Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2008

Αυτά τα ψώνια είναι του Αλέξη

Διεκόπησαν προσωρινά οι διαδηλώσεις, οι ταραχές και το πλιάτσικο για να πάνε όλοι για ψώνια. Μπάτσοι, μαθητές, αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αγοράσουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στην οδό Ερμού οι έμποροι έκαναν μεγάλες προσφορές και διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικο πάρτι για τους καταναλωτές. Το πάρτι είχε θέμα «Αυτές οι προσφορές είναι του Αλέξη» και περιελάμβανε μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από τη Βραζιλία και κληρώσεις με πλούσια δώρα. Οι καταναλωτές με το όνομα Αλέξης είχαν και μια έξτρα έκπτωση 15%. (Η συνέχεια εδώ)

Το γιορτινό κλίμα χάλασε λίγο από την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου γιατί η Εκκλησία μας πιστεύει πως, αν τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, οι πιστοί θα προτιμήσουν τους ναούς του Mall και του Hondos Center και θα πέσει ο τζίρος στις εκκλησίες.

Το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν χορωδίες για τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Τα κάλαντα στον Κάρολο Παπούλια είπε η παιδική χορωδία της κατάληψης του Πολυτεχνείου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε στα παιδιά ένα γερό χαρτζιλίκι για να αγοράσουν τα υλικά για βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και διάφορα άλλα τέτοια επαναστατικά υλικά.

Τα κάλαντα στον Κώστα Καραμανλή είπαν η χορωδία κουκουλοφόρων της πλατείας Εξαρχείων και το γκρουπούσκουλο αναρχικών Εκάλης και ο Κώστας Καραμανλής τους έδωσε από δέκα χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν ναρκωτικά. (στπ Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω σε κάποιους από τους συντρόφους αντιεξουσιαστές πως δεν επιτρέπεται να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όσο διαρκεί η εξέγερση, γιατί χαλάει η δημόσια εικόνα της επανάστασης. Παιδιά, ας γκρεμίσουμε πρώτα το καπιταλιστικό σύστημα και μετά θα σουτάρουμε όλη μέρα και θα την ακούμε κανονικά.)

Ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί και το χώρο της κατάληψης του Πολυτεχνείου, μοίρασαν δώρα και συζήτησαν με τους καταληψίες τα προβλήματα που δημιουργεί στα μαλλιά η χρήση κουκούλας και η πολλή παρέα με την αστυνομία.

Πραγματικά, είναι κάπως εντυπωσιακό ότι -ενώ εμείς οι υπόλοιποι αποφεύγουμε τους μπάτσους όπως ο διάολος το λιβάνι- κάποιοι αντιεξουσιαστές επιζητούν διαρκώς την προσοχή των αστυνομικών. Προφανώς, τους ζηλεύουν και θέλουν να τους μοιάσουν.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους καταληψίες του Πολυτεχνείου για τη συνεισφορά τους στην κατασυκοφάντηση της πρόσφατης εξέγερσης και τους υποσχέθηκε πως θα φροντίσει να μπουν όλοι τους στη σχολή της Αστυνομίας, ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου έψαλε μια μικτή χορωδία της Αστυνομίας που αποτελούταν από μπάτσους, γουρούνια και δολοφόνους.

Τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο έψαλε η χορωδία των ανδρών των ΜΑΤ που άρχισαν να πετάνε δακρυγόνα μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα που θα μείνει αξέχαστο σε όσους το παρακολούθησαν.

Στον κ. Αλέξη Τσίπρα τραγούδησαν τα κάλαντα η χορωδία των εμπόρων ναρκωτικών της πλατείας Εξαρχείων και η χορωδία της Χρυσής Αυγής, ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού άκουσε με συγκίνηση τα κάλαντα και από τη χορωδία Αφρικανών που πουλάνε DVD.

Στην κυρία Αλέκα Παπαρήγα έψαλαν τα κάλαντα οι κουκουλοφόροι του Συνασπισμού από κοινού με εκπροσώπους ξένων κέντρων συνωμοσίας που έχουν βάλει στο μάτι την όμορφη και περήφανη χώρα μας.

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.