Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2005

Καζαμίας 2006

Image Hosted by ImageShack.us


Ιανουάριος

Αρχίζουν οι εκπτώσεις. Ο πρωθυπουργός κάνει ανασχηματισμό και στέλνει όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη στις βίλες τους. Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Τσακαλίας, ο θείος των αδελφών Ξηρών καρπών, με υφυπουργό τον Χάρι Πότερ. Ο κ. Τσακαλίας εισάγει την υποχρεωτική διδασκαλία του Μπακούνιν στα νηπιαγωγεία, καθώς και την αποστήθιση των τριών πρώτων τόμων του «Μεγάλου Ανατολικού», του Ανδρέα Εμπειρίκου. Καταργούνται τα μικτά σχολεία και ναρκοθετούνται οι δρόμοι γύρω από τα γυμνάσια θηλέων, για να φουντώσει ο πόθος ανάμεσα στα αγόρια και στα κορίτσια. Παράλληλα επιβάλλεται η ζώνη αγνότητας στις μαθήτριες και το μουστάκι και η απλυσιά στους μαθητές, μπας και βαρβατέψουν λίγο. Η αγορά κατακλύζεται από κινέζικα προφυλακτικά, που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, επειδή προκαλούν λόξυγκα. Αποφυλακίζεται ο Σάκης Κεχαγιόγλου λόγω αμφιβολιών και προφυλακίζεται ο Αλέξης Κούγιας λόγω ύψους.



Φεβρουάριος

Αποφυλακίζεται ο Αλέξης Κούγιας λόγω πάρλας και προφυλακίζεται ο Λουδοβίκος των Ανωγείων λόγω ονόματος. Ξεκινάει το Fame Story 4 και το παρουσιάζουν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Ρωχάμης. Παράλληλα ξεκινάει το Dream Show στον Alpha, με παρουσιαστές τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και τις αδελφές Τατά. Ο Αλέκος Αλαβάνος προτείνει την κατάργηση της παλίρροιας και του 69, προκαλώντας τη διάσπαση του Συνασπισμού, αλλά και μια γενικότερη αδιαφορία. Η Βιργινία Βεντουράκη αυτομολεί στη Μποτσουάνα και την επόμενη μέρα η «Ελευθεροτυπία» σε ένδειξη διαμαρτυρίας κυκλοφορεί με παρεό. Την ημέρα των ερωτευμένων, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μεταδίδει την ιστορική στιγμή συμφιλίωσης του Γιώργου Νταλάρα με τον Λάκη Λαζόπουλο. Οι δυο άντρες συναντιούνται στο Φιλοπάππου και ενώνουν τα αίματά τους. Η αστυνομία τους περνάει για μπανιστιρτζήδες και τους μπαγλαρώνει στον Οίκο Τυφλών. Στην αποκριάτικη αγορά κάνουν την εμφάνισή τους επικίνδυνες κινέζικες καραμούζες που προκαλούν τερηδόνα.



Μάρτιος


Ξεκινούν στο Μέγαρο Μουσικής τα «Θεοδωράκεια», καθώς το 2006 είναι «έτος Θεοδωράκη», όπως τα 20 προηγούμενα, αλλά και τα 40 επόμενα. Ο κ. Θεοδωράκης παραλαμβάνει τιμητικές πλακέτες από την ΕΥΠ, το καζίνο Λουτρακίου και τον Άγιο Βασίλη. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τελεί τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα, σε πανηγυρική τελετή στο Νταού Πεντέλης. Το ζευγάρι φοράει δυο υπέροχα κοστούμια του Λάκη Γαβαλά και της Ρίας Κούρτη και αμέσως μετά την τέλεση του μυστηρίου αναχωρεί για το μήνα του μέλιτος στο Νταχάου - όλα τα έξοδα είναι πληρωμένα από την Εκκλησία της Ελλάδος, με την προϋπόθεση όμως να μην επιστρέψουν ποτέ στη χώρα. Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη «Μετά από μένα το χάος», στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του. Στην πασχαλινή αγορά ξεσπάει σάλος με τις κινέζικες ηλεκτρικές σούβλες, που παίρνουν το αρνί και φεύγουν τρέχοντας. Αποφυλακίζεται ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, επειδή οι υπόλοιποι φυλακισμένοι είχαν αρχίσει να κόβουν φλέβες, και προφυλακίζεται η Αννούλα Φλωρινιώτη – έτσι, χωρίς λόγο.



