Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2007

Κομμάτων έργα

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε πως η Νέα Δημοκρατία οικειοποιείται τα έργα που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΠαΣοΚ και τα διαφημίζει ως δικά της. Τόνισε μάλιστα πως «αυτοί είναι το κόμμα των εγκαινίων, εμείς είμαστε η παράταξη των έργων». Αυτή η διαπίστωση δεν τον συμφέρει ιδιαίτερα καθώς πολλά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα - μιας και αναγνωρίζει πως η σημερινή κυβέρνηση έχει ως ειδικότητά της τα εγκαίνια, το σωστό θα ήταν να επανεκλεγεί για να κόψει τις κορδέλες.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια πρόταση για να συνεισφέρω στο δημόσιο διάλογο: για να μην μπερδευόμαστε και για να ξέρουμε σε ποιο από τα δυο κόμματα πρέπει να οφείλουμε ευγνωμοσύνη για το εκάστοτε έργο, καλό θα ήταν το κάθε κόμμα να ολοκληρώνει μόνο τα έργα που θεμελιώνει το ίδιο – τα υπόλοιπα να εγκαταλείπονται ημιτελή, μέχρι να έρθει πάλι στην εξουσία το κόμμα που τα θεμελίωσε, ώστε να τα συνεχίσει.

Έτσι, όταν πια θα βλέπουμε έναν υπουργό να κόβει μια κορδέλα, θα ξέρουμε πως το έργο είχε ξεκινήσει επί των ημερών του κόμματός του – μπορεί δεκαπέντε χρόνια πριν, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.



Αυτές τις μέρες η Ελλάδα μου θυμίζει το Μεξικό – είχα περάσει εκεί δυο χρόνια μαζί με τους Ζαπατίστας, για να εκπαιδευτώ στην επαναστατική σιέστα. Ορίστε λοιπόν δυο υπέροχα τραγουδάκια που έχουν μια αναφορά στο Μεξικό (τα βρήκα σε κάτι κασέτες του παππού):

«Go Rosa» με τη Sandy Rogers από το soundtrack του «Fool for Love»

&

«Where did your heart go» με τους Was (Not Was)