Πέμπτη, Μαΐου 03, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - May Day! May Day!

Image Hosted by ImageShack.usΣτις 19 Μαΐου τα μουσεία της Ευρώπης θα ανοίξουν δωρεάν τις πύλες τους για το κοινό, από τη δύση του ηλίου έως την ανατολή. Η εκδήλωση αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο της «Νύχτας των Μουσείων» - αυτή η διοργάνωση γίνεται πάντα τις νυχτερινές ώρες γιατί έχει σκοπό να καταστήσει σαφές σε όλους πως η Ευρώπη είναι βαθιά νυχτωμένη.

Έληξε το μπαράζ εξεγέρσεων στις φυλακές της χώρας. Οι «ελεύθεροι» πολίτες παρακολούθησαν τα γεγονότα με σκεπτικισμό, γιατί κατάλαβαν πως μόνο στις φυλακές θα γίνονται πια εξεγέρσεις – οι φυλακισμένοι δεν χρωστούν στις τράπεζες, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και, το κυριότερο, μόνο αυτοί έχουν ελεύθερο χρόνο.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε συνεργασία με την Τουρκία για την ηλεκτροδότηση των ακριτικών νησιών. Θα μένει τρεις μέρες χωρίς ρεύμα η Νίσυρος και οι κάτοικοι θα βρίζουν τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, δεν μειώθηκε η βία στη Βαγδάτη παρά το σχέδιο ασφαλείας. Μειώθηκε όμως η ασφάλεια, οπότε το σχέδιο κρίνεται επιτυχημένο.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς έδωσε εντολή για την κατάσχεση των εντύπων που διανέμονται με ταινίες άσεμνου περιεχομένου, αλλά και για την ποινική δίωξη εκδοτών και διευθυντών εφημερίδων. Αν απαγορευτεί στα έντυπα να διανέμουν τσόντες, οι πωλήσεις κάποιων εφημερίδων θα μειωθούν δραματικά και πολλοί δημοσιογράφοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο θα μπορούσε το υπουργείο Απασχόλησης να προτρέπει τους δημοσιογράφους να πρωταγωνιστούν σε τσόντες – τουλάχιστον όσοι απ’ αυτούς έχουν τα προσόντα που απαιτούνται. Έτσι αφενός θα καταπολεμηθεί η ανεργία και αφετέρου θα ανανεωθεί επιτέλους η ελληνική παραγωγή πορνοταινιών· δεν είναι δυνατόν οι σημερινοί μπόμπιρες να βλέπουν τις ίδιες τσόντες που έβλεπαν και οι πατεράδες τους – πρέπει να εκσυγχρονιστούμε επιτέλους.

Μια καλή λύση για να παρακαμφθεί η εισαγγελική παρέμβαση και να βγει οριστικά ο Τύπος από το αδιέξοδο είναι μαζί με κάθε εφημερίδα να σου προσφέρουν και μια δίμετρη καλλονή, που θα έρχεται σπίτι σου και θα ικανοποιεί και τις πιο βιτσιόζικες επιθυμίες σου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο του Economist είπε πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι έτοιμο αλλά η χώρα δεν είναι -όταν ο παππούς σου και ο πατέρας σου έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, οφείλεις να γνωρίζεις πως η Ελλάδα δεν κυβερνάται.

Το Χόλιγουντ προετοιμάζει μια ταινία για τη 17 Νοέμβρη, με κεντρικό άξονα της ιστορίας τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Θα ακολουθήσει μια ταινία του Χόλιγουντ βασισμένη στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού – στο ρόλο της Μικρασιατικής Καταστροφής η Νικόλ Κίντμαν.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από την επίθεση με όπλο και χειροβομβίδα που εξαπέλυσαν δυο άγνωστοι κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία. Δεν είναι τίποτα – κάποιοι έμαθαν πως η 17Ν θα γίνει χολιγουντιανή ταινία και ζήλεψαν.

Μετά από ένα τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης – το περίεργο δεν είναι ότι του ζήτησε να παραιτηθεί αλλά ότι τον είχε υπουργοποιήσει δυο φορές. Ο κ. Τσιτουρίδης είχε επιλέξει ως συνεργάτες του τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο και τον κ. Αγάπιο Σημαιοφορίδ αλλά οι δημοσιογράφοι επιμένουν πως οι δυο κύριοι δεν ήταν τόσο αθώοι όσο ο υπουργός – θα υποπτευόσασταν εσείς ποτέ έναν Ευγένιο κι έναν Αγάπιο;

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος –ναι, ζει - πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει στροφή στ’ αριστερά. Δεξιά δεν έχει χώρο - στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ είναι πια μόνο ο τοίχος. Πάντως αν τελικά στρίψουν προς τ’ αριστερά, να προσέξουν να μην πέσουν πάνω στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιάννης Κότσιρας είπε στον Λάκη Λαζόπουλο πως ένας φίλος του τού είπε ότι «δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς». Το όνομα του σοφού φίλου του δεν το αποκάλυψε επειδή είναι σεμνός - οφείλω να παραδεχτώ πως δεν γνώριζα ότι ο κ. Κότσιρας κάνει παρέα με τον Νέλσον Μαντέλα.

Με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη την προσήλωσή τους στις αρχές της κοσμικότητας του τουρκικού κράτους και την αντίθεσή τους στους ισλαμιστές. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Η Τουρκία είναι και θα παραμείνει λαϊκή». Πράγματι, η Τουρκία είναι λαϊκή. Αγορά.

Με αφορμή τον τρόπο που αντιμετώπισε η Αστυνομία τις επιθέσεις κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων ο Βύρωνας Πολύδωρας φέρεται να είπε «είμαστε για τα μπάζα». Μα αυτός είναι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία εκλέχτηκε κυβέρνηση – αντιπροσωπεύει απόλυτα τον ελληνικό λαό.





Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για τη





LiFO