Απρίλιος


Η Άντζελα Γκερέκου δηλώνει, πως ούτε το «Αγγελική» της αρέσει και επιθυμεί να την φωνάζουν «Αγγέλα». Λίγες ώρες μετά, αλλάζει γνώμη και ξεκαθαρίζει πως της αρέσει το «Τόλαινα» - σκέτο, χωρίς το «Γκερέκου». Παράλληλα καταφεύγει στον Ανδρέα Φουστάνο, για να επαναφέρει τη μύτη της στο προ Τόλη μέγεθος, αλλά χάνει τη θέση της στο κοινοβούλιο, γιατί ενεργοποιείται ένας παλιός νόμος του Σόλωνα, που απαγορεύει την πολλαπλή μετάλλαξη. Τη θέση της καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του ΠαΣοΚ στην Κέρκυρα, ο Μάο Τσε Τουνγκ. Η Άννα Βίσση ξαφνιάζει για μια ακόμα φορά, καθώς στο βιντεοκλίπ του νέου της τραγουδιού «Αστραχάν», εμφανίζεται με αξύριστες μασχάλες και γάμπες – πλεξούδα η τρίχα. Αυτομάτως πέφτουν οι πωλήσεις καλλυντικών στη χώρα και γίνεται μόδα ξανά το ταγάρι και η μπίχλα. Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πάντα μέσα στη μόδα, αφήνει μούσι και ο Κουφοντίνας αναγνωρίζει στο πρόσωπό της, την Άννα της 17Ν. Η αγορά κλυδωνίζεται από την εμφάνιση κινέζικης φέτας, που αν τη βάλετε στην πρίζα προκαλεί κωλοπιλάλα. Αποφυλακίζεται η Αννούλα Φλωρινιώτη και προφυλακίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου Μουστακάκη.



Μάιος


Γίνεται ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον και η χώρα μας παίρνει ξανά το πρώτο βραβείο με το συγκρότημα «Zorbas», που απαρτίζεται από τη Despina Vandi, την Αθηνά Καρουσέλ –Ωνάση και τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο τίτλος του ελληνικού τραγουδιού είναι «Souvlaki me tzatziki», που στα αγγλικά προφέρεται «Σούβλακαϊ με τζατζάικαϊ», και είναι μια σύνθεση του Σταμάτη Σπανουδάκη εμπνευσμένη από τον Εμφύλιο και τη Γιορτή του Κρασιού στο Δαφνί, όπου το κρασί ρέει δωρεάν και το κέφι είναι εξασφαλισμένο. Ο Θανάσης Λάλας παίρνει συνέντευξη από τη Λάσι που του εξομολογείται πως είναι παρθένα κι αλκοολική (γέλια). Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς παθαίνει ηλεκτροπληξία και συλλαμβάνεται η ΔΕΗ. Ο δικηγόρος της ΔΕΗ, Σάκης Κούγιας, δηλώνει πως η πελάτισσά του είναι αθώα και θα αποδείξει τη σκευωρία το βράδυ στην τηλεόραση. Στην αγορά υπάρχει νευρικότητα εξαιτίας της εμφάνισης κινέζικου χαλβά που καίει πετρέλαιο. Αποφυλακίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου Σαρακάκη και προφυλακίζεται η αξιοπρέπεια – δια παντός.


Ιούνιος


Ενώ η χώρα δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον θρίαμβο της Γιουροβίζιον, συμβαίνει κάτι τραγικό : το αεροπλάνο που μεταφέρει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας στη Γερμανία, εξαφανίζεται στο τρίγωνο των Σποράδων – σώζεται μόνο ο Ροναλντίνιο, ο οποίος έχασε το αεροπλάνο, επειδή δεν μπορούσε να δέσει μόνος του τα κορδόνια του. Οι Γερμανοί διοργανωτές, πάνω στην απελπισία τους, αναγκάζονται να καλέσουν εσπευσμένα την εθνική μας, για να σώσει το γόητρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι παίκτες μαζεύονται μέσα σε μια νύχτα από τις παραλίες, όπου κοπροσκύλιαζαν ολημερίς, και ο Ότο Ρεχάγκελ δηλώνει πως δεν φοβάται τίποτα, γιατί η τεστοστερόνη του Ζαγοράκη είναι τόσο ανεβασμένη, που γκαστρώνει και ελέφαντα στην κλιμακτήριο. Παράλληλα ενσωματώνεται στην εθνική μας και ο Ροναλντίνιο, καθώς μια έρευνα της Metron Analysis αποδεικνύει, πως είναι εξώγαμος γιος του Ανδρέα Παπανδρέου από τον ισπανικό εμφύλιο. Στην αγορά κάνουν την εμφάνισή τους επικίνδυνες Κινέζες μιας χρήσεως, που αφού τις πηδήσεις γίνονται σκαμπό.



