Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2005

Habemus Γιάννα!



Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει τελευταία στην ελληνική κοινωνία, για το πως θα αξιοποιηθεί δημιουργικά η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, μιας και η εκ νέου διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας δεν προβλέπεται ξανά πριν το 2112.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης πρότεινε την κ. Αγγελοπούλου ως υποψήφια Δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, αλλά η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται για τον δήμο της Αθήνας. Η απάντησή της κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς δεν είναι δυνατόν μια Κυρία του δικού της επιπέδου να ασχολείται με τα σκουπίδια της πόλης και τις κουτσουλιές των περιστεριών που έχουν καταχέσει το Δημαρχείο.

Πραγματικά δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αξιώματα στη χώρα μας για την κ. Αγγελοπούλου και η Ελλάδα αποδεικνύεται μικρή γι’ αυτήν. Μια λύση θα ήταν η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά το αξίωμα αυτό δεν έχει πια εξουσίες και ο κάτοχός του περιορίζεται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις, καταθέσεις στεφανιών και βραβεύσεις πολιτών που βρήκαν πορτοφόλια και τα παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Δια της εις άτοπον απαγωγής, καταλήγω στο συμπέρασμα, πως υπάρχει μόνο μια θέση με εξουσία και ισχύ που να αρμόζει κάπως στην κ. Αγγελοπούλου, ενώ παράλληλα θα της δίνει τη δυνατότητα να απευθύνεται σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό : η θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση, κλείνει οριστικά ο δρόμος ώστε μια μέρα να γίνει Πάπας…



(Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, η Πάπισσα Γιάννα, συγνώμη, η κ. Αγγελοπούλου, δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα ως Αρχιεπίσκοπος - με τα χειροφιλήματα είναι ήδη εξοικειωμένη.)