Μετά από παραμονή μισής ώρας μπήκε ξανά στο ταξί και επέστρεψε στην πατρίδα της. Φαντάζεστε τώρα να πάθει Αλτσχάιμερ, να ξεχάσει πως πήγε στη Νάουσα και να θέλει να ξαναπάει;

Με αφορμή την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην εκδήλωση μνήμης των ποντιακών σωματείων στη Θεσσαλονίκη για την γενοκτονία των Ποντίων, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως «η Ιστορία δεν παραγράφεται. Δεν ξαναγράφεται. Δεν παραχαράσσεται». Θα ήθελα να προσθέσω πως ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχει η Ιστορία είναι ότι δεν τρώγεται. Καλύτερα που δεν τρώγεται, γιατί με τόση ένδοξη Ιστορία που έχουμε, θα ήμασταν όλοι σαν ελέφαντες.

Η Μαριέττα Γιαννάκου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης και δήλωσε πως «στην Ελλάδα η ιστορική μνήμη είναι ίσως ισχυρότερη απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης». Πράγματι, ζούμε εκατό χρόνια πριν.

Η κ. Γιαννάκου ερωτήθηκε αν η Μάχη της Κρήτης αξίζει μεγαλύτερη αναφορά στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Δεν το συζητάω – η Μάχη της Κρήτης θα πρέπει να γίνει ξεχωριστό μάθημα στα σχολεία. Τα παιδιά να εξετάζονται στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία, και στη Μάχη της Κρήτης.

Τέσσερις Βρετανοί βρέθηκαν θετικοί σε στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών. Με τόσους οπαδούς της Λίβερπουλ που μας επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα, καλό θα ήταν το υπουργείο Υγείας να βάλει την πλατεία Συντάγματος σε καραντίνα.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για την αγορά δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία . Το θέμα δεν αφορά καθόλου τους Έλληνες, μιας και κανείς μας δεν πιστεύει πως θα πάρει σύνταξη – ζούμε όλοι για το σήμερα.

«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που έγραψε στο μπλογκ της (http://fakellaki.blogspot.com) η Αμαλία Καλυβίνου, που νοσούσε από μια σπάνια ασθένεια και είχε την ατυχία να πέσει σε κακούς γιατρούς – έπεσε και σε σπουδαίους γιατρούς, αλλά ήταν πια αργά. Από την περασμένη Παρασκευή η Αμαλία δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει, ας είναι ελαφριά η βαρβαρότητα που μας πλακώνει.




Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το





LiFO