Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2005

Ας τον φωτίσει η Παναγιά!



Το Άγιον Όρος επισκέφθηκε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας. Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από την Άντζελα Γκερέκου και την Έλλη Κοκκίνου που θα είναι υποψήφια του ΠαΣοΚ στη μονή Βατοπεδίου με πρώτη επιλαχούσα την Τζίνα Βαρώνη .

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υποσχέθηκε να συμπαρασταθεί στην επίλυση των προβλημάτων του Αγίου Όρους που είναι η υψηλή χοληστερίνη, η υπερτροφία του προστάτη και η έλλειψη γηπέδων γκολφ.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπανδρέου παρακολούθησε την Ακολουθία του Όρθρου στη μονή Σουγκλάκου και το απόγευμα μετέβη στη Μονή Εσφιγμένου όπου παρακολούθησε μαζί με τους μοναχούς τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ στο Supersport. Η νίκη του Δικεφάλου πανηγυρίστηκε με λιτανεία στον Χούλιο Σέζαρ και περιφορά της εικόνας της Παναγιάς της Εξωφυλαρούχας στον περίβολο του ναού του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου του Γαμίκουλα.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με το στρατηγό Μλάντιτς και τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στη μονή Κατσαπλιά. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και το ξύρισμα κόντρα.

Ο πατήρ Τζέσικα εξέθεσε στον κ. Παπανδρέου τα προβλήματα των μοναχών της μονής Πλακομούνας. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το αίτημα των μοναχών να παντρεύονται μεταξύ τους, για να μη είναι παράνομοι οι δεσμοί τους, ενώ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα να υιοθετούν παιδιά και κορίτσια χωρίς προφυλακτικό.

Στη συνέχεια πέρασαν όλοι στη μεγάλη αίθουσα της Παναγιάς της Βυζαρούς, όπου δείπνησαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Το μενού περιείχε κοψίδια, σούσι και κινίνο. Πριν από το δείπνο ο Πρωτοσύγκελος Παύλος από τη μονή Κωλομπαράδων έψαλλε το «Κρίμα το μπόι σου» της Μαρινέλλας και ο Γιώργος Παπανδρέου το «Like a virgin» της Μαντόνα από τον «Κύκλο με την κιμωλία» του Ζαμπέτα, ενώ κρατήθηκε κι ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πρωκτικής διείσδυσης .

Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα με Ρώσους μοναχούς των Μπολσόι, που είχαν υποστεί παρθενορραφή και η βραδιά έκλεισε με τζακούζι στη μονή Υποχόνδριου όπου σερβιρίστηκε πρόσφορο, μπομπονιέρες και μαντολάτο.



(Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του κ. Παπανδρέου εμφανίστηκαν τριάντα Βούλγαροι μοναχοί, οι οποίοι είχαν χαρταετούς με συνθήματα, και του ζήτησαν να μεσολαβήσει στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο να δημοσιεύσει το κείμενο της Κουρούνας στη LifO για να αποφευχθεί ο Κατακλυσμός, όπως προβλέπει ο Κοσμάς ο Αιτωλός στον «Τομ Σόγιερ» της Πηνελόπης Δέλτα. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε να μελετήσει το αίτημά τους με την προϋπόθεση κι αυτοί να πιέσουν τον πιτσιρίκο να του μάθει ταγκό και ανάγνωση. Μμμμμμμ, κρυάδες!)