Ιούλιος


Η εθνική μας κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο κατατροπώνοντας στον τελικό τη Γη του Πυρός με 1-0. Η νίκη επιτυγχάνεται με αυτογκόλ του γητουπυριανού αμυντικού Σαλμονέλα τρία λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο πρωθυπουργός κηρύσσει αργία μέχρι το τέλος της χιλιετίας και οι Έλληνες την έχουν δει τόσο πολύ υπεράνω, που δεν μιλάνε πια σε κανέναν – ούτε μεταξύ τους. Η υποδοχή των θριαμβευτών της Γερμανίας γίνεται στο πέταλο του Μαλιακού και παρουσιαστές του event είναι ο Αλέξης Κωστάλας και ο Μολώχ της ασφάλτου. Ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει στην Επίδαυρο την τραγωδία «Οιδίπους επί Γουέμπλεϊ» με κορυφαίο του Χορού τον Αρούνα Μπαμπανγκίντα. Ο Αλέκος Αλαβάνος ξυλοφορτώνει τη σύζυγό του και ξεπερνάει σε δημοτικότητα και τον Καραγκούνη. Αμέσως δημιουργεί νέο κόμμα με σήμα τη γροθιά (την αριστερή γροθιά) και απευθύνεται στους άνδρες με βαρύ χέρι. Από τα ιδρυτικά στελέχη του νέου κόμματος είναι ο Ίλια Ίβιτς. Στην αγορά παρουσιάζονται επικίνδυνες κινέζικες ποδοσφαιρικές μπάλες που έχουν περίοδο.




Αύγουστος

Όλοι οι Έλληνες έχουν αμοληθεί στις παραλίες με μια μπάλα στα πόδια και τραγουδάνε συνέχεια το «Σούβλακαϊ με τζατζάικαϊ», σαν αυτιστικοί. Οι τουρίστες συρρέουν κατά εκατομμύρια για να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τους εξυπηρετήσει – οι Έλληνες δεν τους καταδεχόμαστε. Έχουμε γίνει σαν τον Άγιο Βασίλη, που κάθε χρόνο «έρχεται αλλά δεν μας καταδέχεται» – σειρά μας τώρα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάνει ένα μακροβούτι στην Κρήτη και βγαίνει στην Κολυμπήθρα του Σιλωάμ, που μετατρέπεται αμέσως σε βούρκο. Η Πάρις Χίλτον ερωτεύεται τον Βασιλάκη Καΐλα, αλλά η μαμά του, που έχει μάθει τις πομπές της, δεν τη θέλει για νύφη, γιατί είναι πλούσια και έχει πάει με πολλούς. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μένει έγκυος, αλλά γρήγορα αποδεικνύεται πως ήταν ανεμογκάστρι – είχε αφήσει ανοικτή την πόρτα της στο βοριά. Ο Κώστας Καραμανλής πηγαίνει διακοπές στην Ίο, πατάει δέκα αχινούς και τους συνθλίβει. Στην αγορά ξεσπάει σκάνδαλο με επικίνδυνα κινέζικα σωσίβια που δεν έχουν κάποιο προφανές ελάττωμα κι αυτό θεωρείται εξαιρετικά ύποπτο.



Σεπτέμβριος

Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι των κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές. Όπως είναι φυσικό, την τιμητική τους στα ψηφοδέλτια έχουν οι ποδοσφαιριστές. Έτσι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα είναι ο Κριστόφ Βαζέχα και του ΠαΣοΚ ο Γιώργος Λιάνης. Ο Συνασπισμός κατεβάζει τη Λολίτα, μια εναλλακτική τραβεστί από το Κατμαντού, και το ΚΚΕ τον Όλεγκ Μπλαχίν. Μέσα στην αναμπουμπούλα, η Μαρία Δαμανάκη προσχωρεί στη ΝΔ και δηλώνει πως κοντεύει να κάνει τον κύκλο της στην πολιτική – της μένουν το ΛΑ.Ο.Σ. και η Σκόντα Ξάνθη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παντρεύεται τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να πάρει το επώνυμό της και να παραμείνει στο ΠαΣοΚ. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ήττα 7 –0 από την τουρκάλα πρωταθλήτρια Μπακλαβαμπουνταλά Σπορ, και ο Σωκράτης Κόκκαλης απειλεί πως θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Στην προεκλογική αγορά εμφανίζονται επικίνδυνα κινέζικα ψηφοδέλτια, που αν τα δαγκώσεις παθαίνεις ντουβρουτζά.



