Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2005

PASOK : "PA" stands for Papandreou



Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέλθει στην πολιτική ο Νίκος Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Μέρες σαν κι αυτές». Βέβαια την επόμενη μέρα το διέψευσε κατηγορηματικά – αν το ΠαΣοΚ γίνει κυβέρνηση, τον βλέπω εκπρόσωπο Τύπου.

Το «Μέρες σαν κι αυτές» είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε απευθείας στα ελληνικά και είναι περήφανος γι’ αυτό – proud, you know. Τώρα μάλιστα μαθαίνει τον εθνικό ύμνο και την αλφαβήτα. Αν οι πωλήσεις του βιβλίου πάνε καλά ο κ. Νίκος Παπανδρέου δεν θα κατέβει ακόμα στον πολιτικό στίβο, αλλά θα γράψει ένα ακόμα, μπας και πάρει το βραβείο Νόμπελ. Φήμες που θέλουν τους εκσυγχρονιστές να αγοράζουν τα βιβλία του κ. Παπανδρέου με τα τσουβάλια διαψεύστηκαν από τον κ. Πέτρο Παπανδρέου, ξάδερφο του Νίκου.

Ο Πέτρος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος του ΠαΣοΚ στο νομό Αιτωλολακωνίας, ενώ η σύζυγός του Βίβιαν Παπανδρέου θα διεκδικήσει τη μονοεδρική του Ντιτρόιτ και η κόρη τους Μαριάντζελα Παπανδρέου τον τίτλο της μις Υφήλιος . Με αγωνία αναμένεται η απόφαση της Σουηδής εξώγαμης κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, της κ. Ίνγκριντ Μπέργκμαν - Παπανδρέου, που θα είναι υποψήφια δήμαρχος στο Καματερό.

Εν τω μεταξύ θέμα έχει προκύψει με τις υποψηφιότητες των τριών εξώγαμων παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου από την Τουρκία, του Αχμέντ Παπανδρέου, του Μουράτ Παπανδρέου και του Κεμάλ Παπανδρέου, μιας και πιθανή κάθοδός τους στην πολιτική θα μπλοκάρει τις υποψηφιότητες των τριών εξώγαμων παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου από την Κύπρο, του Πανίκου Παπανδρέου, του Ανδρέου Παπανδρέου και του Γιαννάκη Οκκά – Παπανδρέου.

Πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η επόμενη κυβέρνηση να απαρτίζεται μόνο από Παπανδρέου για να μπει η χώρα στο βιβλίο Γκίνες. Για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας προορίζεται η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, ενώ η κ. Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου θα προταθεί για εξοστρακισμό. Προβλήματα υπάρχουν με τον μικρότερο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντρίκο Παπανδρέου, ο οποίος δεν θέλει να κατέβει στην πολιτική, αλλά θέλει να ανέβει η πολιτική σ’ αυτόν.

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε πως ο πατέρας του θα έπρεπε να διαλέξει το «Παπανδρέου» αντί για το «Βενιζέλος», τότε που άλλαζες εύκολα επίθετο, ειδικά αν το δικό σου τελείωνε σε «ογλου». Ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να επανορθώσει το σφάλμα του πατρός του και για να δώσει ώθηση στην πολιτική του καριέρα θα αλλάξει για μια ακόμα φορά το επίθετό του - στο εξής θα ονομάζεται κι αυτός Παπανδρέου. Για να κυκλώσει μάλιστα όλα τα ενδεχόμενα θα ονομάζεται Ευάγγελος Παπανδρέου – Καραμανλής – Βενιζέλος.