Παρασκευή, Δεκεμβρίου 26, 2008

White Christmas

Πλημμυρισμένα από κόσμο είναι αυτές τις ημέρες τα σαλέ των ακριβών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Μπάτσοι, μαθητές, αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι έκαναν οικονομίες τις προηγούμενες εβδομάδες και -μόλις διεκόπη η εξέγερση- βρήκαν την ευκαιρία και εξόρμησαν στην Αράχοβα, στο Πήλιο και στο Καϊμακτσαλάν για να κάνουν σκι. Μαθητές από την Εκάλη και τη Φιλοθέη έκαναν νυχτερινή πορεία με παγοπέδιλα στους δρόμους της Αράχοβας και σκόρπισαν συγκίνηση στους εκδρομείς, φωνάζοντας το σύνθημα «Αυτά τα χιόνια είναι του Αλέξη». (Η συνέχεια εδώ)

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο δήμαρχος Αράχοβας μετονόμασε μια παιδική πίστα σε πίστα «Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», ενώ διάσημοι dj απ' όλον τον κόσμο έπαιζαν εκπληκτικές μουσικές γεμάτες ρυθμό και νεύρο.

Στη συνέχεια, στη μαύρη πίστα του Γεροντόβραχου, άνδρες των ΜΑΤ με σκι κυνήγησαν κουκουλοφόρους σκιέρ που έκαναν σλάλομ. Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό, αφού όλο το χιονοδρομικό κέντρο ήταν τίγκα στις μολότοφ και στα δακρυγόνα.

Το ξεφάντωμα συνεχίστηκε με χιονοπόλεμο ανάμεσα σε μπάτσους και αντιεξουσιαστές και τελείωσε στα όμορφα μπαρ της Αράχοβας, όπου το κέφι χτύπησε κόκκινο ως τα ξημερώματα και όλοι χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσεως. Και του χρόνου.


Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009 εδώ.