Τετάρτη, Μαΐου 23, 2007

Champions League - Athens 2007

Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ. Ο νικητής του αγώνα θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό για να αναδειχτεί η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Στο πλευρό της αγγλικής ομάδας βρίσκονται όλοι οι άνεργοι μεθύστακες του Λίβερπουλ και στο πλευρό της Μίλαν οκτώ χιλιάδες αστυνομικοί, χίλιοι άνδρες των ΜΑΤ και όλες οι πιτσαρίες του λεκανοπεδίου.

Οι άγγλοι οπαδοί κατανάλωσαν μέσα σε δυο μέρες 300 εκατομμύρια βαρέλια μπύρα, αποφέροντας έσοδα από το ΦΠΑ, που αναλογούν στο ένα τέταρτο των χρημάτων που έχασαν τα ταμεία από το σκάνδαλο των ομολόγων.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε πως, αν χιονίσει τοπικά πάνω από το ΟΑΚΑ, θα αναβληθεί ο αγώνας για μια εβδομάδα, και μέχρι την άλλη Τετάρτη οι Άγγλοι θα πιουν τόση μπύρα που θα λύσουν το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας μέχρι το 2610.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ, με τη μαζική παρουσία τους, ανέδειξαν ένα μεγάλο πρόβλημα της πρωτεύουσας, αφού δεν έβρισκαν πουθενά τουαλέτα και κατουρούσαν όπου έβρισκαν, με αποτέλεσμα να έχει βρωμίσει ο τόπος όλος.

Η Αστυνομία ζητάει από τους Αθηναίους να μην κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης γιατί υπάρχει κίνδυνος χολέρας, ενώ τους προτρέπει να αφήνουν τις πόρτες των σπιτιών ανοιχτές για να κατουράνε οι Άγγλοι και να μη σπάσει η φούσκα τους.

Παράλληλα, η Τροχαία ανακοίνωσε πως από τις 10 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα διακοπεί η κυκλοφορία σε όλη τη χώρα, για να διευκολυνθεί η Vodafone που θα χεστεί στο τάλιρο.

Η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ειδικά όπλα με χρωμοσφαίρες εναντίον των άγγλων οπαδών, ώστε να τους ανακουφίσει από τη συχνοουρία. Αν εμφανιστούν ιταλοί οπαδοί, θα αντιμετωπιστούν με πιστολάκια για να μην τους χαλάσει το μαλλί και πάθουν υστερία.

Ο Βύρωνας Πολύδωρας δήλωσε πως φοβάται μήπως οι οπαδοί της Λίβερπουλ βρουν καταφύγιο στα Εξάρχεια, ενωθούν με τους αντιεξουσιαστές και ξεκινήσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, που θα οδηγήσει στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στη Β΄ Αθηνών.

Προβλήματα στη διεξαγωγή του τελικού δημιουργεί το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προετοιμάζει κινητοποιήσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια του τελικού, με κύριο αίτημα την κατάργηση του δικαιώματος του τερματοφύλακα να φοράει ξεχωριστή φανέλα από τους υπόλοιπους παίκτες.

Σε περίπτωση που οι συνδικαλιστές αστυνομικοί παρεκτραπούν, η κυβέρνηση - στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού - θα στρέψει εναντίον τους έξι διμοιρίες άγγλων χούλιγκαν για να τους επαναφέρουν στην τάξη.

Από μια τέτοια γιορτή του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα event για όλη την οικογένεια. Έτσι, σε τουρνουά που θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, οι ζητιάνοι της Ερμού θα αντιμετωπίσουν τα ανάπηρα γυφτάκια της Σταδίου, σε έναν αγώνα επίδειξης με τρόπαιο 40 δωρεάν SMS της Vodafone για το «So you think you can dance».

Για τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου θα λειτουργήσει το γιγαντιαίο καρουζέλ, το σπίτι του Αϊ Βασίλη αλλά και η «ζαχαρένια πόλη», με τοπικές συνταγές του Λίβερπουλ φτιαγμένες από τα χεράκια της μαμάς Ντάλτον.

Ας νικήσει ο καλύτερος!