Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

Η εκδίκηση της γυφτιάς

Μέτρα για να τονωθεί η αγορά και να ανέβει ο τζίρος αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση. Η πρώτη κίνηση θα είναι να επιτραπεί στους εμπόρους που διατηρούν μαγαζιά στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας να πουλάνε τα προϊόντα τους και στις υπόλοιπες γειτονιές, ώστε να μην επηρεάζονται οι εισπράξεις τους από τα επεισόδια. Οι έμποροι θα φορτώνουν τα εμπορεύματα σε αγροτικά Ντάτσουν, σε φορτηγά και σε κάρα και θα γυρνάνε στις γειτονιές για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. (Η συνέχεια εδώ)

Παλιότερα, οι έμποροι συνήθιζαν να γυρνάνε στα χωριά και να πουλάνε τα προϊόντα τους, ενώ οι γύφτοι το κάνουν ακόμα και σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι το γνωστό δόγμα Κλαούζεβιτς που συνοψίζεται στη φράση «όταν δεν πάνε οι πελάτες στον έμπορα, πάει ο έμπορας στους πελάτες».

Αυτό το μέτρο όχι μόνο θα ανεβάσει τις εισπράξεις των εμπόρων του κέντρου αλλά θα τους βγάλει και από την παθητικότητα που τους διακατέχει τα τελευταία χρόνια. Οι έμποροι θα πάψουν να τεμπελιάζουν όλη μέρα μέσα στα μαγαζιά τους, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν και όμορφες γειτονιές της Αθήνας τις οποίες αγνοούσαν μέχρι σήμερα.

Οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πια να τρέχουν στην Ερμού για να κάνουν τα ψώνια τους, αφού θα έρχεται η Ερμού σε αυτούς. Εκεί που θα ‘σαι αραχτός με τα σώβρακα στον καναπέ σου, θα περνάει απέξω το ντάτσουν του Ralph Lauren, το κάρο του Marks & Spencer και το φορτηγό με τα Timberland. Θα ακούς τον τελάλη να φωνάζει με τη ντουντούκα και θα βγαίνεις να ψωνίσεις μπροστά από το σπίτι σου.

«Περάστε κυρίες μου να πάρετε ένα ταγιέρ Ντόνα Κάραν! Αυτό φορούσε η Κάτια Ζυγούλη και έπιασε ‘ρσενικό παιδί! Περάστε! Τιμές εξευτελιστικές! Το αφεντικό τρελάθηκε! Διαλέεεεχτεεεεεεεε!».