Πέμπτη, Μαΐου 24, 2007

Μάθε τέχνη κι άστηνε

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών. Η δημιουργία Ακαδημίας Τεχνών ήταν μια προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού που κόντευε να βρομίσει, οπότε, μιας και πλησιάζουν οι εκλογές, αποφάσισε να την υλοποιήσει τσάτρα πάτρα, μπας και τσιμπήσουν και τον ψηφίσουν όλοι αυτοί οι χαραμοφάηδες που θέλουν να γίνουν και καλλιτέχνες.

Οι νέοι και οι νέες που θα φοιτούν στην Ακαδημία θα σπουδάζουν θέατρο, μουσική, χορό και κινηματογράφο, ενώ θα υπάρχουν και ειδικά τμήματα για κρυφτό, αμπάριζα και πεντόβολα.

Η Ακαδημία θα στεγάζεται στην Ολυμπιακή εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων, τουλάχιστον τις ημέρες που ο χώρος δεν θα διατίθεται για συναυλίες και τηλεοπτικά σόου· όταν ο χώρος δεν θα είναι ελεύθερος τα μαθήματα θα γίνονται εναλλάξ στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, στη χωματερή των Άνω Λιοσίων και στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας.

Η κυβέρνηση επέλεξε την ολυμπιακή εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων ώστε οι σπουδαστές να εκπαιδεύονται παράλληλα στην πάλη και το τζούντο· με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να αποκρούουν τις κατά συρροήν επιθέσεις που θα δέχονται από τους κακοποιούς της περιοχής όταν θα προσέρχονται στα μαθήματα.

Ταυτόχρονα θα τονωθεί πολύ η αγορά της περιοχής, αφού θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη άνθηση το εμπόριο ναρκωτικών. Στο Ζεφύρι οι έμποροι αισθάνονται αδικημένοι από την ίδρυση της Ακαδημίας στα Νέα Λιόσια και ζητούν να φιλοξενηθούν κάποια τμήματα της Ακαδημίας στην περιοχή τους, ώστε να μη χρειάζεται να τρέχουν σε άλλες γειτονιές για να πουλάνε την ηρωίνη.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Ακαδημία θα γίνονται στην έρημο της Σαχάρας και οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξέρουν να γράφουν το όνομά τους, ενώ τα εξαιρετικά ταλέντα θα μπορούν να υπογράφουν και με σταυρό.

Οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται στην απαγγελία ποιήματος, στο αμπεμπαμπλόμ και την τσιγκολελέτα. Στον δεύτερο γύρο τα αγόρια θα παρελαύνουν με σκούρα κοστούμια και τα κορίτσια με βραδινές τουαλέτες και μαγιό. Το πρώτο ξεκαθάρισμα θα γίνεται στον δύσκολο τρίτο γύρο, όπου όλοι οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται στην πρέφα, τον «παπά» και το πέταγμα του αετού.

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες θα μεταφέρονται με δεμένα τα μάτια στη Μακρόνησο για να περάσουν τη διαβολοβδομάδα: επί μια εβδομάδα θα πρέπει να επιβιώσουν εντελώς γυμνοί και να τρέφονται μόνο με ακρίδες και βολβούς από μολόχες - έτσι μόνο θα καταλάβουν πως η Τέχνη θέλει θυσίες.

Ανάμεσα στους καθηγητές της Ακαδημίας ξεχωρίζουν ο Φώτης Μεταξόπουλος, που θα διδάσκει στα κορίτσια πώς να περπατάνε με χάρη στην πασαρέλα, και η Νάντια Φοντάνα, που θα μαθαίνει στα αγόρια πώς να περπατάνε σαν μαχαλόμαγκες.

Τα μαθήματα χορού έχει αναλάβει ο Πάνος Μεταξόπουλος, που είναι αποφασισμένος να διδάσκει μόνο τσάμικο στα αγόρια επειδή είναι ο μόνος χορευτής στον κόσμο που θα ήθελε οι άντρες να χορεύουν κλασικό μπαλέτο και σάλσα ακίνητοι, ενώ για τα κορίτσια προβλέπονται και πιο μοντέρνοι χοροί, όπως το τουίστ και ο χορός της κοιλιάς.

Ο πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Κατσαρός θα μαθαίνει στους σπουδαστές την "παπα-Λάμπραινα" και την "κυρα-Γιώργαινα", ενώ στα διαλείμματα θα τους νανουρίζει παίζοντας στο χρυσό σαξόφωνό του μεγάλες ρομαντικές επιτυχίες του διεθνούς τζετ σετ.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα μυεί τους σπουδαστές στη βυζαντινή μουσική και την Ορθοδοξία του κλαρίνου· παράλληλα θα φροντίζει να τονώνει την Πίστη τους λέγοντάς τους κάποιες από τις προσωπικές του εμπειρίες, όπως τότε που είχε δει στον ύπνο του την Παναγιά τη Νεοδημοκράτισσα να δίνει στον Κώστα Καραμανλή ένα μοβ μαντολάτο με σαλμονέλα.

Η ανακοίνωση ίδρυσης της Ακαδημίας έχει αναστατώσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς επειδή υπάρχει ο φόβος πως τώρα θα βρουν εκεί καταφύγιο όλα τα ψώνια και τα ζαβά της χώρας και θα ερημώσουν τα τηλεοπτικά στούντιο από όλους τους βλαμμένους.

Ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 κ. Μίνως Κυριακού ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνει η Ακαδημία Τεχνών τηλεοπτικό σόου και να μεταδίδεται επί 24ώρου από το κανάλι του. Ο κ. Κυριακού υποσχέθηκε πως ο νικητής θα μπαίνει κατευθείαν στον τελικό των 100 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων και πως η νικήτρια θα στέφεται αμέσως Μις Υφήλιος.

Στη διεκδίκηση της τηλεοπτικής μετάδοσης μπήκε γερά και το Mega: ο κ. Χρήστος Λαμπράκης δήλωσε πως προσφέρει το Μέγαρο της Μουσικής του και τη Μικρή Επίδαυρό του για να διεξάγεται το κυριακάτικο ζωντανό σόου με τις αποχωρήσεις, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε πως οι δέκα πρώτοι σπουδαστές θα παίρνουν αγνά προϊόντα του αγροτουρισμού, όπως βαρελίσια φέτα και οικολογικά κάρβουνα.

Το Mega έχει δικαιωματικά το προβάδισμα να εντάξει στο πρόγραμμά του τη μετάδοση του σόου της Ακαδημίας Τεχνών, αφού ο πολιτισμός στη χώρα ιδιωτικοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη και ανήκει πια στον κ. Λαμπράκη· αν θέλει ο ΑΝΤ1 μπορεί να ζητήσει από την κυβέρνηση να ιδρύσει μια Ακαδημία των Σπορ, ώστε να έχει την αποκλειστικότητα που δικαιούται μετά την από ετών μεταβίβαση του αθλητισμού της χώρας στον κ. Κυριακού.

Οι σπουδαστές της Ακαδημίας Τεχνών θα είναι υποχρεωμένοι από το καταστατικό να συμμετέχουν εθελοντικά στους τηλεμαραθώνιους της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την εξάλειψη της φτώχειας στην Αφρική, τη διάσωση του δάσους του Αμαζονίου στη Βραζιλία και τη διαιώνιση της μαλακίας που μας δέρνει στην Ελλάδα.




Αγαπητές θαυμάστριες του Old Boy, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το





LiFO