Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - It's too darn hot!

Ο Γιάννης Πρετεντέρης έλαβε ένα από τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση «για τη μαχητικότητα και διεισδυτικότητά του στην αρθρογραφία, η οποία διαπερνά τις κομματικές γραμμές και τα πολιτικά στερεότυπα». Πράγματι, η αρθρογραφία του κ. Πρετεντέρη από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία ήταν εξόχως μαχητική - δεν είχε καμία σχέση με τα λιβανίσματα που έκανε στον Κώστα Σημίτη. Αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το μαχητικό πνεύμα του καλού δημοσιογράφου - διαφορετικά δεν τις αποφεύγουμε με τίποτα τις αγιογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε την ελεύθερη εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια. Μη δίνετε σημασία. Μέχρι να γίνουν οι εκλογές, θα ζητήσει και την κατάργηση των πανεπιστημίων.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε την εφημερίδα «Ο Ριζοσπάστης» ως το «χυδαιότερο έντυπο στην ελληνική δημοσιογραφία». Τελικά οι πρώην κομμουνιστές, όπως ο κ. Πάγκαλος, δεν συγχωρούν στους άλλοτε συντρόφους τους το γεγονός πως έμειναν πιστοί στις αρχές τους και δεν έγιναν σαν κι αυτούς...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», ο Τόνι Μπλερ πρόκειται να ασπαστεί το καθολικό δόγμα. Ό,τι και να κάνει, την κόλαση δεν πρόκειται να την αποφύγει.

Η σύζυγος του κ. Μπλερ είναι καθολική. Καλά το 'χα καταλάβει πως τον έχει βάλει στο βρακί της. Ευτυχώς που ο κ. Μπλερ δεν έχει μουστάκι, γιατί θα τον ανάγκαζε να το ξυρίσει.

Στη συνάντησή του με τον Πάπα Βενέδικτο ο κ. Μπλερ δεν έκανε καμία αναφορά στην πρόθεσή του να αλλάξει δόγμα. Προφανώς, επηρεάστηκε από το γεγονός πως ο νέος Πάπας μοιάζει πολύ με τον σατανά.

Το βρετανικό περιοδικό «Monocle» ανακήρυξε το Μόναχο ως την πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Μάλλον τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά στην πόλη από τότε που ο Άκης Πάνου έγραφε: «Στο σταθμό του Μονάχου/ με πέταξε άχου/ η μαύρη μοίρα μου/ μάνα κακομοίρα μου».

Περισσότερα από 2.000 άτομα πήραν μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το γεγονός πως διαδήλωσαν με τη θερμοκρασία στους 43 βαθμούς θα πρέπει να τους κάνει να αισθάνονται διπλά υπερήφανοι.

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, Νορβηγοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα κινητά δεν προκαλούν πονοκέφαλο. Τώρα ξέρετε πως οι πονοκέφαλοι που έχετε δεν οφείλονται στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των κινητών, αλλά στις ηλιθιότητες που σας λένε οι συνομιλητές σας.

Στην Κέρκυρα ένας 40χρονος σκότωσε τον κουμπάρο του, επειδή είχε συνάψει σχέση με την εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία μάλιστα έφερε στον κόσμο και το παιδί του. Είναι νομιμοποιημένο από τον σοφό και ανεκτικό λαό μας το «ο κουμπάρος την κουμπάρα δυο φορές την εβδομάδα» -το παιδί τι το ήθελαν; Έτσι αλλοιώνονται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Ισραηλινοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν γενετικά μεταλλαγμένες ντομάτες ροζ χρώματος, με άρωμα τριαντάφυλλου ή λεμονιού. Μετά απ' αυτή την αδιαμφισβήτητη επιτυχία τους, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τιρκουάζ Παλαιστίνιους με ψυχοσύνθεση Ισραηλινού και γεύση μανταρίνι, ώστε να λυθεί επιτέλους το Μεσανατολικό.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Έδεσσα συνέλαβαν μια μητέρα 45 ετών και την 24χρονη κόρη της, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Η μητέρα χρησιμοποιούσε ως «βαποράκι» την ανήλικη κόρη της και η κόρη τον 9χρονο γιο της. Βλέπουμε πως η παγκοσμιοποίηση δεν κατάφερε να διαλύσει τους ισχυρούς δεσμούς που υπήρχαν ανάμεσα στα μέλη αυτής της τυπικής ελληνικής οικογένειας.

Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε τη θέσπιση κατώτατου ορίου εθνικής σύνταξης και είπε πως εντός του 2008 θα υπάρξει εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Καιρός ήταν, γιατί κάποιοι που πίστεψαν τις προ τριών ετών υποσχέσεις του και έκαναν τρίτο παιδί, ετοιμάζονταν να το πουλήσουν.

Η ασθένεια του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου πυροδοτεί τα σενάρια της διαδοχής του. Τα σενάρια της διαδοχολογίας είναι άκαιρα και ανίερα, αλλά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν επιτρεπόταν οι μητροπολίτες να παντρεύονται και να αποκτούν παιδιά. Αν ίσχυε αυτό, τα πράγματα θα ήταν ξεκαθαρισμένα και ο γιος θα διαδεχόταν τον πατέρα, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου, που κυλάει ομαλά στο πλαίσιο της κληρονομικής δημοκρατίας. Για να αποφεύγονται τα τραβήγματα από τις γενειάδες και τα ράσα, θα μπορούσε η Εκκλησία μας να αποφασίσει πως, όταν ένας ανώτερος κληρικός δεν μπορεί να ασκήσει πια τα καθήκοντά του, θα τον διαδέχεται ή θα τον αντικαθιστά κάποιος από τους ταλαντούχους, νεότατους κληρικούς που βρίσκονται στην αυλή του και τιτιβίζουν γύρω του σαν πουλάκια -κατά προτίμηση, ο πιο αγαπημένος του.

Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Ερέτρια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τον Μάρτιο του 2008. Λογικό το βρίσκω: μετά την ασθένεια του κ. Χριστόδουλου -και με δεδομένο πως δεν γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την ανάρρωσή του- αν οι εκλογές γίνονταν το φθινόπωρο, υπήρχε ο κίνδυνος η Νέα Δημοκρατία να πάει στην εκλογική μάχη στερούμενη τις υπηρεσίες του φυσικού της ηγέτη.






LiFO