Πέμπτη, Μαΐου 17, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Η δημοκρατία στο απόσπασμα

Η Σερβία κέρδισε στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Molitva» που ερμήνευσε η Μαρίγια Σερίφοβιτς. Η Μαρίγια είναι ομοφυλόφιλη τσιγγάνα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Σερβία που προχώρησε το διαγωνισμό πέρα από τους τραβεστί και τους τρανσέξουαλ - ο επόμενος νικητής του διαγωνισμού θα είναι ένας βουδιστής νάνος με εγκεφαλικό.

* Σύμφωνα με έρευνα της Focus-Bari που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα», παρουσιάζεται θεαματική έξαρση των χρηστών του διαδικτύου στη χώρα μας, αφού ο ένας στους δυο Έλληνες χρησιμοποιεί πια ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αν απαγορευτεί η ενοικίαση και η πώληση πορνοταινιών δεν θα υπάρχει Έλληνας που να μη χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή.

* Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τις πρώτες υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα είναι υποψήφια στη Β΄ Αθηνών - αν βιαστείτε, προλαβαίνετε να μετακομίσετε για να μπορέσετε να την ψηφίσετε.

* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανενεργοποίησε τον Κώστα Λαλιώτη, αναθέτοντάς του την προεδρία του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου». Αν επαναφέρει στο κόμμα και τον Δημήτρη Τσοβόλα -καλομελέτα κι έρχεται-, πραγματικά θα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ αγνώριστο. Τουλάχιστον σε όσους γεννήθηκαν μετά το 1995.

* Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές «δημοψήφισμα για τη δημοκρατία». Αν τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ θα έχουμε δημοκρατία - αν όχι, Νέα Δημοκρατία.

* Με τη δημοκρατία καταπιάνεται στο νέο του βιβλίο και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στον τίτλο του πονήματός του αναρωτιέται Η δημοκρατία σε κρίση;. Η δημοκρατία είναι σε κρίση εδώ και 2500 χρόνια, γιατί δημοκρατία υπήρξε μόνο στην αρχαία Αθήνα και μόνο για λίγες δεκαετίες. Πάντως το βιβλίο του κ. Σημίτη είναι εξαιρετικά συναρπαστικό, όπως και τα προηγούμενά του· μην περιμένετε ώς τα Χριστούγεννα για να το χαρίσετε στους φίλους σας και να τους αποδείξετε την αγάπη σας.

* Σύμφωνα με έρευνα της VPRC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, μετά την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του Σάββα Τσιτουρίδη η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ. Αν απομακρυνθούν όλοι οι υπουργοί, και ο πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία θα θριαμβεύσει στις εκλογές.

* Κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Δημήτρης Σιούφας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρότειναν την τροποποίηση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου ώστε να ενισχύεται η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Στο ΠΑΣΟΚ αρνούνται κάθε αλλαγή που θα ενισχύει το πρώτο κόμμα - σε αυτή τη φάση θα προτιμούσαν να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα.

* Ένας πιγκουίνος εξέπληξε τους επιστήμονες όταν εμφανίστηκε στις ακτές του Περού, γύρω στα πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Νότια Χιλή - τον τόπο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται. Αν δείτε τίποτα κροκόδειλους στην Κηφισίας ή καμιά πολική αρκούδα στην πλαζ της Βουλιαγμένης, καλό είναι να ξέρετε ότι απλώς έχουν χάσει το δρόμο τους και πρέπει να τους φερθείτε φιλικά.

* Στην Αμερική ο οργανισμός που χαρακτηρίζει μια ταινία ως «κατάλληλη» ή «ακατάλληλη» αποφάσισε να συμπεριλάβει το κάπνισμα ανάμεσα στα κριτήρια βάσει των οποίων μια ταινία θα είναι για όλη την οικογένεια. Με την αντικαπνιστική υστερία που έχει καταλάβει τους Αμερικανούς, σε λίγο μόλις βλέπουν ηθοποιό να ανάβει τσιγάρο θα βγάζουν την τηλεόραση στο μπαλκόνι.

* Στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο τραγουδιστής Νίνο. Με τα τραγούδια που λέει, λογικό ήταν να τον πυροβολήσουν - και πολύ άργησαν.

* Στην Αθήνα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με λοστούς, ξύλα και πέτρες εναντίον των γραφείων της εφημερίδας «Απογευματινή». Μήπως η εφημερίδα είχε βάλει προσφορά κανα cd του Νίνο;

* Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών. Στην κατάρτιση του νομοσχεδίου συνέβαλε αποφασιστικά η πολύτιμη εμπειρία της Ακαδημίας του ΑΝΤ1 - στους χώρους όπου θα στεγαστεί η Ακαδημία Τεχνών θα τοποθετηθούν κάμερες και κάθε Κυριακή θα ψηφίζουμε τους φοιτητές που επιθυμούμε να αποχωρήσουν.

* Στην Πορτογαλία εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί μαζεύτηκαν στο ιερό της Φατίμα για να γιορτάσουν την 90ή επέτειο της εμφάνισης της Παναγίας σε τρεις μικρούς βοσκούς. Η Παναγία μόνο σε βοσκούς, παιδιά και αγρότες εμφανίζεται - δεν άκουσα να εμφανιστεί ποτέ σε βοθρατζή ή σε νταλικιέρη.

* «Νιώθω σαν μια άδεια κόλλα χαρτί» δήλωσε ο σπουδαίος δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ, που παραδέχτηκε πως πάσχει από κατάθλιψη βαριάς μορφής. Θα γεμίσει η κόλλα - η κατάθλιψη είναι πια η μόνη απόδειξη πως είμαστε άνθρωποι.




Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το





LiFO