Σάββατο, Ιουνίου 02, 2007

Η Αμαλία δεν πονάει πια - οι πολιτικοί πονάνε;

Η Αμαλία Καλυβίνου ξεκίνησε να πονάει από την ηλικία των οκτώ ετών. Έδωσε τη μάχη της με τον καρκίνο, την γραφειοκρατία του ΕΣΥ και τα φακελάκια. Έχασε - η Αμαλία Καλυβίνου σταμάτησε να πονάει στις 25 Μαΐου του 2007, σε ηλικία τριάντα ετών. Την 1η Ιουνίου 2007 οι έλληνες bloggers αφιέρωσαν τις σελίδες τους στην Αμαλία Καλυβίνου σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση – διαμαρτυρία. Τα ΜΜΕ έκαναν αφιερώματα στην Αμαλία Καλυβίνου και οι έλληνες πολίτες έμαθαν τη σκληρή ιστορία της και τη βαρβαρότητα με την οποία την αντιμετώπισε το ελληνικό Κράτος. Και τώρα; Έκλεισε το θέμα; Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι;

Η Αμαλία Καλυβίνου πόνεσε. Πολύ. Οι πολιτικοί πονάνε; Ναι. Πού; Στην κάλπη. Ποιος τους ψηφίζει; Εσύ.

Την 1η Ιουνίου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στις υπηρεσίες της Βουλής τα κείμενα του blog της Αμαλίας Καλυβίνου. Πρόκειται για μια μαρτυρία-ντοκουμέντο στην οποία κατονομάζονται οι γιατροί που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τίμησαν τον όρκο τους. Επίσης κατονομάζονται οι γιατροί που ΔΕΝ τίμησαν τον όρκο τους. Οι υπηρεσίες της Βουλής αρχικά αρνήθηκαν να παραλάβουν τα κείμενα του μπλογκ της Αμαλίας Καλυβίνου, με τον ισχυρισμό ότι «περιέχουν υβριστικές εκφράσεις». Λίγες ώρες αργότερα τα κείμενα έγιναν δεκτά. Η ελληνική Βουλή γνωρίζει. Τώρα θα πρέπει η μαρτυρία της Αμαλίας Καλυβίνου να τύχει κοινοβουλευτικού ελέγχου. Θα συμβεί αυτό; Θα αποδοθούν οι ευθύνες; Στο χέρι σου είναι.

Η Αμαλία Καλυβίνου πόνεσε. Πολύ. Οι πολιτικοί πονάνε; Ναι. Πού; Στην κάλπη. Ποιος τους ψηφίζει; Εσύ.



Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος εκλέγεται στην Α΄ Αθήνας.

Υφυπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος εκλέγεται στη Φθιώτιδα και ο κ. Κωνσταντόπουλος στην Πιερία.

Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας είναι ο κ. Βασίλειος Μαγγίνας. Ο κ. Μαγγίνας εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας. Ο κ. Παπαληγούρας εκλέγεται στην Κορινθία.

Υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ είναι ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο κ. Πρωτόπαπας εκλέγεται στη Β΄ Αθήνας.

Υπεύθυνη Απασχόλησης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ είναι η κ. Μαρία Δαμανάκη. Η κ. Δαμανάκη θα είναι υποψήφια στη Β΄ Αθήνας.

Υπεύθυνος Δικαιοσύνης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ είναι ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος εκλέγεται στη Θεσπρωτία.



Η Αμαλία Καλυβίνου πόνεσε. Πολύ. Οι πολιτικοί πονάνε; Ναι. Πού; Στην κάλπη. Ποιος τους ψηφίζει; Εσύ.

Δεν ορκίζονται μόνο οι γιατροί – ορκίζονται και οι πολιτικοί. Όποιος πολιτικός δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος του όρκου του, ας πάει σπίτι του, ας παραιτηθεί – θα είναι μια τίμια και γενναία στάση. Δεν τον πίεσε κανείς να γίνει πολιτικός – επιλογή του ήταν. Αν δεν μπορούν οι πολιτικοί, ας αναλάβει το υπουργείο Υγείας ένας ασθενής γεμάτος καρκίνο – τουλάχιστον αυτός θα τιμήσει τον όρκο του.

Αγαπητοί αναγνώστες, εσείς που ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ, θα ψηφίσετε κάποιον από τους ανωτέρω πολιτικούς, αν δεν γίνει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και αν δεν αποδοθούν οι ευθύνες για την υπόθεση της Αμαλίας Καλυβίνου; Θεωρείτε πως με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της το θέμα έκλεισε; Η γνώση δεν θα οδηγήσει στην κινητοποίηση αλλά στην απάθεια;

Ψηφίστε κάποιον άλλον. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ έχουν αρκετούς υποψηφίους. Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση της Αμαλίας Καλυβίνου, αν οι ανωτέρω πολιτικοί δεν τιμήσουν τον όρκο τους, ψηφίστε το κόμμα σας αλλά επιλέξτε κάποιον άλλον υποψήφιο. Κάποιον που πιστεύετε πως είναι καλύτερος από τους ανωτέρω. Άλλωστε, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, χειρότερος αποκλείεται να είναι – το πολύ πολύ να είναι σαν τους προαναφερθέντες. Δώστε του τουλάχιστον την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι καλύτερος.

Πιθανολογείται πως οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. Έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον τέσσερις μήνες. Είναι αρκετοί ώστε οι προαναφερθέντες πολιτικοί να τιμήσουν τον όρκο τους και να δικαιώσουν τα αξιώματά τους. Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή. Όλοι τους γνωρίζουν την υπόθεση της Αμαλίας Καλυβίνου. Δεν έχουν δικαιολογία. Έχουν την εξουσία. Ας πράξουν. Στο δικό τους χέρι είναι.

Οι πολιτικοί πονάνε στην κάλπη. Πονάνε πολύ. Και ο πόνος σε κάνει καλύτερο άνθρωπο – και ο πόνος της ψυχής και ο πόνος του σώματος. Αν οι ανωτέρω πολιτικοί δεν ενεργήσουν ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, ας τους δώσουμε μια ευκαιρία να πονέσουν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Ας μην τους ψηφίσουμε. Ας ψηφίσουμε κάποιον συνυποψήφιό τους.

Μέσα από την κάλπη τη στατιστική μας κοιτάει ο Χάρος και του τρέχουνε τα σάλια. Μέσα από την κάλπη των εκλογών μας κοιτάει η Αμαλία Καλυβίνου. Θα βοηθήσουμε να βγουν πάλι από την κάλπη οι κάλπηδες;



Αγαπητέ αναγνώστη, όλοι έχουμε ζήσει στην οικογένειά μας μια ιστορία πόνου σαν αυτή της Αμαλίας. Κάποιοι μπορεί να τη ζούμε και τώρα. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση της. Σε παρακαλώ να προωθήσεις αυτό το κείμενο με οποιοδήποτε τρόπο στους φίλους σου ή στους γνωστούς σου που ψηφίζουν στην Α΄ Αθήνας, στη Β΄ Αθήνας, στη Φθιώτιδα, στην Πιερία, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Κορινθία και στη Θεσπρωτία. Πιστεύω πως η πιθανή απώλεια ψήφων θα ...ευαισθητοποιήσει τους προαναφερθέντες πολιτικούς και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Σε ευχαριστώ.



Αμαλία, έκανα ό,τι μπορούσα. Τίποτα άλλο δεν κατεβάζει το μυαλό μου. Ως εκεί φτάνει.