Οκτώβριος


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκλέγεται δήμαρχος Θεσσαλονίκης κι αυτομάτως κηρύσσει την ανεξαρτησία της πόλης. Παράλληλα καταργεί τους τοίχους στα σπίτια, όπως στο «Dogville», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της ερωτικής πόλης, που το κάνουν συνεχώς και όπου βρουν, να είναι σε κοινή θέα και η πόλη να μοιάζει με έναν απέραντο γαμιστρώνα. Σε λίγες μέρες η λίμπιντο των Θεσσαλονικέων πέφτει κατακόρυφα και μετακομίζουν ομαδικά στην Αθήνα, μαζί με τον ΠΑΟΚ και τις μπουγάτσες, για να βρουν την υγειά τους. Στην Αθήνα μεταφέρεται ακόμα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και το Φεστιβάλ Τραγουδιού, που ειδικά φέτος είναι αφιερωμένο στον Τζένγκις Χαν. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, στην εκπομπή του «Αποδείξεις», καταφέρνει να συνταράξει το πανελλήνιο, με τις αποκαλύψεις για τα ληγμένα κραγιόν και τον μουχλιασμένο χρυσό, ενώ μεγάλη αίσθηση δημιουργεί η εκπομπή της Έλλης Στάη «Να χαρείς τα μάτια μου καλέ», με θέμα τη γρίπη των αστακών που παρουσιάστηκε στην Πίνδο. Στην αγορά εμφανίζονται επικίνδυνα κινέζικα μπαζούκας που προκαλούν οστεοπόρωση.




Νοέμβριος


Η Τόλαινα δηλώνει πως θέλει να τη φωνάζουν «Βοσκοπούλαινα» και μπαίνει στο θίασο της Μιμής Ντενίση και του Μίμη Ανδρουλάκη, που ανεβάζουν το έργο του Γκολντόνι «Ο κοτσαδόρος». Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος χωρίζει με την Κιμ Κίλιαν, γιατί την έπιασε με την κρυφή κάμερα να βάζει πιπέρι στα λάχανα, και παντρεύεται την Άννα Καλουτά, με τη σύμφωνη γνώμη της μαμάς της. Ανοίγουν οι μεγάλες πίστες και την παράσταση κλέβει το δίδυμο Νταλάρας-Φλωρινιώτης, που εμφανίζονται στο «Κολοσσαίο» της Ιεράς Συμμαχίας. Ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει, πως από παλιά ονειρευόταν αυτή τη συνεργασία, γιατί πάντα ήθελε να μάθει, αν ο Φλωρινιώτης βάφει τα μαλλιά του κι αν φοράει βρακί. Ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει μαλλιά, αλλά κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα να μοιάζει στο μούτσο του Λαζόπουλου –ναι, αποκτά και καμπούρα. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Θανάσης Λάλας παίρνει συνέντευξη από το τανκ, που ζητάει δημόσια συγνώμη (γέλια). Στην αγορά ξεσπάει σάλος, εξαιτίας της εμφάνισης επικίνδυνων κινέζικων ναρκωτικών που δεν σε φτιάχνουν με τίποτα.


Δεκέμβριος


Οι δρόμοι της Αθήνας κατακλύζονται από Κινέζους και Κινέζες και είναι αδύνατον να βγεις έξω από το σπίτι σου. Στην κινέζικη αγορά εμφανίζονται που και που μερικοί Έλληνες που τους έχει σαλέψει. Άντε και του χρόνου.





Στο γυφτάκι με τα μεγάλα μάτια, που πουλούσε στυλό και χαρτομάντιλα στο κέντρο της Αθήνας και ο ιδιοκτήτης ενός γνωστού café θεώρησε καλό να το πετάξει έξω με βρισιές. Πουλάκι μου όμορφο δεν θα ξαναπατήσουμε εκεί κι ας ήταν το αγαπημένο μας. Καλή σου χρονιά.




(Αγαπητοί αναγνώστες ο Καζαμίας αυτός, που γράφτηκε στο πόδι, είναι το τελευταίο κείμενο για τη χρονιά που τελειώνει. Φεύγω για την Κούβα για τρίτη φορά στη ζωή μου, αλλά είναι η πρώτη φορά που πάω για διακοπές – τις δυο προηγούμενες πήγα για εκπαίδευση στο bolero και στο αντάρτικο πόλεων. Η γραμματέας μου, η Τζέλα Στασέρα Μιμπούτο, θα παίρνει τα μηνύματά σας τις πρωινές ώρες. Καλή χρονιά σε όλους.)