Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο πιτσιρίκος στα Εξάρχεια

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 10 το πρωί, θα βρίσκομαι στην πλατεία Εξαρχείων μαζί με τους συντρόφους αντιεξουσιαστές για να κάνουμε την Αθήνα άνω κάτω. (Η συνέχεια εδώ)

Μαζί με τους συντρόφους από τα γκρουπούσκουλα των Εξαρχείων θα παίξουμε το κυνήγι της χαμένης επανάστασης. Κάθε αναρχικός θα λέει ένα τετράστιχο δικής του έμπνευσης και θα κερδίζει μια μολότοφ, ένα λοστό και μια αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Παράλληλα με το κυνήγι της χαμένης επανάστασης θα παίξουμε και πετροπόλεμο για να μας πάει καλά η χρονιά που έρχεται.

Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις ανάμεσα σε ιστορικές μορφές του αναρχικού χώρου, όπως ο Πέτρος ο Πεινάλας, ο Σίμος ο Τρακαδόρος, ο Γιάννης ο Ρεμπεσκές, ο Βαγγέλης ο Σαβουρογάμης και άλλοι.

Θα γίνει μια συζήτηση για να δούμε τι περιμένουμε εμείς οι αναρχικοί από τον νέο χρόνο. Το 2008 μας πήγε πολύ καλά αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

Η κορύφωση της παρουσίας μου στην πλατεία Εξαρχείων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα γίνει στις πέντε το απόγευμα, όταν και θα γίνει κλήρωση με πλούσια δώρα. Ή μάλλον δεν θα γίνει κλήρωση – όποια παιδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν σπάσει τις περισσότερες βιτρίνες και έχουν κάψει τα περισσότερα μαγαζιά θα κερδίσουν από μια στολή άνδρα των ΜΑΤ. Θα είναι μια πλήρης στολή των ανδρών των ΜΑΤ με όλα τα αξεσουάρ: κλομπ, ασπίδα, αρβύλες, περικνημίδες και τα σχετικά.

Θα μοιράσω στολές των ΜΑΤ στους συντρόφους αντιεξουσιαστές, ώστε να μπορούν να μπαίνουν ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ και να τους σπάνε στο ξύλο.

Αφού οι μπάτσοι βάζουν κουκούλα και μπαίνουν ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές, έτσι πρέπει και οι αντιεξουσιαστές να μπορούν να ντύνονται ΜΑΤ και να μπαίνουν ανάμεσά τους. Αυτό είναι το σωστό.

Εντάξει, μπορεί κάποιοι σύντροφοι αντιεξουσιαστές να μην αισθάνονται καλά με τη στολή των ανδρών των ΜΑΤ αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να πετύχει η επανάσταση. Τι είναι λίγο τραβεστιλίκι μπροστά σε έναν τόσο ευγενή σκοπό; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Προκειμένου να πετύχει η επανάσταση, μέχρι και εγχείρηση αλλαγής φύλου μπορούμε να κάνουμε.

Σύντροφοι αναρχικοί, μην ντραπείτε να μου μιλήσετε. Είμαι απλός και καταδεκτικός. Θα με αναγνωρίσετε από τα μακριά μαλλιά, το καλοξυρισμένο πρόσωπο -βασικά είμαι σπανός- και, γενικά, από το φλώρικο στιλ.


Με την ευκαιρία, τι θα γίνει με τα Εξάρχεια; Είχα πάει χτες στο καφέ ενός φίλου και ήταν μέσα πέντε άνθρωποι - μ' έπιασε μαύρη θλίψη. Μη φοβάστε, ρε παιδιά. Δεν δαγκώνουν στα Εξάρχεια. Μη μασάτε την ηλίθια προπαγάνδα.

Έμαθα από έναν καλό συνάδελφο πως στο τρέιλερ της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου που θα παιχτεί απόψε και είναι αφιερωμένη στον Σταμάτη Κραουνάκη -έτσι κατάλαβα τουλάχιστον-, ακούγεται και ο "πιτσιρίκος". Θα μπορούσε κάποιος καλός αναγνώστης του μπλογκ να γράψει αυτό το τραγούδι σε βίντεο και να μου το στείλει; Θα το έκανα εγώ αλλά δεν έχω ιδέα από ...τεχνολογία. Ευχαριστώ πολύ.


ΛΑΘΟΣ! Η εκπομπή είναι αφιέρωμα στη Σπείρα Σπείρα και παίζεται στη ΝΕΤ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στις 10. Ευχαριστώ τη φίλη αναγνώστρια που με ενημέρωσε.