Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2005

Ακριβό μου διθέσιο αντίο

Image Hosted by ImageShack.us

Τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης του ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας μελετά η κυβέρνηση και ήδη έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ και Δημόσιας Τάξης.

Στα νέα μέτρα θα προβλέπεται και η επιβολή διοδίων. Τα διόδια θα τοποθετηθούν στον Εθνικό Κήπο, δίπλα στις πάπιες. Παράλληλα καταργούνται τα διόδια στις εθνικές οδούς για να ενθαρρυνθεί η αποκέντρωση. Στη θέση τους θα χτιστούν πολυβολεία και όποιος επιχειρεί να επιστρέψει στην Αθήνα με το αυτοκίνητό του θα εκτελείται επί τόπου.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς πρότεινε να αντιστραφεί το μέτρο των μονών-ζυγών, έτσι ώστε τις μονές μέρες να κυκλοφορούν τα ζυγά και τις ζυγές τα μονά. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε να κυκλοφορούν μόνο τα αυτοκίνητα που θα έχουν τον ίδιο λήγοντα με τον νικητήριο λαχνό του λαϊκού λαχείου.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης πρότεινε τη λύση των συγκρουόμενων και τη μεταμφίεση των τροχονόμων σε κολομπίνες για να θυμίζει η Αθήνα παιδική χαρά. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, οι άνδρες τροχονόμοι θα ντυθούν Αϊ Βασίληδες, ενώ οι γυναίκες συνάδελφοί τους Αϊ Βασίλισσες. Τα όργανα της Τάξεως θα μοιράζουν στους οδηγούς κουραμπιέδες από λυματολάσπη και δίπλες από μαζούτ.

Οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας θα ναρκοθετηθούν και στα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν ταβανόπροκες. Οι πεζοί θα πρέπει να εφοδιαστούν σιδερένια αντιμαγνητικά παπούτσια, ενώ στα φανάρια θα περνούν απέναντι, μόνον όσοι επιζήσουν από τη ρώσικη ρουλέτα και την κακοσμία του ιδρώτα.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ενθαρρυνθεί η χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι, μαζί με κάθε εισιτήριο θα προσφέρονται κόλλυβα και αγιασμός, ενώ το μετρό θα συνδεθεί με τα ασανσέρ των πολυκατοικιών και θα κάνει στάση σε κάθε όροφο αλλά και στις κρεβατοκάμαρες.

Ο μεγάλος δακτύλιος θα έχει μέσα του έναν μικρό δακτύλιο κι αυτός με τη σειρά του έναν ακόμα πιο μικρό, ο οποίος θα έχει έναν ακόμα μικρότερο, και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσουμε στο μέγεθος βέρας . Το νέο αυτό πρόγραμμα ονομάζεται «Μπαμπούσκα» κι έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στα νησιά Γκαλαπάγκος των Βόρειων Σποράδων.